2013/07/05

2013. 06. 05. Péntek este 21.00 .....


Katalin Katona -Által Itt: https://www.facebook.com/events/420535237958169/permalink/623110634367294/
"""Gyertyafényes szép estét a Csapatnak!...Mindenkinek!!!

Újra péntek...és újra együtt..veletek, egy hosszú, "forró" hét után. "Oázis a sivatagban!"
Eseményekben bőséges volt az eltelt idő megint.....Nemzeti trafik nyitás...ha nyitott volna,..E útidíj bevezetés, ha működött volna a rendszer, devizahitelesek ügye, takarékszövetkezeti mutyi.....és "nagykis" vezérünk hősies harca a Tavares jelentés ellen, az EU ellen. Magyarország harcban áll, ha akarjuk....ha nem....Mindenttudókioktató orbánunk ha harcolni akar....akkor harcolni fog!.... Nem érti szegény,... mi a probléma a kormányzásával. Nekünk....embereknek a Tavares jelentés szavai reményt adnak arra,....talán bele lehet verni orbán viktor beszűkült gyíkagyába, hogy mi a DEMOKRÁCIA. Talán..."elképzeli", hogy az Európai Unió nemcsak a Tavares-jelentést fogadja el," hanem duhaj kedvében az alapszerződés sorozatos és önkényes módosításait is. "Először is beleírnák a preambulumba, hogy r
Orbán Viktor dagadt, hazug, cinikus....rossz természetű,.. és ezt kifüggesztenék minden uniós épületben. Aztán testre szabott korlátozásokat vezetnek be, amelyek az Orbán Viktor és haverjai érdekeltségeit az egész unió területén, beleértve Magyarországot, kizárják mindenféle legális üzletből, a számláikat pedig zárolják. De mindenekelőtt az uniós fejlesztésekből tiltanák ki.... Vagy csak a nyakukba varrnának egy kiadós különadót,... pofára? Hogy esne, ha Brüsszel uniós irányítás alá vonná az építőipart, és a Közgépnek pont nem jutna koncesszió se itt, se máshol? Vagy ha Viviane Reding elvenné a Fidesz összes frekvenciáját, és nem adná vissza akkor sem, ha Strasbourgban nyerik meg a pert? Esetleg ha a szőlőt, présházzal együtt kisajátítaná egy műkedvelő eurokrata?"....Nem sorolom.....Mindenki látta, olvasta,...követte az eseményeket. Zajlanak a viták továbbra is a Parlamentben...az utcán, a különböző fórumokon, csoportokban a facén....különböző módon, stílusban.

Mindig azt mondjuk: "Majd lesz valahogy, mert úgy még nem volt, hogy ne lett volna valahogy!" El kell ezt felejteni emberek,... mert ez csak arról szól, hogy ne csináljunk semmit,... úgyis lesz valahogy!.... Nem lesz sehogy ezen túl, mert olyan időket élünk, hogy ahogy csináljuk, úgy lesz!... Egymást kell keresnünk, közösen kell gondolkodnunk, és cselekednünk!

Meg kell érteni végre..., hogy így nem lehet!

Napokig csendben voltam,... figyeltem.... No, nem mintha nem lett volna mondanivalóm,... mert nagyon is volt, csak egyszerűen kedvem nem volt leírni,... elmondani, hogy mit gondolok. És sokszor feleslegesnek,... pusztába kiáltott szónak érzek mindent. Ezzel valószínű, nem vagyok egyedül... De ez persze nem jelenti azt, hogy feladnám azt az elképzelést, ami mozgat.

A leírtak...lehet, hogy "feladós", lehet,... frusztrált, lehet, negatív.... Pedig nem az! Egyszerűen csak azt szeretném mondani, hogy ez, így ebben a formában nem vezet sehová, ami az utóbbi években Magyarországon történik. Csupán idő-, energia-, és pénzpocsékolás! Nem csupán hazugság, ámítás, és félrevezetés,.... Nem erről van szó! Inkább a semmit tevésre, a mellébeszélésre, a pótcselekvésekre gondolok, ami olyan, mintha,... de nem az!

Elgondolkodtatok már azon, hogy Magyarországon semmi nem az, aminek látszik? A rendőr nem őrzi a rendet, a tanár nem tanít, a képviselő nem képvisel, az orvos nem gyógyít,... mert mindenki mással van elfoglalva. Egyszerűen senki nem tudja azt tenni, amire hivatott a jelenlegi körülmények között. Talán a nyugállományba vonult emberek valóban nyugodtak?... Talán élhetnek az egész életüket ledolgozva nyugodtan, a megérdemelt kényelemben, és biztonságban? Úgy érzed, hogy a választó körzeted képviselője Téged képvisel az Önkormányzatban, vagy a Parlamentben? Ismered egyáltalán a képviselőidet?!... Mit értünk rend alatt?...Talán nem azt, hogy van egy általánosságban elfogadott társadalmi norma, amit jelentős többséggel elfogad a társadalom, és azokhoz való igazodás az elvárt magaratás?.. Vagy legalább is nem valami ilyesmit kellene jelentenie? Aki pedig ettől eltérő magatartást tanúsít, annak a rendőrrel, aztán a hatósággal gyűlik meg a baja. Vagy nem így kellene lennie? De Neked mit jelent a „rend”- szó? És amit jelent az azonos azzal, amit más is gondol?

Rá kell ébrednünk, hogy az a baj, hogy ostobán gondolkodunk, ostobán cselekszünk, vagy egyáltalán nem teszünk semmit (mert a nem cselekvés is cselekvés ám!),... és csodálkozunk, hogy nem érezzük jól magunkat a saját hazánkban. Paternalisták vagyunk,... azt várjuk, hogy majd jön valaki, és megoldja a problémáinkat.... De ha meg jön,.... nem hisszük el amit mond,... és nem követjük őt! Inkább kritizálunk, degradálunk. Visszasírjuk a Kádár-rendszert..... Nekünk soha semmi nem jó, mert más kéne,... meg „régen jobb” volt,.. de valahogy az sem volt az igazi, akkor is tele voltunk panasszal....
Egyszerűen csak álmodozunk, de fogalmunk nincs arról, hogy mi is kéne igazán. Mi nem világos?!...Unom már ezt a sok felesleges dumát,...veszekedést, butaságok irományának halmazát!.. Ugyanazok az emberek szinte minden csoportban be vannak jelentkezve,.. aktívan hozzászólnak, noha 3/4 része elhanyagolható a tartalmatlansága miatt... Ezzel visszük,.. vinnénk előbbre az összefogás ügyét???.. LÉPNI KELL,... de nem egymás ellen, mint a baloldali pártok, vonzásukban a tömeggel, akik azon veszekszenek, hogy Bajnai, vagy Mesterházy,... mert akkor kiszolgáljuk a kormányt!!!... A tömeget lehet irányítani!!! Nincs Magyarországon egyetlenegy olyan férfi sem, aki nem számításból cselekszik, hanem hazaszeretetből ?..Nem igaz, hogy nincsenek igazi haza fiaink....akik egységet kovácsoljanak!
Amint engem valaki úgy hív a "csatába", hogy ő van az első sorban,... megyek! De ennek az agyonmorfondírozásnak k....ra nincs értelme, és ráadásul... kedveszegetté teszi az embert! ELÉGETI AZT A PISLÁKOLÓ LÁNGOT, AMIT EGY SZIKRÁVAL LÁNGRA LEHET LOBBANTANI!

Várunk?... a polgárháború "már".... itt van a küszöbön!?... Elviselhetetlen a megosztottság, ...a szegénység....Büntetnek mindenkit, aki nem a fidesz nyikhaj sereget isteníti...Büntetik a szegényeket,...egyre több a nincstelen ember... És ha túlsúlyba kerülnek a teljesen nincstelenné tett családok, akik nem tudnak mit enni adni a gyerekeiknek, akkor ők szerintem beindulnak minden hívás nélkül...., mert akkor már nincs vesztenivaló!... Most még sokan vegetálnak, de élnek... Amikor a gyerek enni kér, és nem tudnak neki adni,... ekkor jön a kétségbeesés..... Ha tömeges,....márpedig 4 millió ember tömegnek számít,... akkor nincs mese!!! A nincstelenek egymásban társra találnak.....és itt létre jön a közösségi szellem. A pusztítás folyamatához a kormánypolitika nagyon készségesen dobálja ki az újabbnál-újabb adókat, hogy felgyorsítsa a folyamatot. Temesd is el magad! Már a módszert is kidolgozták! Ezzel gyakorlatilag a kormány számol,... és addig fokozza, provokálja a népet, míg az "vasvillát" ragad. Lepusztult,fegyvertelen embereket pedig könnyen lemészárolnak!?....

Várunk?....2014-ben választások lesznek. Ha így "haladunk" az összefogással....tudjuk mi vár ránk....Továbbra is azt fogják csinálni,... amit mi nagyon utálni fogunk!!!

Hát égjenek a gyertyák, mécsesek,....százszoros, ezerszeres fénnyel, energiával! Lássa meg végre minden magyar ember a fényt....Nem a reménység fényét,... hanem a jogos követeléseink, a Demokrácia, a Köztársaság az ÉLET FÉNYÉT!!!""" 


ÁGOTA LÁSZLÓ

Zsarnok világ

Kevélyen szónokol a Zsarnok,
Bömbölő orkán, kemény akarnok,
Kiszolgálják őt csalárdok és gazok,
Az emberek szenvednek és rabok.

Hazájuk már csak múló délibáb,
Az ember már csak koldus
és élő báb,Vágyaik mind-mind elenyésznek,
Arcukon fájó könnyek peregnek.

Ruhája csupa rongy és éhezik,
Cél nélkül él és ép csak létezik,
Keresi az ellobbant álmokat,
Feledi a kihunyt vágyakat.

Bámulja a tébolyult világot,
Dudvát talál nem illatos virágot,
A múltba a lelke még el-el látogat,
Felzokog, hisz Ő csak nyomorgó áldozat?!

****************************************************************
Katalin! Teljesen egyetértek veled!  Hozzászólunk, írogatunk, pótcselekszünk évek óta... Dünnyögünk, sírunk és...És? Közben kihúzzák lábunk alól a talajt az életünket a hazánkat a mindenünket. Mi pedig?... Csak ríjunk tovább... aztán?... " majd lesz valahogyan"... Igen ám! De hogyan? ..hát sírjunk csak tovább! ....vagy? ...........Kire várunk? Mire várunk? Államférfira aki az élre áll? ..és?..mennénk utána? Kiállnánk mellette?... Mire?...a késre a torkunkon?...Csodára? Istenre? EU-ra?... Na neeeeee! Mások oldják meg a mi bajunkat? Mások kaparják ki nekünk a gesztenyét? Persze! Hoogyne... Segítséget kérhetünk hozzá...aaazt igen! Na de nekünk kell...ene kezdenünk, tennünk, végigvinnünk...befejeznünk! Ha azt mondanám...ELÉG! Gyertek és kezdjük el!...Jönnétek? Hányan? Elegen? Vagy... nem én...más... Gyurcsány? Bajnai? Mesterházy mondaná?...Mennétek? Mennénk? Hányan? Elegen? ...Nem hinném... Várunk, sírunk, panaszkodunk, okoskodunk, okosakat hozzászólunk... biztatjuk egymást...És? .... Gyávák vagyunk! Ennyi!

Három éve! ...Értitek? Három éve garázdálkodik rajtunk ez az ocsmány féreg beteg orbán és talpnyaló ebei! Mi?...Három éve tűrünk. ...Összefogtunk? Kiálltunk egymásért? Ők nem jöttek velünk... Mi nem megyünk velük...Ők nem álltak mellénk...Mi nem állunk melléjük... Ez megy... Kirekesztünk...zászlókon jelvényeken vitáztunk...Közben hová jutottunk? ... Az ellenzék vezetői?...kirekesztenek, taktikáznak, időt húznak... széplelkűsködnek... A helyi vezetők? A városiak? A választókerületiek? ...Gyengék mint a harmat... Nem érnek rá... Nem tesznek semmit! Csak vannak... De minek???? ...


ÉRTITEK???!!! Menni kéne!!! Tenni kéne!!! http://youtu.be/E__jHwH83lE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!