2013/08/17

"ENNYI TEHÁT BŐVEN ELÉG IS VOLT NÉPMEGVÁLTÓ TÖREKVÉSEIKBŐL!!!"

A legjobb pedig az lenne, ha egyszer s mindenkorra felhagynának ezzel az össznépinek kikiáltott, ám a demokratizmus csíráit sem prezentáló parasztvakítással!!!
Vajon komolyan gondolhatják-e akár egy percig is, hogy ha már most ennyire semmibe veszik azokat az alapelveket, melyeket oly buzgón hangoztatnak egyfajta hamis szlogenként (miként tették azt korábbi regnálásuk idején is, ám csupán a retorika szintjén), akkor valaha még labdába rúghatnak – ha még oly erős is a népakarat az összefogás iránt?!!!
Azok az urak, akik úgy vélik, majd ők lepaktálnak valahogy a "cél" érdekében, leosztva egymás közt a lapokat anélkül, hogy bármiféle népképviselet akár nyomokban is megvalósulhatna az általuk összetákolt "program" alapján, cefetül nagyot tévednek!
Már bocsika, de ne ők akarják már diktálni, akik mióta csak a világon vannak, csillapíthatatlan étvággyal mindig is nagykanállal zabálták fel az istenadta nép elől a húsosfazékból a legjavát, hogy mit is akarjanak azok, akiknek mára már a levéből sem csurran-cseppen – és idestova totálisan felkopott az álluk!
Tudjuk bár, hogy egy valamirevaló politikus egyéni ambíciók nélkül elképzelhetetlen. De azt is, hogy ez esetben csakis az egyéni ambíciók érzékelhetőek részükről, míg olyan valós politikusi erények, mint pl. a hazájuk és népük EGÉSZÉNEK érdekei iránti elkötelezettség, a választóik elvárásainak tiszteletben tartása és következetes végrehajtása, stb. a legkevésbé sem vétetnek számításba szempontként!!! A jelölés elvárt kritériuma egyértelműen csupán a pártok és vezéreik iránti maximális lojalitás, ill. a diploma megléte!
S mert ezt nagyon komolyan is veszik, hadd tegyem már fel azt az indiszkrét kérdést, így vajon mik a garanciái annak, hogy valaha is felállhat még egy olyan parlament, mely összetételében a valós társadalmi rétegződésnek megfelelően képes megjeleníteni és a törvényalkotás során érvényesíteni minden érintett csoport érdekeit?!!!
Ti. enélkül az ország demokratikus működtetésének feltételei éppen úgy NEM ADOTTAK, mint a rendszerváltás óta eltelt közel negyed század alatt! S hogy az egykoron mézesmadzagként beígért alapkritériumokat (úgy mint dem. államalakulat ill. jogállamiság) mára már mennyire a szimpla parasztvakítás szintjén kezelik "ellenzéki" fővezéreink, azt kiválóan deklarálja még a többi alakulat diszkriminálására is épülő eddigi igyekezetük a "dem. együttműködés" hangzatos jelszava jegyében...!

Csakhogy a nép többsége bár nem juthatott el odáig, hogy ilyen-olyan módszerekkel (pl. holmi romkocsmák mélyén köttetett alkuk, jó kapcsolataik által, Plagi bá" módszerével v. az Ecserin vásárolva) diplomához juthasson, annyira azért mégsem sötét, hogy ne lásson át a szitán!!!
A végső konklúzió pedig az, hogy akik efféle (a Napnál is világosabb) módszerekkel próbálják ismét megvezetni őket, azoktól nem hogy korszakváltást, de még rendszerváltást "remélni" is költői túlzás. A legtöbb, amit várhatunk, hogy más garnitúra nyomorgatja majd tovább az országot, valamivel TALÁN kevésbé drasztikus eszközökkel - ha megint lazán meg nem felejtkeznek majd a kampány hevületében tett óvatlan ígéreteikről…
ENNYI TEHÁT BŐVEN ELÉG IS VOLT NÉPMEGVÁLTÓ TÖREKVÉSEIKBŐL!!!
 
Forrás:  https://www.facebook.com/timurking/posts/508904475846090

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!