2018/04/21

Megpróbálom újra röviden, de érthetően a lényeget.

 Megpróbálom újra röviden, de érthetően a lényeget.
-Meggyőződésem hogy az ellenzék nem is akart nyerni ( 2014-ben sem ) Miért nem? ...mert nagyon jól tudják, ebben a helyzetben lévő országban az a haláluk lett volna. Mélységes mély morális válság. Az ország kifosztva. A közhivatalok tele orbán talpnyalóival, hűbéreseivel. Piszok nehéz lenne elfogadtatni a néppel hogy nincs miből osztogatni, hogy mire a sok kirúgás leépítés a közhivatalokban. Mert ugyi ez a nép má csak ilyen...osztogatást vár, kóbászból kerítés ígéretét várja. Az igazság aaaz nem köll neki...aaaz fáj. .... Na meg ellenség köll neki akire a saját ostobaságát rákenheti. Közben orbánék mindent elkövettek volna hogy zavargások... terror cselekmények?... robbantások?...legyenek.
-Az ellenzék 2010-től bent ült orbán bohózat parlamentjében, esküt tettek az alaptákolmányra, ezzel legitimálva azt. Jól elbohóckodtak ott túl jól fizetve túl sok kiváltsággal. ...sokan közülük már 28 24 20 16---éve mintha valami hűbérbirtokuk lenne az a pozíció. Túl sok magaslabdát kihagytak. Többet ócsárolták egymást mint orbán bandát. Négy év kevés volt nekik hogy valami ütőset kitaláljanak. 2014-ben eljátszottak egy összefogósdi bohózatot egy tehetségtelen alkalmatlan miniszterelnökjelöltet erőltetve az mszp által. Újabb négy év 2014 - 2018 között és ugyanazokat ismételték el mint előtte 2010 - 14 közt... Újra az összefogósdi bohózat. ...a ki kivel igen kivel nem miért nem ki csatlakozzon kihez és ki ne ki legyen a vezető erő ki a nagyobb ki a kisebb... persze... a kicsik nem kellettek közéjük...nanááá nem... ne má új arcok is odaülhessenek... zavarni a jól megszokott köreiket?... A kampány időszakban mivel foglalkoztak?...nanááá a mandátumaikkal. Nanááá nem ám a programmal a teendőkkel a vidék járással a nép felvilágosításával. Neeem...ezek mandátumokat osztogattak egymást ócsárolták. Erre szavazni? Ez a választási alternatíva? ...ne mááá!
Többször említettem már... A vidék olyan mint a kakaós nápolyi...nyomokban mogyorót is tartalmazhat....a vidék nyomokban ellenzéket is tartalmazhat...... Az a most szidott "sötét buta tudatlan " vidék ugyi...mert urak hölgyek mandátumot kapnak...beülnek az ország házába, felcuccolnak a fővárosba.... aztán?...a vidék elfeledve. A helyi funkcionáriusaik?... nagyon kevés kivétellel a politikát a politizálást csak ugatják mint kiskutya a holdat. Arra alkalmasak csak hogy az irodákat működtessék, ha naaagy ember jön a fővárosból akkor azt körbe vigyorogják....
Mit kellett volna tenniük? Országot járni! Embereket tájékoztatni! Összefogni! Feladatokat megbeszélni egyeztetni! Megállapodni az "orbán utáni" időkről a legfontosabb dolgokról! ...aaa minimumokról! Aztán újra a nép közé!...elmondani az IGAZSÁGOT! ...kérdezni az embereket bajaikról gondjaikról....beszélgetni velük! Aztán technikai koalíció és irány a kampány egyet beszélve igazat szólva! ... ......majd kőkeményen következetesen könyörtelenül takarítani rendet tenni!.... ...orbánnal a bűntársaival a hűbéreseivel a börtönben. .....és új valóban demokratikus választásokat kiírni új alkotmánnyal új tisztességes választási törvénnyel tiszta ügyészséggel és közhivatalokkal a hátuk mögött!
Úgyhogy...van még két alternatíva, de...
azt nem kívánom senkinek... Haa...orbánt valóban nem lehet demokratikusan leváltani és rendet rakni... Akkor nincs más hátra....Vagy egy másik diktatúra.... megbuktatja orbánékat, rendet rak de kőkeményen, majd lerakja a demokrácia alapjait és választást ír ki.... Ehhez több minden kellene ami ma nincs meg......hagyománya sem igen e tájon.
Másik...kivárni míg a nép torkán a kést végképp meghúzzák és ömlik vére...ekkor a nép zavarja őket el... 1956......Attul tartok abban a teljes politikai "elit" benne lesz..má mint akiket elzavar a nép...jobb esetben...rosszabb esetben nem elzavarja.....
nem hinném hogy e kettő közül bármelyiket akarnánk....
Most szólok! AZ EU NEM FOGJA HELYETTÜNK MEGTENNI!...kár rá várni! kár az EU-t okolni, tőle várni a csodát.... Nem teheti meg az EU...ez a magyar nép választása volt így vagy úgy.... nekünk is kell megoldanunk... Az EU legfeljebb kizár minket. PONT! A feladat így vagy úgy de a miénk!
Azthiszem ennyi. Ha kihagytam volna valamit? ...szólj! Sajna rövidebben nem sikerált...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!