2020/03/09

Amikor a hatalmi téboly és a félelem "igazgat".

Ilyen az amikor a hatalmi tébolyban szenvedő gazda gerinctelen gyáva hűbéresekkel veszi körbe magát. Félnek a gazdától, nem mernek és nem is tudnak önállóan logikusan, határozott tudatos jó döntéseket hozni. Össze vissza kapkodás, fejetlenség, hazudozás, mismásolás az egész rendszer föntről az aljáig. Mert gyávák és félnek a gazdájuktól, így tőle nem mernek kérdezni, nem merik döntésre bírni, hiába is kérnék... A félős gyáva, teljes mértékig a gazdától függő beosztott nem tud és nem mer dönteni, nem tud reálisan mérlegelni, mindig a gazdától várná az instrukciót, csakhogy a gazda sem tud és tán nem is akar ... Mással van elfoglalva. ......
...és tíz év kőkemény tapasztalatai alapján én sokkal jobban hiszek az iráni diákoknak...bárkinek inkább mint orbán hűbéreseinek, talpnyalóinak.
Tíz év óta egyetlen "rendkívüli" helyzet sem volt amit kezelni tudtak volna... sem hó, sem árvíz, sem menekült, sem vírus helyzet... Kapkodás, fejetlenség, hazudozás, .... Itt csak mészáros lölö az orbán familia, meg a hűbéresek gazdagodása töretlen, na meg a stadiony építések....
A kórházak élén is többségében fidesz...és orbán hű igazgatók ülnek, akik kapaszkodnak a hűbér székükbe. Arra hajtanak, megúszni, átvészelni bárhogy. Pénzt, segítséget nem kapnak, saját kontóra az egyébként is meglévő adóssághalmazukra intézkedni nem mernek, ezért ott is a fejetlenség a káosz. Gondolom az illetékes szak gárda az ilyen "vezetőktől" szintén nem kap sem segítséget, sem normális utasítást. Kész a komplett káosz, fejetlenség, mismásolás, maszatolás és fejünkön a katasztrófa.
Az alábbiak a HVG.HU-ról .....
"Órákig voltak összezárva az egyik társukkal, akinek pozitív lett a koronavírus tesztje, de erről senki nem tájékoztatta őket – mondták a hvg.hu-nak azok az iráni egyetemisták, akik napok óta karanténban vannak a Szent László Kórházban. A legtöbben a körülményekre és a tájékoztatás teljes hiányára panaszkodnak, és bár frusztráltak, mindenben szeretnének együttműködni a hatóságokkal. Azt megerősítették, hogy tényleg jártak bent náluk rendőrök, de azt mondják, éppen ők voltak azok, akik megnyugtatták őket.
Volt, aki közülük már a hétvégén is arra panaszkodott, a rendőrség Facebookon kereste meg (az ügyeleti központ vezetője szerint azért, mert máshogy nem érték el), a hatóságok pedig éjszaka jöttek értük. A diák az Indexnek azt mondta, megroppant a bizalom a külföldi diákok részéről a magyar hatóságokban, ezért többen félnek bejelenteni, hogy érintkezhettek a fertőzött társukkal. Inkább magánorvosnál teszteltetik magukat.
A karanténba zárt iráni fiatalokról ellentmondásos hírek érkeznek. Az operatív törzs képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a Szent László Kórházban rendőri jelenlétet is kellett alkalmazni, mert attól félnek, hogy az irániak bántalmazhatják a kórház személyzetét. Az idegenrendészet pedig azzal fenyegetett meg több diákot, hogy visszavonhatják tőlük tartózkodási engedélyüket.
A hvg.hu-nak nyilatkozó iráni fiatalok ezzel szemben azt állítják, nagyon megviseli őket az egész helyzet, a nővérekkel nem tudnak kommunikálni, ami miatt néhányan érthetően frusztráltak és kétségbeesettek, de továbbra is szeretnének együttműködni, és minden intézkedést betartani.
Jelenleg 42-en vannak közülük karanténban, 3-6 fős szobákban, ahol elmondásuk szerint se szappan, se fertőtlenítő, de még vécépapír sincs. Maguknak takarítanak, és ha nem segítenének a barátaik, akkor nem tudják, hogyan oldanánk meg a mindennapi szükségleteiket.
„A gyanús eseteket mind összezárva tartották egy kórteremben, a teszteket kora reggel végezték el. Az eredményeket csak késő este tudtunk meg, de akkor is csak szóban” – mesélték.
A konfliktus akkor alakult ki, amikor kiderült: a szobájukban az egyik fiú fertőzöttségéről már órák óta tudtak az orvosok, de ezt nem árulták el senkinek, és az érintettet is arra kérték, tartsa titokban. Maga a fertőzött sem értette, miért nem vitték azonnal másik kórterembe. Ez idő alatt ráadásul egyáltalán nem hagyhatták el a szobát, a diákok szerint még az erkélyre kivezető ajtót is bezárták, és elvitték a kulcsot.
„A kórterem ajtaját becsukták, megmondták, hogy ne nyissunk ablakot, a dohányosoknak azt mondták, hogy majd hoznak nekik hamutartót” – mondta forrásunk, aki szerint leginkább az borította ki őket, hogy mindenféle tájékoztatás nélkül órákig egy teremben voltak egy pozitív társukkal, de erről senki nem tudott.
A magyar hatóságok eközben azt állítják, hogy az irániak több esetben nem megengedhető magatartást tanúsítottak, megpróbálták kijátszani a szabályokat, székeket dobáltak. „Én ilyet egyáltalán nem hallottam, székeket pedig nem is tudtunk volna dobálni a folyosóra, hiszen az nincs is a szobában” – mondta lapunknak az egyik diák. Azt viszont többen is megerősítették közülük, hogy az idegenrendészet kiutasítással fenyegette őket.
A diákok legfőképpen a tájékoztatás teljes hiányát és a körülményeket kifogásolják, és sokan úgy érzik, hogy sok esetben már a jogaik csorbulnak.
„Egy zuhany van hat emberre, de annyira koszos és rozsdás, hogy sokan nem is merik használni, pedig sok lány is van közöttünk. Őket lelkileg még jobban megviseli, ami történik, és sokan rettegnek, hogy elveszítik a tartózkodási engedélyüket” – mesélték.
A fiatalok szerint az sem igaz, hogy bárki ellenállt volna az idegenrendészetnek, amikor karanténba vitték őket. „Hajnali háromkor dörömböltek az ajtajukon, nagyon meg voltak ijedve, de semmi más nem történt, csak egy kis időt kértek, hogy beszélhessenek gyorsan a szüleikkel” – mondták.
A teljes csoportot frusztrálja, hogy a nővérek nem beszélnek angolul, nem tudnak velük kommunikálni, a tesztek elvégzésén kívül pedig semmit nem foglalkoznak velük. Annak ellenére sem tudják, mikor mehetnek haza, hogy nincs pozitív tesztjük, nincsenek tüneteik, és mindenre csak azt a választ kapják, hogy ez nem tartozik rájuk.
A fiatalok utoljára azt a tájékoztatást kapták, hogy március 12-én elhagyhatják a kórházat, de ezt egyelőre nem tudták garantálni nekik. Pozitív fejleménynek értékelik viszont, hogy hétfőn bement hozzájuk néhány ember az idegenrendészettől és a rendőrségtől, akik nagyon profik és kedvesek voltak és megnyugtatták őket.
„Ez volt a legjobb dolog, ami történt velünk, mióta itt vagyunk” – mondták."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!