2019/09/30

Azt írja Juszt László. ....

hogy aszondja...
"Egy orvos minimum 7 évig tanulja a leendő szakmáját az egytemen, egy pedagógus legalább 4, de inkább öt évig. Egy vasas szakmunkástanuló is 4 évet végez a szakmunkásképzőben, mielőtt elkezdheti gyakorolni a szakmáját. És akkor nevezik Őket “doktor nőnek”, “tanár úrnak”, “mesternek”.
Csak a celebek és a politikusok nem végeznek semmilyen tanulmányt mielőtt a hatalmukat kezdik rajtunk gyakorolni. Magyarországon.
Így azután teljesen normális, hogy a fideszes Boldog István Szabó Tímea javaslatára - hogy meg kell emelni a mentősök bérét - igazi politikusi választ ad: “a kurva anyád”.
Teljesen elfogadja ma már a társadalom, hogy Németh Szilárd “szellemi fölényével” csak anyit válaszoljon egy újságírói kérdésre: “Úgy látom ez a rovar teljesen bekattant.”
Szerényen jegyzem meg, hogy szerte a világon Moszkvától Wasingtonig, Párizsban és Berlinben ugyanúgy, mint Londonban a politikát - hosszú éveken át - egyetemen tanítják, tanulják.
Így én azt javasolnám, hogy ezeket az önjelölt senkiket, akiket feldobott a szenny, nevezzük annak, amik: “POLITIKAI CELEBEK”."
Akkor tisztázzunk pár dógot, mert szerintem Juszt László téved.
A politikát tényleg tanítják egyetemen és az ott végzetteket hívják "politológusnak". DE! A politika = közügy a politikus = közügyekkel foglalkozó személy. Azaz elvileg bárkiből lehet politikus azaz közügyekkel foglalkozó személy. Az már más kérdés hogy e gyakorlást mire miként használja és van e hozzá tehetsége, emberi alkalmassága. ...és Moszkvától Washingtonig Párizstól Berlinig SEM csak egyetemen végzett "politológusok" gyakorolják a politikát... Sőt! Többnyire nem. Még valami... Az hogy egyetemen végzett politológus az illető azaz diplomája van, bármilyen is... még nem biztosíték arra, alkalmas is politikusnak. ...mint a mellékelt ábra mutatja. Sok hűde diplomás alkalmatlan gyökér intézte közügyeinket és lám, ide jutottunk, erre futotta a diplomájukból. Erre egy bármilyen gyökér is képes.
Amit ezek ( fidesz-kdnp ) politika címszó alatt mívelnek, az színtisztán mocskos trógerság és nem politika. Ezek képviselik a gazdájuk érdekeit akitől függnek, illetve így a sajátjukat meg a haverokét a talpnyalókét. Na meg még vannak más pártokban is ilyen semmit érő trógerok. A párt politizálás sem káros pusztán attól, mert "párt" politizálás. A klasszikus felfogás szerint a pártok valamilyen ideológiai értékrend szerint kezelik, értékelik a KÖZ ügyeket és azon értékrendek alapján képvisel...nék azokat. Kommunista mint szélső bal, Szocialista, Szociáldemokrata mint baloldali, Liberális mint közép és elvileg közép a kereszténydemokrata is, jobboldaliként a konzervatív és szélsőjobbként a nemzeti a nacionalista pártok. ( GOOGLE a barátod és utána lehet nézni, melyik ideológia mit is takar. ) Aztán mi a választópolgárok ízlésünk felfogásunk a saját értékrendünk alapján eldöntjük melyik közügyi értékrend a megfelelőbb számunkra. Mondom... a klasszikus felfogás szerint. Az már más kérdés, itt Magyarországon ez az ideológiai alapú közügyi értékrend felfogás a valóságban egy katyvasz.
A párt politika sem attól trógerság mert "párt", mint ahogy a "civil" sem attól tisztességes mert "civil", hanem az azt alkotó emberektől lesz tisztességes vagy tisztességtelen. Egy közösség nem az elnevezésétől válik tisztességtelenné vagy tisztességessé, hanem az azt alkotó emberek minőségétől. A fidesz-kdnp sem attól tróger mert fidesz-kdnp és mert párt, hanem a benne lévő emberszerű trógerektől az ami.
Szóval lehet TISZTESSÉGESEN BECSÜLETESEN képviselni közügyeket pártként is meg civilként is, diplomával és diploma nélkül is. ...pusztán csak az EMBERI alkalmasságon és tehetségen múlik.
Megjegyzem... Mindenki politizál, még az is aki azt hiszi és vagy állítja hogy ő nem. Ugyanis mindenki foglalkozik közügyekkel.  Bolti árak?...politizált. Energia árak?...politizált. . Közszolgáltatások, hivatalok?...politizált. Bérek?...politizált........ Gyereke onokája oktatása?...politizált. Tömegközlekedés?....politizált. ....és így tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!