2020/05/25

Antall József "nagy érdemeiről."

Azt írja Fekete Győr András a Momentum elnöke Antallról, hogy... "Úriember volt, akkor is, amikor 1956 őszén a huszonéves fiatal számára szinte beláthatatlan távolságra került az, hogy Magyarország visszakerül jogos helyére, és ismét a nyugati nemzetek fontos tagja lesz, és úriember maradt akkor is, amikor hatalma teljében volt. Nem váltogatta a hitét aszerint, hol kerül nagyobb mozgástér az általa vezetett közösségnek.

Különbséget tudott tenni ellenfél és ellenség között. A demokratikus szabályokat mindennél jobban tisztelte, ellenfeleit meggyőzni és nem legyőzni akarta. Segítségére ebben műveltsége és vitastílusa volt. Nem a megosztást, hanem az összetartást érezte feladatának, nem egymás ellen hergelte nemzettársait, hanem egyesíteni igyekezett őket.

Antall József olyan politikus volt, akinek nem kellett különbséget tennie aközött, amit mondott és aközött, amit cselekedett. Egy szinte legyőzhetetlen diktatúrában tudott szuverén maradni, és egy vészterhes időben vezette az országot - megfelelő tapasztalat és a szükséges erőforrások nélkül.

Szolgálni akart, nem pedig szerezni. Erről így beszélt: „Én egyet mondhatok: nincsenek semmiféle személyes karriercéljaim. Én szolgálok. Addig, ameddig a szolgálatom hasznos. Teszem ezt a legjobb tudásom szerint, ameddig tudom, és a magyar nemzet igényli."

A jobboldali, konzervatív és keresztény értékeket talán ő képviselte leginkább az új Magyar Köztársaság korában. Nehezen értené meg, ha látná, ma kik és mire használják e számára szent fogalmakat."

Én pedig ezt....
A nagy "szolgálata" közben hagyta ügyeskedőknek széjjel hordani az ország vagyonát. A kárpótlás keretein belül idős emberektől ügyeskedők által fillérekért felvásárolt "kárpótlási jegyekkel" hordtak széjjel vállalatokat, jól menő tsz-eket, állami gazdaságokat a teljes magyar élelmiszeripart. Egyik napról a másikra tűntek el vállalatok, tsz-ek úgy, hogy mire a dolgozók a tsz tagok észbe kaptak, már csak a romok maradtak. Pl... hogyan lehet egy 200 - as létszámú tehén telepet, tejüzemmel, saját bolttal, gépekkel, hozzá tartozó földekkel együtt úgy megszerezni, hogy fizettek érte akkor 2 milliót...felét vissza nem térítendő "hitelből"? ..a tsz többi része pedig eltűnt szőrén szálán? Vagy...építőipari vállalatot pár nap alatt teljesen széjjelhordani fillérekért úgy, hogy teljesen eltűnt a vagyona? A másik építőipari vállalatnál szintúgy, csak ott az utolsó pillanatban észbe kaptak páran és megmentettek belőle valamennyit?... ez ma a "ZÁÉV - Zalai Általános Építőipari Vállalkozás ZRT." ....és még sorolhatnánk a többi nagyvállalattal, állami gazdasággal, élelmiszeripari cégekkel. Ennyire "szolgált" Antall...
...és négy év kevés volt nekik arra, megtanítsák, elmondják ennek a népnek, hogyan működik és mi is valójában az a naaagy demokrácia. ... a naaagy szabadság mámorában ezt valahogy "elfelejtették"....és azóta is a teljes politikai és értelmiségi "elit" "elfelejtette" ezt elmondani, csak a naaagy demokráciát meg hűde szabadságot nyomják belőle. Persze... szabadon tépheted a szádat...míg ki nem rúgnak...mehetsz nyugatra bárhová...ha közben éhen nem döglesz... szabadon elvehetik a házadat, te pedig szabadon mehetsz utcára...jaaa...má oda sem. Érdekesen értelmezik itt egyesek a nagy demokráciát a kezdetek óta, azt "hiszik" a demokrácia = nekik bármit is szabad a többieknek pedig kussolás van.
Na meg ugyi elfelejtettek egy önmagát megvédeni képes alkotmányt összehozni, holmi párt érdekek ...illetve az akkori politikai és gazdasági "elit" érdekei szerinti egyezkedések voltak az alapjai mindennek. Többek közt azok a III/III-as akták is... Antall belement, pontosabban az akkori pártok egyezkedése a papok és egyesek érdekében kiegyezés következményeként, hogy nem kell bolygatni azokat az aktákat. Ha akkor megtörténik a III/III - as akták nyílttá tétele, ma sok politikus meg pap nem ülne abban a székben ahová jóóóól beragasztották a mocskos valagukat. ...Ez lett a vége ami most van. ...és még sorolhatnák a naaagy érdemei...ket....
Antallnak semmi nagy érdeme nem volt azon kívül, hogy ő volt a nagy demokrácia első miniszterelnöke....holmi egyezkedések következményeként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!