2024/04/05

Ellenzék? Nem ellenzék? Árulók? orbán belső ellenzéke...

 Perintfalvi Rita Publik által kezdeményezett a Karácsony - Ungár csörtéről kezdeményezett vitához írtam véleményként, -

Az LMP-t még az a Schiffer alapította aki 2000 előtt orbán ügyvédje volt. Soha nem voltak igazán orbán ellenzékei, inkább amolyan "belső" ellenzék. Megjegyzem, Karácsony IS abból az LMP-ből jött 2014 előtt és alapította meg a vele együtt LMP-ből kiváltakkal a pártját az PM-et. 2014-ben beállt a Millás Juhász mellé és akkor lettek Együtt-PM néven valamiféle összeborulás. 2014-ben a Bajnai mellé álltak, majd mikor az MSZP is bejelentkezett az összefogósdiba és ők a Mesterházy-t javasolták miniszterelnök jelöltnek, akkor Karácsony kihátrált a Millás Juhász és Bajnai mögül is. Beálltak az MSZP mellé. Megjegyzem... a Szolidaritás mozgalom akkori vezetője Kónya Péter szintén ezt művelte velük. Az MSZP meghálálta nekik... Karácsonynak Főpolgármesteri széket ígértek, Kónya Péternek országgyűlési képviselőséget... Szóval ilyen gerinctelenek ezek... 2022-ben ugye Karácsony újra eljátszotta a mocskát az előválasztási ingázásával. Szóval sem Karácsony, sem Ungár az LMP-jével nem igazán a gerincesség szimbólumai. Ungár áadásul orbán családi baráti viszonya közismert... Családi nyaraló az Adrián tavaly.... orbán ott nyaralt az Ungár testvérének nevén lévő nyaralóban... anyuka pedig ugye a Terror háza főigazgató schmidt mária a közismerten habzószájú orbánista "történész" aki szerint ugyi Németország má nem is létezik, de legalábbis kőkori állapotban van. Ennyit az LMP-ről Ungárról na meg a bájvigyori gerinctelen Karácsonyról.
Az még ide tartozik... Az LMP volt orbán "zöld" belső ellenzéke akik begyűjtötték a "zöld" szavazókat orbánnak a Vona féle jobbik... Vona az orbán féle "polgári körökből" indult... pedig a radikális jobboldali szavazókat gyűjtötte be orbánnak. Aztán mikor Vona lelépett és Jakab Péter lett a jobbik elnöke a jobbikból valódi kemény ellenzéket csinált... nem véletlenül lépett ki Jakab Péter a jobbikból... akkor orbánék megcsináltatták a "Mi hazánk" náci formációt azokkal akik a 2006-os náci csürhét irányították, azaz az orbán hűbéres Toroczkaival, Novák Előddel... Toroczkai 2006-ért kapott egy polgármesteri széket orbántól... Azaz ezek így LMP-Jobbik, Mi hazánk... mind orbán csinálmányok. De az MSZP-ben is vannak orbán által fizetett zsoldosok, meg a Karácsony féle PM-ben is a Momentumban is... A Jakab Péter nélküli Jobbik már nem lényeges orbán számára, ott van helyette a Mi hazánk. Akik még valódi ellenzék az a DK és a Jakab Péter alapította Nép Pártján. Csak!... a DK egy orbán - Gyurcsány személyes harcra lett megszervezve és úgy is működik... elszektásodott.

ui. Egyébként orbán leginkább Gyurcsánnyal tudja riasztgatni a híveit és összetartani. A Jakab Péter vezette Nép Pártjánnal pedig egyenlőre nem tud mit kezdeni, mert még nem parlamenti párt, viszont kőkemény ellenzéke, úgy gondolja, egyenlőre nem kell velünk számolnia, pedig rosszul gondolja. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!