2020/05/12

Nem Csernavölgyi hibázott!

Pár hete megosztottam két videót, egyik épp a székesfehérvári kórház volt főigazgatójának Dr. Csernavölgyi Istvánnak a búcsúztatójáról szólt. Nos akkor az új főigazgató Dr. Bucsi László ígért valamit... Íme az eredmény.... és ez az agyatlan gerinctelen kásler embertelenségi miniszter még mindig a a miniszteri székben pöffeszkedik és osztja rendületlenül az eszement intézkedéseit... Úgy tróger ez az egész orbánista banda ahogy vannak... gazdástól, talpnyalóstól, hűbéresestől éltetőstől...mindenestől. Milyen mocskos egy világot alkottak ezek ide? ...és ezt támogatják, ennek tapsikolnak, ennek kampányolnak, ehhez a mocskos tróger világhoz járulnak így hozzá?... Csak úgy tönkre lehet tenni, meglehet bélyegezni munkájukat tisztességgel végző embereket minden következmény nélkül? Hazug kampányokkal milliárdokért a MI pénzünkből kilehet kiáltani embereket "közellenségnek", gyűlölködést lehet szítani? ...és mit szólnak ehhez a nekik tapsikolók, őket éltetők, nekik kampányolók? Miféle tróger világ lett ez?

Majd ezt is elmondják, ezekért bocsánatot kérnek legközelebb a narancsos pult mögül a piacok bejáratánál kampányolók az általuk félrevezetett emberektől?

"Nem Csernavölgyi István, hanem más követte el a mulasztást, amelyre hivatkozva április közepén statáriális gyorsasággal menesztette a vezetőt Kásler Miklós. Sőt, a kórház lezárult belső vizsgálata szerint éppen az hibázott, akire a leváltása után átmenetileg rábízta az intézményt az erőforrásminiszter.

Az intézményt tíz éve vezető Csernavölgyi István leváltását – ahogy arról beszámoltunk – április 11-én csak az után ismerte el az erőforrásminisztérium, hogy a feol.hu saját információ alapján írt a történtekről, a főigazgató pedig megerősítette azt. A menesztés hivatalos okát is ő mondta el először, nevezetesen, hogy az intézmény késve szolgáltatott adatokat a vírushelyzetről. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy a kórház telefonon mindig pontosan továbbította az információkat. Ez pedig eleve nem is főigazgatói hatáskör, hanem adminisztrációs feladat, ő főigazgatóként a kollektíva többi tagjával "a nap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált.”

Pár órával később az Emmi hivatalos közleménye ettől függetlenül továbbra is azzal indokolta a főigazgató leváltását, hogy Csernavölgyi István súlyos mulasztást követett el, egyben tudatta, hogy az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató irányítja az intézményt.

E megbízás ugyan csak egy napig tartott (mert április 12-én Kásler Miklós már ki is nevezte a kórházat a hivatalos pályázat lezárultáig irányító új főigazgatót, Bucsi Lászlót), Reiber István átmeneti kinevezése mindenképp pikánsnak mondható: a belső vizsgálat szerint ugyanis éppen ő felelt a késedelmes járványügyi adatszolgáltatásért, amelyre hivatkozva Kásler Miklós leváltotta Csernavölgyit.

utólag mindenképp beszédes, hogy az intézményt megbízottként csak egy napig irányító Reiber István április 17-én lemondott orvosigazgatói posztjáról. Ez utóbbira információink szerint egyébként az új főigazgató kérte meg, aki értesülésünket hétfői válaszában „korrektnek” nevezte.

Április 15-én, a korábbi főigazgató búcsúztatóján Bucsi László amúgy azzal indokolta a belső vizsgálat elindítását, hogy Csernavölgyi István felállításának története "nem kerek”, majd azt is hozzátette, hogy ha a vizsgálat azt állapítja meg, hogy a menesztett igazgató „tiszta”, akkor azt Csernavölgyi István „mellékelheti a további folyamatához, amit indít", és ha ez a rehabilitációjával végződik, akkor ő abban a pillanatban, amikor ezt elődje megkapja, feláll a székéből, és olyan gyorsan távozik, amilyen gyorsan érkezett.

A kérdésre, hogy ezt az ígéretét továbbra is tartja-e, a hvg.hu-nak Bucsi László azt írta:

Én eddigi életemben az ígéreteimet mindig betartottam, most sem lesz másként.

A dossziét azonban – mint írta – akkor lehet majd újranyitni, miután a volt főigazgató munkajogi pere lezárult.

Ez a per pedig elindulhat: Csernavölgyi István már a leváltását megerősítő nyilatkozatában utalt rá, hogy az igazság védelmében megteszi a szükséges jogi lépéseket."


Forrás: HVG - Nem Csernavölgyi hibázott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!