2019/09/25

Táppénz? Kinn csattan majd az ostor?

Ne csodálkozzon ha nem kap táppénzt, hát ezért nem.
Kitaláltak egy törvényt ami előírja mi a törvényes eljárás. Ez esetben a munkáltató a törvényes eljárást óhajtja betartani, csak az állami szerv képtelen erre, azaz a munkáltató törvényt akar betartani ahogy illik, a törvényalkotó szervezetei pedig erre képtelenek, azaz épp a törvény és annak végrehajtására rendelt állami szerv sért törvényt. Azaz egy átgondolatlanul megalkotott törvény hibája csattan végül a betartani szándékozón ...és mi van ha a munkavállaló ez miatt nem kap táppénzt? Fizeti majd a kormány?...az idióta aki átgondolatlanul a tisztességes feltételek nélkül alkotott silány törvényt?... vagy majd mutogat és fizetteti a szerencsétlen közhivatalnokkal, akinek nem biztosította a feltételeket a törvényalkotó? ...vagy a törvényt betartani szándékozó munkáltatóval?....akinek szintén nem biztosította a feltételeket a törvényalkotó? ... vagy?....elintézik azzal, csattan az ostor a gyengébbiken, azaz a beteg munkavállalón.

...és nem az első idióta módon átgondolatlanul megalkotott összegányolt törvény. Ilyen az amikor hazudozásra programozott silány emberek ülnek magas miniszteri, államtitkári székekben.

A Facebookon jelent meg "fizetett hirdetésben" egy a törvényt tisztességesen betartani szándékozó munkaadótól., -

A FairConto Zrt 33% táppénzhozzájárulás fizetésére kötelezett, mint minden más munkáltató Magyarországon. Ezt a közterhet a kormányhivatal szabja ki. 2019.04.29-én táppénzhozzájárulási határozat érkezett a kormányhivataltól egy munkavállalónk táppénze után PAPÍRON! A határozat megfellebbezésre került, mert nem cégkapun keresztül érkezett. A kormányhivatal - kínjában - talált egy másik okot, amiért 2019.07.10-én visszavonhatta a határozatot, 2019 szeptemberében pedig új határozat PAPÍRON való kézbesítése van folyamatban. Természetesen ezt is megfellebbezzük, ha nem cégkapun keresztül érkezik!
A kormányhivatali ügyintéző arról számolt be telefonon, hogy a határozatok cégkapura való kézbesítése annyira bonyolult és lassú folyamat, hogy kényszerűségből történik PAPÍRON a kézbesítés. A törvény azonban egyértelmű: a munkáltatóknak cégkapun keresztül kell kézbesíteni, 2018.01.01-tól. Így akár 100 ezer táppénzhozzájárulási határozat minősülhet érvénytelennek, azok feldolgozását a NAV jogszabálysértően végezte el, mert "elhitte" a kormányhivataloknak, hogy szabályszerű határozatokról szóló adatokat kapott.
Mindez azt jelenti, hogy munkáltatók ezreinél kellene törölni a 2018.01.01 után postán kézbesített táppénzhozzájárulási határozatokat és megismételni a kézbesítést cégkapun keresztül, illetve ennek megtörténtéig a munkáltatók sikeresen kérhetnék a NAV-nál a terhelések törlését. A NAV Központi Irányítása egyébként nem reagált 2019 áprilisában jelzett problémára.
A FairConto Zrt. részéről aggodalmam fejezem ki, hogy a táppénzért felelős Magyar Államkincstár képtelen eleget tenni a törvényi előírásoknak és az elektronikus kézbesítést használhatóvá, működőképessé tenni.
Ruszin Zsolt
FairConto Zrt.
vezérigazgató

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!