2018/10/05

Ejj professzor "urak hölgyek"!

A hír:
Forrás: https://24.hu/kozelet/2018/10/02/a-magyar-tudomany-unnepe-politikai-okokbol-tiltottak-le-ket-tudomanyos-eloadast/

"Két a Magyar Tudomány Ünnepére tervezett előadást is letiltott a Magyar Tudományos Akadémia. Sem a
  • „Nők és a férfiak szerepe és sikeressége a számítástechnikában nagy adatok alapján”,
  • sem „A közösségi média jogi oldala”
című előadások nem lehet megtartani „a társadalmi nemek tematika egyéb vonatkozásai ” illetve a téma „politikai vonatkozásai miatt”.
Az erről értesítő levelet Barnabás Beáta Mária, az MTA főtitkárhelyettese jegyzi, és a qubit.hu tette közzé.
A teljes levél a következő:
Főtitkárhelyettes Asszony megbízásából és hivatkozással a mai napon telefonon megbeszéltekre ezúton is tájékoztatlak, hogy Főtitkárhelyettes Asszony köszönettel megkapta az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományünnepi programtervének a részletes programleírását, melynek alapján A barátság című eseménynek az MTÜ keretében való megrendezését jóváhagyta az MTA Székház Kistermében (2018. november 27. 16-17.00 óra), a Számítógépes társadalomtudomány című tudományünnepi rendezvénynek a megtartását egy előadás kivételével: a Nők és a férfiak szerepe és sikeressége a számítástechnikában nagy adatok alapján (a társadalmi nemek tematika egyéb vonatkozásai miatt), engedélyezte az MTA Székház Kistermében (2018. november 8. 9-14.00 óra). Főtitkárhelyettes Asszony nem engedélyezte A közösségi média jogi oldala című rendezvénynek az MTÜ keretében való megtartását annak politikai vonatkozásai miatt.
A qubit szerint a betiltott előadásokat rangos, nemzetközi hírű, elismert hazai  intézményekben dolgozó magyar kutatók jegyzik, illetve jegyezték volna.
Mint az Index megtudta, az előadások letiltásának volt már előzménye. Amikor az MTA tudományos intézeteit felkérték, hogy állítsanak össze a Magyar Tudomány Ünnepére egy programcsomagot, az MTA TK öt tematikus konferenciával is jelentkezett, ezek közül azonban kettőt már augusztusban ki kellett venniük: az Akadémia főtitkársága a Kisebbségkutató Intézet migrációs témájú konferenciáját, valamint a Politikatudományi Intézetnek a 2018-as választásokkal foglalkozó konferenciáját is kivette a műsorból. Az indok hasonló volt a mostanihoz: azt írták, ezek a témakörök politikai vonatkozásaik miatt nem illeszkednek a Magyar Tudomány Ünnepébe."
Ahol ennyi moslék talpnyaló van a hazában ott igen nagy baj van. Ahol már az tudományos akadémia ...az ország elvileg értelmiségének legelitebbjének...vezetői is tövig nyalnak a hatalomnak...félelemből?...szolgalelkűségből?...ott igazán igen nagy a baj. Hogy az "értelmiségi elit" tagjai közt is szép számmal akadnak szolgalelkű talpnyalók, azt tudtuk eddig is.. Mit várjunk az ország végi kis falu eldugott szegletében élőktől? ...és még csodálkozok hogy "bűnömül" róják föl a politikai blogomat?.... itt a viharsarok kisvárosában? ...és nem sül le a bőr az orcájukról azoknak akik ezt mívelték e néppel?...akik ezeket a trógerokat segítették támogatták?... és mernek ezek még emberek közé menni?...és mernek még úgy járni kelni köztünk mintha gerincük is lenne? ...és ezek kommunistáznak?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!