2019/09/09

Csak úgy rendezetlenül,.....

Csak úgy rendezetlenül, tán kicsit káoszosan, tán némileg zavarosan csak úgy lejegyezgetve ahogy jöttek a gondolatok. Talán valamikor majd összerendezgetem.
Most csak így.
Te a 60-as 70-es évek lázadó ifja! Te aki ................. Csakazért is farmert, miniszoknyát hordtál, rágóztál, hosszú hajat növesztettél, Colát ittál, nyugati zenét hallgattál. Te aki lázadtál a begyöpösödött múlt a possadt "tradíciók" a protekcionizmus ellen. Te aki szabad akartál lenni, szabadon akartál szeretni.
Te aki lázadtál a párttitkár a tanácselnök hatalma ellen. Te aki lázadtál hogy a párttitkár a tanácselnök az igazgató elvtárs gyereke megy táborozni, a kiskedvence a "tantónéninek bácsinak".... Te aki lázadtál hogy a jómódú paraszt gyereke meg a csóróé....hogy a szülők szabják meg... Te aki lázadtál a cifragúnya cifra rang cifra címek ellen. Te aki nem akartál funkciót rangot címet gúnyát tisztelni, csakis az embert a tehetséget...
Te akire rászólhatott és rá is szólt bárki ha nem köszöntél ha nem adtad át a helyed....
Mára elfeledted hogyan kell lázadni, szolgalelkű, meghunyászkodó lettél, protekcionizmust elfogadod használod alkalmazod. Cifra gúnyát rangot címet tisztelsz kreálsz, azok előtt hajbókolsz.....
Te aki szabad oktatást akartál, kötelező ideológia nélkül, mára eltűröd közömbösen végignézed ahogy a gyereked unokád iskoláját tönkre vágják, szolgalelkű képzővé silányítják,politikai kommiszárokat neveznek ki igazgatónak, ócska silány senkik által gányolt könyvekből ócska silány szeméttel tömjék a gyereked fejét. Te aki lázadtál a gyöpös agyú tanerők ellen, ma eltűröd és semmit nem teszel az ellen hogy alkalmatlan tehetségtelenek vallásinak álcázott ócska ideológiával traktálják a gyerekedet.
Te aki lázadtál mert azt mondták rád az akkori öregek gúnyosan lenézően...."ezek a mai fiatalok mert ilyenek olyanok...." Ma te mondod a ma fiataljaira ugyanezt. Téged kik neveltek olyanná?...téged mi kik tettek olyanná? ...és a mai fiatalt? Nem te nevelted ilyenné?...nem az általad "alkotott" társadalom tette ilyenné őket? Akkor!? Mit vársz? Milyenek legyenek? Te alkottad hagytad ilyenné ezt a világot ami őket ilyenné tette. Te alkottad ezt az ócska világot, ezt az ócska értékrendet. Tőled látják a szolgalelkűséget a közönyt a hajbókolást a taposs el mindenkit gázolj át mindenen elvet, a kigyúrt izomagy pasikák, mű csajszikák ócska világát a semmit érő celeb világot, hogy így lehet könnyen érték nélkül érvényesülni... a semmit érő 5000 részes szappanoperád legyen meg aztán annyi az érték...ed. Te választasz ócska senkiket ócska szlogenekért vezetődnek képviselődnek aztán hajbókolsz is előttük... Te mondod hogy "nincs időm rájuk..." Nincs időd a saját gyerekedre? Ócsárolod a mai fiatalt?...Nem te vetted neki hitelből a mobiltelcsit és nem te vagy az aki elküldi elzavarja mert "nincs rá időm..." inkább menjen nyomkodni a telcsit, netezni, utcán céltalanul lófrálni csak téged hagyjon békén?.. Akkor!? Nem te veszel meg neki erődön felül márkás rucit telcsit cipőt táskát?...csak mert hagyjon má békén, meg hogy a havernak a szomszédnak az isiben a Jóskának Marcsának is?... Akkor? Mit lát tőled, tőletek az a mai ifjúság? Ezt!...ezt az ócska hazug értéke veszített közömbös szolgalelkű mindenkin áttaposós hajbókolós szemét világot. Akkor!? Mi jogon vársz tőlük mást?
Nem te vagy az aki hőbörög a tanárral ha rászól a gyerekedre ha helyetted nevelni szeretné?...Aki háborog ha egy másik felnőtt rászól a kölködre ..."ugyan má add át a helyedet...viselkedj már....mit cselleng 12 évesen félrészegen hajnalban..."? Akkor? Nem te vagy aki ilyen ócska "értékrendet silány ócska világot teremtettél nekik?
Te mitől voltál különb akkor? Semmitől! semmivel!... csak más... Egy más világban, más körülmények közt voltál fiatal. Neked volt célod, lehetett célod, ha végeztél az oskolával és jó tanuló is voltál, szinte biztos jövőd volt. Neked volt munka, biztos tető a fejed fölött, volt értéke és becsülete a munkának. Neked volt ifjúsági klub ahol összejöhettetek, volt ifjúsági tábor, építő tábor, volt szórakozó hely amit megtudtál fizetni. Neked azt mondták...Tanulj fiam lányom és bármi lehetsz!" Ma?... "nyomulj fiam lányom, nyalj taposs, menj ócska celebnek...."...különben senki nem leszel.
Nekik mi van?...mi maradt?...Egy ócska értéke veszített világ amit TE teremtettél vagy hagytál teremteni. Nekik maradt a bizonytalanság az utcán céltalanul lődörgés....rosszabb esetben a kilátástalan nyomor a küszködés a nélkülözés . ..."Jobb " esetben?... a gazdag papa mama által a szeretet a nevelés az okos tanítgatás helyett megadott menő kocsi menő ruci....nyomulj fiam lányom te vagy a menő...érzés.
Te lázadtál akkor, de most ha lázad pár fiatal az általad teremtett ócska világ ellen, te undorító módon ócsárolod?
Mivé lettél te valaha lázadó ifjú!? Te farmeros miniszoknyás csakazért is hosszú hajú rágózó kólát ivó rockot hallgató?
Ócska silány szolgalelkű közömbös beletörődő gyöpös agyú vén hülye lettél mint akik ellen akkor lázadtál. ...és te ócsárolod a mai ifjúságot?
Te rendszerváltó aki demokráciát akartál így vagy úgy, tudatosan vagy csak kivártál... Te akinek elege lett a begyöpösödött vén párttitkárok hatalmából. ...Aztán ....aztán.... Jött az a "demokrácia" és te döbbenten figyeltél, hagytad széjjel lopni csalni hazudni az ország vagyonát ügyeskedőknek csalóknak kárpótlási jegyekkel üzérkedőknek. Hittél idióta szép mesékben ígéretekben kolbászból kerítés mesékben, szépen vigyorgó senkiknek szép hangzatos szlogenekben...nek. Iskolapadból bársonyszékbe hullott hosszú hajú "suhancoknak" ....Te aki hagytad lerombolni széjjelhordani mindazt amit a szüleid és te a romokból felépítettetek.
Mert addigra már "elfeledted" hogy miért is lázadtál....
Te rendszerváltó értelmiség! Te aki lázadtál, szamizdatot nyomtattál terjesztettél, rendőrrel néztél farkasszemet, valódi demokráciát hirdettél és azért tüntettél....Aztán megkaptad...Beültél a Duna parti szép házba. .... hatalomhoz jutván ... hagytad széjjel lopni csalni az ország vagyonát, újgazdagéktól borítékot fogadtál el, szőkített olajból gazdagodtál te is a pártod is.. mert megérezted a hatalom a pénz szagát...Már nem a demokrácia volt számodra a fontos, csak a funkció a pénz a hatalom.... A valamikori lázadó mivé lett? ...Ócska trógerré, semmit érő pojácává a pénz a hatalom rabjává silány hűbéressé senkik szolgájává talpnyalójává. ...újgazdagék megvehető pénzben mért beárazott bármikor eldobható lecserélhető árucikkévé. Silány ócska senkivé, gerinctelen elvtelen puhatestűvé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!