2018/10/20

Hajléktalanok? Megoldás? Álszentség? Hol az igazság?

Egy blog bejegyzés alapján elgondolkodtam. Hajléktalanok? Megoldás? Álszentség? Hol az igazság? 
Tetszik avagy nem, de sajna van benne igazság. Valljuk má meg őszintét! A rendszer váltás óta egyik kormány sem tett semmit a hajléktalanság megszüntetéséért, sem pedig a hajléktalanok tereken, utcákon, aluljárókban "viselt" dolgai ellen. Sőt...Konzerválták ezt az állapotot ...és mi magunk is a társadalom is jócskán hozzájárultunk ehhez a konzerváláshoz, mert elnéztünk sok mindent...nekik is..merthát..."jaj hajléktalanok..." és inkább félrenéztünk. Hibásak az eddigi kormányok, önkormányzatok és a társadalom is abban, hogy ez a helyzet ide fajulhatott, mert lufaxot sem tettek a valódi megoldásért, csak konzerválták ezt az állapotot. ...és mi is jócskán. Hiába nyomja most az ellenzék...nek nevezett akármi is a naaagy álszent dumát.
Tény! Ez amit orbánék művelnek, NEM a megoldás, sőt ez egyenesen gyomorforgató. Nem az a megoldás hogy a hajléktalant előállítják, bíróság elé citálják, aztán büntetik. A nyomort...bárhonnan is ered...önhiba vagy társadalmi...büntetni?... Undorító!
Valódi megoldás kell! Elég férőhely hajléktalan szállásokon, tisztességes emberi körülmények, aztán ha kell, akár vas szigorral is de betartatni az ott lakókkal a közösségi együttélés szabályait. Tévedés hogy el kell néznünk aluljárókban tereken parkokban szarnak hugyoznak mocskolnak. Nem kell elnézni! Még nekik sem. Aztán segíteni nekik visszailleszkedni a társadalomba. A reménytelenség a kilátástalanság a vad élet a farkas törvények a túlélési ösztön igen erősen antiszociálissá teszik az embert. Ha van elégséges tisztességes emberhez méltó hely és segítség, jöhet a szigor...ha kell. Pénz ugye volna rá... pár stadionnal kevesebb, pár külhonba kitolt milliárddal kevesebb, pár ellopott milliárddal kevesebb....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!