2018/10/31

Politológia tanóra mindenkinek.

Politológia tanóra sületlen agyatlan...bár azoknak úgyis hiába....politológusoknak, politikusoknak és egyéb tudatlanoknak, szándékosan ferdítőknek, hazudóknak.
Amikor azt leírják, kimondják hogy..."orbánék a kommunizmust állítják vissza.", vagy "orbánék olyanok mint a kommunisták", vagy "orbán rendszer a kommunizmus restaurációja"..és vagy hasonló összefüggésben említitek a kommunizmust az elme és lelki roggyant tolvaj orbán hűbéres uram bátyám sógor koma cimbora rokon talpnyaló rendszerrel, akkor HAZUDTOK! TUDATLANOK VAGYTOK! .... és vagy is ostobák, szándékosan ferdítetek, megtévesztetek. Ti akik ezt teszitek, halvány lila gőzötök nincs a "kommunizmus" fogalom mibenlétéről, vagy némi fogalmatok van, ekkor viszont szándékosan hazudtok.
Nos! ...a "kommunizmus" a "kommuna" szóból ered és olyan közösséget jelent ahol a termelő eszközök a javak a közösség tulajdonában vannak, a javakat közösen állítják elő,ki ki a tehetsége tudása szerint vesz benne részt, majd a megtermelt javakat a szükségletek szerint osztják széjjel a gyengébbekkel az idősekkel, gyermekekkel, betegekkel szemben pedig igen magas szintű közösségi szolidaritás van.
Ilyen jellegű rendszer Magyarországon és sehol másutt soha nem volt. Volt olyan hogy "szocializmus" amit a "kommunizmus" előszobájának szoktak volt nevezni. A "szocializmus" pedig a "szociális" = "társadalmi, közösségi" szóból ered, azaz olyan társadalmat jelöl ahol a termelő eszközök nagyobb része társadalmi/közösségi tulajdonban vannak a társadalmi szolidaritás igen magas fokú. A "szocializmusban" még létezik a "magán tulajdon" is, de a termelő eszközök, azaz a gyárak a vállalatok nagy többsége már közösségi tulajdonban voltak. A javakat nem a szükségletek szerint osztották széjjel, hanem az elvégzett munka értékének arányában, azaz a dolgozó munkabért kapott a munkájáért.
Tény! Volt hibája a "szocializmusnak" nem kevés. Voltak igen elferdült vad dolgai, de azok mind mind alkalmatlan és/vagy tróger embereknek voltak "köszönhetőek". A demokráciának nevezett kapitalizmusnak is vannak ilyenjei bőven.
Tehát!..ha az orbán rendszer a "kommunizmusra" vagy akár a "szocializmusra" hasonlítana, vagy azt akarnák visszaállítani, esetleg nekik bármelyiküknek köze lenne a "kommunista vagy szocialista embertípushoz" ....akkor...
Vissza államosították volna a gyárakat a vállalatokat a mezőgazdaságot és nem lenyúlták volna. Nem a saját csemetéiket vőiket, családtagjaikat állították volna a saját...izzé..mi lábunkra. Az ország vagyonát nem külföldre , saját zsebeikbe tömték hordták volna, hanem gondos gazdaként a társadalom javára használnák. Igen magas szociális érzékenységgel a társadalmi szolidaritás elve alapján nem kilakoltatnának utcára ...árokba szakadékba löknének társadalmi csoportokat, hanem segítenék, támogatnák őket. Utakat, lakásokat, kórházakat, iskolákat ... építtetnének és nem orbán kisvasutat, stadionokat, külhoni magyaroknak templomokat stadionokat...stb...egyéb orbán és hűbéresei hobbikat. Nem összeveszne Európával a világgal és nem lejáratná az országot, hanem internacionalista elveket vallva, inkább erősítené a nemzetek közti kapcsolatokat, arra törekedne hogy növelje az ország jó hírét. Folytathatnám még mit igen és mit nem csinálnának ha...
Mondjátok ki bátran! ... orbán és talpnyalói hűbéresei a horthy rendszer uram bátyám sógor koma cimbora saját család mocskos korrupt naaagy magyarkodó melldöngetős nemzetieskedő mindenkivel összeveszős hazug világát restaurálják építik. ...és horthysták ők maguk, nem pedig kommunisták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!