2018/10/29

NER lovagok...Nem csak Békés megyeiek.

2014 óta tudnak róla hogy ez a Békés megyei ner lovag bűnözik, de 2018-ban újra jelölték és eddig védték. ...és ez a Békés megyei fidesz egyik hűde fontos naagy embere. Ilyenek ezek mind...és ezeket éltetik tapsolják ezek előtt hajbókolnak, ezeket segítik támogatják...sajnos nálunk Gyomaendrődön is... és emberek közé mennek emelt fejjel képükről bőr lesülés nélkül....

Ennek a ner lovagnak van képe azt kiejteni a pampogóján,

"Amint az egész ügy elindult, én magam kértem, hogy függesszék fel a mentelmi
jogomat, hogy elmondhassam, mi történt és megvédhessem magam. Miután az országgyűlés meghozta ezt a döntést, kijöttem a teremből és felhívtam a megfelelő hatóságokat, hogy állok rendelkezésükre. Kicsit meg is lepődtek, hogy én magam jelentkezem – mondta a Népszavának Simonka György, fideszes országgyűlési képviselő."

ő kérte...hát persze....

A ner-ben időnként be kell áldozni valakit, csak hogy növeljék az összetartást a félelmet és így a "hűséget" a gazdihoz. Ez a simonka ostoba volt, nem nyalt eléggé orbánnak, mohó is volt, nem tejelt fölfelé eléggé, így most őt áldozták be. A következő vajh ki lesz? A ner-ben nem lehet ám csak úgy lopni, ahhoz tejelni köll fölfelé, hűségesnek köll lenni a gazdihoz, keményen köll nyalni és a gazdi körül sündörögni. Ez a simonka azt hitte ő csak úgy lophat csalhat pusztán azé mert ő fideszes.
"A korrupció rendszerszintű, az ügyészség tétlen
Mengyi Roland és Simonka György ellen vélhetően csak a Fidesz belső harcai miatt indulhatott eljárás, de félő, hogy a korrupcióra épülő Orbán-rendszer többi haszonélvezője továbbra is szabadon és zavartalanul károsíthatja a magyar embereket - reagált közleményben a Liberálisok. A párt szerint a Fidesz több országgyűlési képviselőjének a mentelmi jogát is fel lehetett volna már függeszteni hasonló indokkal az elmúlt nyolc évben. Éppen ezért lenne fontos, hogy Magyarország minél előbb csatlakozzon az Európai Ügyészséghez - írják -, "a Fidesz ügyészségétől ugyanis hiába várjuk, hogy megvédje a magyar emberek érdekét"."

"Régóta tudtak Simonka üzelmeiről a fideszben."...mint ahogy régóta tudnak a többi tróger orbán talpnyaló tolvaj és orbán üzelmeiről is, csak ugyi polt péter a maffia ügyésze nem nyomoz, mert a mocskos maffia bűnbanda összetart amíg...amíg?....


Felfüggesztette a parlament a kormánypárti képviselő mentelmi jogát. Rövidesen kezdődhet Békés megye "urának" kihallgatása.
– Amint az egész ügy elindult, én magam kértem, hogy függesszék fel a mentelmi
jogomat, hogy elmondhassam, mi történt és megvédhessem magam. Miután az országgyűlés meghozta ezt a döntést, kijöttem a teremből és felhívtam a megfelelő hatóságokat, hogy állok rendelkezésükre. Kicsit meg is lepődtek, hogy én magam jelentkezem – mondta a Népszavának Simonka György, fideszes országgyűlési képviselő.

Simonka kérése hétfőn meghallgatásra talált, ugyanis az országgyűlés egyhangú döntéssel függesztette fel mentelmi jogát. Simonka a voksolás előtt nem kívánt élni felszólalási jogával. A parlament döntése előtt a mentelmi bizottság – szintén egyhangúlag – javasolta a felfüggesztést. Hargitai János, a bizottság kormánypárti elnöke azt mondta, ha közvádas eljárásról van szó, a mentelmi bizottság így szokott dönteni. Vagyis – állította – nem politikai, hanem jogi ügyről van szó.

A mentelmi jog felfüggesztése után rövidesen megkezdheti az ügyészség Simonka György gyanúsítotti kihallgatásait. Mint megírtuk, az ügyészek megalapozott gyanúja az, hogy Simonka egy, az uniós források eltulajdonítására létrehozott bűnszervezet vezetője volt. A kormánypárti honatyát többrendbeli vesztegetéssel, bűnszervezetben történt, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásra való felbujtással gyanúsították meg. 

A gyanú szerint Simonka már 2009-től készült arra, hogy a 2010 után megcsapolhassa az uniós pályázati forrásokat. Így családtagjaiból, ismerőseiből, barátaiból egy alapítványokból, cégekből egyesületekből álló hálózatot épített ki. Ezek a szervezetek ezután saját eszközkészletüket – főleg az ingatlanokat – jelentősen felülárazták, és felpumpált áron beruházásokat végeztek el rajtuk. Ezeket a fiktív tételeket aztán lehívták az uniós vagy hazai költségvetési pályázati keretből. Az ügyészség szerint a Simonka-féle strómanszervezeteknek az így megszerzett jogszerűtlen haszon jelentős részét, 45 százalékát készpénzben át kellett adniuk a fideszes képviselőnek. A nyomozók eddigi összesítése alapján Simonkáék több mint 1,4 milliárd forintnyi kárt okoztak az adófizetőknek. Kérdés, hogy ez az összeg egyáltalán visszaszerezhető-e: Simonka már évekkel korábban a vagyonának zömét rokonaira íratta, a jelenlegi vagyonbevallása szerint még Orbán Viktor miniszterelnöknél is szegényebb.

A büntetőügy ellenére a képviselő frakciótársai közül többen is kedélyesen beszélgettek Simonka Györggyel a Parlament folyosóján. – Én megértem, hogy ez a sajtónak most érdekes, mert nem gyakori, hogy egy kormánypárti képviselő kerül büntetőügybe, de Gyuri majd megvédi magát. Ráadásul a sajtó most valahogy nem veszi olyan szigorúan az ártatlanság vélelmét – mondta lapunknak egy fideszes képviselő, hozzátéve, „ez az ügy nem téma a frakcióban”. (Itt érdemes felidézni: Czeglédy Csaba ügyében még vádirat sem született, amikor a Fidesz már országgyűlési határozati javaslatban állapította meg a bűnösséget. )

Egy vezető kormánypárti politikus ugyanakkor, mintha nem lett volna teljes mértékben meggyőződve Simonka György ártatlanságáról. – Már vártam, hogy elinduljon ez a büntetőügy. Azok után, amiket olvastam róla, egyáltalán nem lepett meg. Hadd ne kommentáljam bővebben – fogalmazott talányosan.
„Mit tudtak volna csinálni?”
Egy saját bevallása szerint "Békés-megyében kiterjedt kapcsolatokkal rendelkező" kormánypárti képviselő szerint "a térségbeli polgármesterek már az előző önkormányzati választás előtt is panaszkodtak, hogy Simonka és köre mennyire rájuk telepedett". Ez alapján "már lehetett rá számítani, hogy előbb-utóbb vége lesz ennek a történetnek". Arra a kérdésünkre, hogy a Fidesz vezetése ilyen esetben miért nem lépett valamit, a politikus azt válaszolta: "Ez azért egy nagyon jól működő rendszer volt hosszú ideig, hiszen többen voltak és kölcsönösen bevédték egymást, a pártvezetés pedig nem ügyészség. Mit tudtak volna csinálni?" Ugyanakkor ő is azt mondta, a Fidesz-frakcióban nem téma jelenleg a büntetőügy, és "az ügyészségi vizsgálat elindulásával már nem is kell, hogy téma legyen".

A korruptnál is korruptabb
– Az ügyészség által súlyos bűncselekményekkel meggyanúsított S. Györgyre (nem a Soros) hasonlító férfit látták többen kószálni Budapest belvárosában, ezért tájékoztatjuk a rendőrséget, hogy az illető személyt Budapesten, a Kossuth tér 1-3 alatt tudják őrizetbe venni – így reagált az MSZP Simonka György mentelmi jogának felfüggesztésére. A Momentum szerint Simonka ügye új helyzetet teremtett: még a felfoghatatlanul korrupt kormánypárt is elég korruptnak találta ahhoz Simonkát, hogy felfüggesszék a mentelmi jogát. Az ellenzéki párt időközi választást követel a Békés megyei 4-es számú OEVK-ban. A Liberálisok úgy vélték: Simonka ellen vélhetően csak a kormánypárt belső harcai miatt kezdődhetett meg most az eljárás, de „félő, hogy a korrupcióra épülő Orbán-rendszer többi haszonélvezője továbbra is szabadon és zavartalanul károsíthatja meg a magyar embereket.”


A fideszes képviselőt gyanúsítottként hallgatnák ki a költségvetési csalás és más bűncselekmények miatti nyomozásban.
Az Országgyűlés egyhangú döntéssel felfüggesztette Simonka György mentelmi jogát hétfőn. A fideszes képviselő a szavazás előtt nem kívánt élni felszólalási jogával.

A mentelmi bizottság korábban – ugyancsak egyhangúlag – az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolta, így a parlament elé kerülhetett az ügy. Hargitai János, a bizottság elnöke azt mondta, ha közvádas eljárásról van szó, a mentelmi bizottság így szokott dönteni, és a parlament sem szokott akadályt gördíteni a vizsgálat lefolytatása elé. Vagyis nem politikai, hanem jogi ügyről van szó.    

Mi is beszámoltunk arról, hogy az ügyészség közleményéből kiderült: a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Simonka mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt.

A megalapozott gyanú szerint Simonka uniós támogatásokat akart jogellenesen megszerezni. Komoly megpályázható pénzekről tudott előre, ezért 2009 év végén elhatározta, hogy egy olyan személyi kört épít fel, melynek az volt a célja, hogy a beruházások megvalósítása során, a döntéshozókat megtévesztve, egymással összehangoltan, európai uniós, illetve a hazai költségvetésből származó, vissza nem térítendő támogatás igénybevételével jogtalan vagyoni haszonhoz jussanak. A beruházásokat és az eszközbeszerzéseket felülárazták, és olcsó ingatlanokat fiktív értékbecsléssel szerepeltettek az elismerési tervekben. Az okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot. A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben eddig 29 személyt hallgatott ki gyanúsítottként. Az ügyről itt írtunk bővebben.

...és hány ilyen fideszes orbán hűbéres ner lovag van ebben a kis országban...ezek mind a mi vérünket szívják a gazdájukkal az élen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!