2020/05/20

Bibliai tanmese felnőtteknek a ma Magyarországán.

Isten megteremtette a földet és rá mindent mit szükségesnek s szépnek látott. Elnevezte "paradicsomnak" és a "paradicsom " közepére elhelyezte a "tudás fáját". Aztán Isten megteremté az embert, majd elhelyezte a "paradicsomba". Azt mondta az embernek... "Éljetek és sokasodjatok, szaporodjatok... egy valamit nem tehettek!... nem ehettek a tudás fájáról, mert ha arról esztek, kiűzettettek a paradicsomból". ...és az ember evett a tudás gyümölcséből, mert vágyott a tudásra. Isten és az ember is a Sátánra fogta a gyalázatot, mondván... a Sátán biztatta őt az embert erre, Isten pedig kiűzte őt az embert a paradicsomból.

Nos... ha Isten olyan tökéletes és mindent tudó, mindent látó, mindenható? .... Akkor tudnia kellett, hogy alkotása az ember gyarló és enni fog a fáról, engedni fog a csábításnak és nem alkotott tökéletest. Alkotása tökéletlen. Istennek tudnia kellett a sátánról is és ha tudott, ha mindenható, akkor megakadályozhatta volna a Sátánt a csábításban. Miért nem tette? Mert Isten mégsem olyan mindenható? ..mégsem olyan tökéletes? ...esetleg épp önmaga teremtette a Sátánt is.... Kreált egy Sátánt akire majd ráfoghatja a saját hibáit is és a teremtményének is lesz kitől rettegnie és így ő rá az Istenre lesz szorulva, hogy megvédje őt. Van tudás, de ne egyél belőle mert... Maradj tudatlan, maradj engedelmes, maradj hű szolgája Istenednek, ne tudj, ne gondolkodj, majd Isten megmondja neked mikor miről mit gondolj, te csak engedelmes hű szolga legyél. Ha tudsz? ...még gondolkodsz az pedig nem jó Istennek, mert nem leszel engedelmes hű szolga, még rájössz, Isten sem tökéletes, Isten is hibázik, Isten is csak egy zsarnok. A te Istenednek engedelmes hű szolgákra, alattvalókra van szüksége akik imádják őt bármit tesz. Jutalmat ígér...majd egyszer valamikor valahol, addig legyél csak csóró, engedelmeskedj és imádd őt, ne akarj tudni, ne akarj semmit, ne lázadj, csak tűrj bármi történik is. Ha csapás jön? ... fogd a sátánra, fogd bárkire csak a te Istenedre ne. Fogd önmagadra mert nem voltál eléggé hű és engedelmes. ....

Van Sátán azaz ellenség akire bármi rosszat ráfoghat Isten is és az ember is... Fogd rá a Sátánra, gyűlöld őt, én az Istened is ráfogok majd mindent. Ő a Sátán a hibás mindenért. ...hibás az én bűneimért az én tökéletlenségemért és hibás azért is, mert én téged büntetlek... Gyűlöld a Sátánt, gyűlölj mindenkit aki a tudásra biztat, gyűlöld aki a szabadságra.. Gyűlöld őket és imádj engem gondolkodás és feltételek nélkül, szolgálj engem a te uradat és parancsolódat!

...és Isten feláldozza saját fiát is, bárkit feláldoz, csak hogy bizonyítsa, ő milyen jóságos. Prófétákat küld széjjel, hogy terjesszék az ő tökéletességét és a Sátán bűnét. A próféták pedig terjesztik és hű szolgái Istennek..... Nem neked ahogy állítják, hanem Istennek szolgálnak ők.

...és az ember így tesz.... Nem gondolkodik el azon, vajh miért tette oda Isten azt a tudás gyümölcsét és ha ott van, vajh miért nem ehet róla? Vajh ha Isten olyan tökéletes, hogyan eshetett meg a Sátán műve? Vajh a Sátán mit akart? ... Egyél arról a fáról és tudni fogsz dolgokat, tudni fogod, a te Istened nem tökéletes, nem alkotott tökéletest, sőt, sok hibát vétett, te ember pedig ne legyél szolga, mert szabadnak születtél! ................

Azoknak akik érteni akarják és értik.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!