2020/03/30

Most ne kérdezd "hol rontottuk el?"... megmondom.

Nem tudom ki írta, én is így találtam.
"Kicsit olyan ez, mintha a szerencsejáték-függő családodnak éveken keresztül magyaráztad volna, hogy ne tegyék fel az egész család teljes vagyonát egy hamiskártyás ellen.
De feltették. Lehülyéztek, leköptek és betolták a házat, a gyerek taníttatására szánt pénzt, mindent.
A játszma pedig 2018-ban elindult és most már semmi más nem történik, csak aminek a döntésből eredően történnie kell.
Jönnek elő sorban a lapok. Stadionok, törvények, vejek, milliárdos barátok, türkök, hetes cikkelyek és most egy vírus, ami miatt minden épeszű ember összefog, de nálunk ez is alkalom a hatalom kiterjesztésére, a "mi bátrak" a "ti árulók" ellen - narratíva csapkodására.
De ez már nem az ok, ez az okozat. A parti már javában tart. Ezt - társadalmi szinten - mi akartuk. Most már csak nézzük, ahogy jönnek a lapok, és előbb hajtogatjuk, hogy majd a következő lap mindent megfordít, aztán hogy ez nem lehet igaz, aztán csak nézünk magunk elé meredten.
Én két napja értettem meg, a kocka el van vetve, Magyarország (már rég) túl jutott a meggyőzhetőség szakaszán.
Ez már a (vég)kifejlet, a partiban most megy éppen el a nagymama kakukkos órája is, amit az oroszok elől rejtegetett.
Hamiskártyás ellen nyerni nem lehet. Ez definíció. Ez törvény. Beszállni nem kellett volna. Helyzetbe hozni, és az életünket a kezébe adni nem kellett volna.
Most bárki is őszintén csodálkozik?
A meggyőzés, a tájékoztatás, az érvek időszaka véget ért. Nem ma, 2018-ban. Csak hajlamos az ember az utolsó pillanatig küzdeni azért, akit szeret.
Most dőljünk hátra, és nézzük végig a lapok érkezését. Nem mintha nem kéne szétrúgni a kártyaasztalt és börtönbe vetni a hamiskártyásokat! Azért, mert ha megtennéd, a saját családod támadna rád.
Hiszen ők ezt akarták. Ezt választották. Még az is lehet, hogy nem akkora arányban, de többségében igen.
Most már felesleges győzködni... arra az időre kell koncentrálni, amikor újjáépítés lehet.
Nem ma lesz. Előbb - hisz nekünk mindig Mohács kell! - még mindent el kell vesztenünk"
Én mondom... Most ne kérdezd "hol rontottuk el?"... megmondom... 2011-ben amikor nem hittetek nekünk!... aztán 2012 januárban az operánál amikor hazamentetek, ott rontottátok el végleg..... 






áder jános! Te pedig egy ócska tróger gerinctelen bábú vagy! Bajban az ország a nép és te mint "köztársasági elnök" egy szót nem szóltál a néphez. Bujdokoltál te tróger... Most amikor a gazdádat kell megkoronázni, füttyentett egyet neked és te tróger...ugrottál.... Kinek? Minek vagy te a "köztársasági elnöke"? ...mert ennek a népnek biztosan nem. Nézz a tükörbe ott a várban a palotában... Tőlünk kaptad azt is te gerinctelen... aztán hányd le magadat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!