2019/09/10

Simonka - Pusztaottlaka - 5 millás lelátó.

Pusztaottlaka a fidesz békési üdvöskéjének az 1400 milliós költségvetési csalással...és mennyivel több is lehet az?.... vádolt simonka györgynek a faluja. Egy foci csapat nélküli 350 lelkes falunak a nemlétező focipályájának a "lelátója". Készült 5 millából. .... kb 100 000.- ból kihozható...de minek!? Értjük ugye? ... közben nem telik Békés -Aleppo orosz bombázás utáni állapotú útjainak felújítására és sok más fontosra. Ez a fidesz...izzé akarom mondani orbán viktor hűbéres bandája. ...és az embert nézzük, ne azt hogy "milyen színű"? Aki ezek közé tartozik, ezek jelvényét hordja, ezeknek kampányol, ezekkel ül áll egy asztalhoz....Ezt is értjük?...Ugyeeee!?
...és közben tisztességes települések tisztességes polgármestereinek kuncsorogniuk, könyörögniük kell ezeknél a trógeroknál, hogy valóban fontos dolgokra kapjanak pénzt.
...és tróger agyatlan orbán meg fidesz-kdnp rajongóknak van a pofáján bőr ócsárolni számonkérni azt a tisztességes polgármestert aki a lelkét teszi ki a településéért és az ilyen lehetetlen tróger körülmények közt a lehető legtöbbet hozza ki.



némi adalék simonkához, -

https://hvg.hu/kkv/20180208_pusztaottlaka_simonka_gyorgy_likefest_park_palyazat_szazmilliok?fbclid=IwAR0QIF3CwBQY7_SocIs_bh9Z7t5QUzSZkVBJTqmWA_erCR3SGkv-3u-VLVU

Cégtemetőnek tűnik, mégis újabb százmilliókat kap a lepukkant pusztaottlakai park.

Az elmúlt években közpénz-százmilliókat kapott a Pusztaottlaka melletti Likefest Parkban néhány Simonka György fideszes képviselőhöz köthető cég, de több közülük a felszámolás sorsára jutott vagy annak küszöbén áll. Ezért is érdekes, mire költik majd itt az újabb közpénzesőt.

Majd ha jön a pénz
– jelölt meg egy nem túl biztosnak tűnő időpontot a Pusztaottlakához tartozó Likefest Park bejáratánál egy raktárépületből kikukucskáló férfi, amikor arról érdeklődtünk, hogy mikor mehetünk be a parkba. Kint is a tábla, hogy karbantartási és építési munkák miatt zárva a terület. Az elmúlt években ömlött a pénz ide, tavaly májusban újabb egymilliárd forintot nyertek, egyfelől a vadaspark, másfelől ipari területek fejlesztésére. Karácsony előtt 150 millióval meg is toldották az összeget.


A 11 hektáros területen a kiírás szerint építési és karbantartási munkák folynak, az uniós támogatásról is árulkodik egy tábla
© 
Kis falu, nagy pénz
Pusztaottlaka négyszáz lelkes kis zsákfalu, pár utcából áll, a pénzcsapok akkor nyíltak meg, amikor akkori polgármestere, Simonka György fideszes parlamenti képviselő lett 2010-ben. Az előző uniós ciklusban 800 millió forint jutott a dél-békési falunak, a mostani forrásokból már épp a dupláját nyerte el a település. Az elnyert pénz kedvezményezettjei az önkormányzat mellett olyan egyesületek, alapítványok, cégek, amelyekben Simonka rokonai, felesége, apósa, testvére és barátai szerepelnek, és soknak közülük a Likefest Park területén van vagy volt a székhelye.
2009-ben Simonka egyik érdekeltsége – mint a Közbeszerzési Értesítőből kiderül – a másiktól vásárolt, a Magyar Termés Tész Kft. a Simba Hungary Kft.-től vett telephelyet a Likefest területén 400 millió forintért. A Simba székhelye egy házszámmal odébb került, de maradt kerítésen belül. 2010-től egy ideig a Paprikakert Tész székhelye is itt volt, ebben a cégben is ott vannak Simonka rokonai. Ez utóbbi 2013-ban összesen egymilliárd forint támogatást kapott fejlesztésre, 40 milliót működésre, majd a következő évben 440 milliót beruházásra és 12 milliót működésre. (Egy kis profilbővítésként 2012-ben az agrárcég kalandparkra pályázott, és a 277 millió forintból meg is építette ezt a Szegedi Vadaspark területén.) Az persze igaz, hogy a termelői és értékesítési szövetkezet bármely tagjánál elkölthették a pénzt, de azért az mégis furcsa, hogy a székhelyként megjelölt hely inkább holdbéli tájra emlékezetet. A Simba 2013-ban még az iskolagyümölcs-programra is kapott 11 millió forintot. Akár agrárbirodalom is épülhetett volna ezen a területen. De nem ez történt.
Felszámolás és elszámolás
A szóban forgó Likefest Parkba, ahol a most kapott milliárdnyi támogatás jelentősebb részét fogják elkölteni, már korábban is folyt a pénz, 50 millióból quadpályát, szintén ennyiből ajándékboltot, állatsimogatót építettek, de itt költöttek el több száz milliót a Simonka Györgyhöz köthető agrárcégek – amelyek közül a Simbát 2015 októberére felszámolták, a Magyar Termés Tész ügyében még folyik a vizsgálat azzal a gyanúval, hogy egymilliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek.
A Paprikakert Tész az Államkincstár honlapja szerint az utóbbi három évben nem kapott támogatást, de ez idő alatt a dél-békési közmunka-mintaprogram révén tudott működni. Az állam arra adott egymilliárd forintot, hogy tucatnyi viharsaroki faluban a közmunkások termelését koordinálják, eszközökkel lássák el, értékesítsék a megtermelt dinnyét, karalábét, hizlalt malacokat. Ebben volt szerepe Simonkának és a Paprikakert Tész Kft.-nek is, ez utóbbi vásárolta fel és értékesítette az egy év alatt megtermelt javakat.
Most tehát ott áll ez a terület fél tucat lepukkant gazdasági épülettel, a most elnyert újabb félmilliárd forintot ott fogják elkölteni ipari területek fejlesztésére, ahol már elszivárgott néhány százmillió közpénz.


Pusztaottlakán mindösszesen néhány utca van, ahol szinte egy teremtett lélekkel sem lehet találkozni
© 
A félmilliárdos ipari fejlesztési pályázat és a százmilliós inkubátorház-fejlesztés kedvezményezettje a Békés Megyei Kitörési Pont Nonprofit Kft., amelyben az önkormányzat és a Pusztaottlaka Fejlődéséért Alapítvány a tulajdonosok (egyik honlap sem működik). Ez utóbbit még 2007-ben alapították, a kuratórium elnöke Tóth Pálné, Simonka testvére, aki egyébként annak a Szent György Jövő Építő és Vidékfejlesztő Egyesületnek az alelnöke is, amely egy kerékpáros túraközpont építésére is nyert 250 millió forintot.
Magasles lesz, de lesz-e, aki felmegy rá?
Évek óta kis vadaspark is van a gazdasági épületek mögött. A 11 hektáros terület északi részén még az előző uniós ciklusban elnyert 50 millióból quadpályát építettek, és ugyanennyiből szépítették a vadasparkot is. Most a 600+50 millió forintból új kifutókat és tornyokat, látogatóközpontot fognak építeni, a tornyokból úgy tekinthetnek a látogatók a kifutókra, mintha magaslesen lennének. A Vadasparkot öt évvel ezelőtt az akkor Likefest Kft., ma Mentor Menedzsment Kft. csinosította, az a cég, amely a szomszédos Medgyesegyházán egy ipari parki beruházást is bonyolít majd, amire ott is közel félmilliárdot nyert.
Egyébként évekkel ezelőtt zömében papagájok népesítették be a Likefestben található vadasparkot, volt néhány Szegedről kölcsönzött láma, de hüllőszobát is működtettek. A magaslesre most az önkormányzat pályázott. Pontos adatokat arról, hogy milyen forgalmat bonyolított eddig a vadaspark, nem sikerült szereznünk, honlapja és telefonja jelenleg nem működik.
Egyelőre semmi változást nem lehet látni a 11 hektáros területen, pedig a szerződés szerint már folynia kellene az építkezésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!