2024/03/31

Van egy politikus. Tudom! Húsvét van. keddre viszont elfelejtem leírni.

 A tegnapi napnak is tanulsága.

Van egy fiatal politikus aki kimondja a Dunaparti szép házban amit kell, amit a nép is kimond...ana és ki is mond egymásközt. Nevén nevezi a tolvajt és nem demokrata széplelkűsködik. Van egy politikus aki járja az országot, nem szónokol szép termekben 2 órán át politikatudományos szép beszédeket helyi "nagyságokkal" körbevéve hogy más ne is férhessen, ne is érhessen hozzá. Van egy politikus aki járja az országot a városokat a falvakat és az emberek közé megy ki az utcákra a terekre. Van egy politikus aki odamegy az emberekhez, üdvözli őket, kezet fog, kedvesen és őszintén mosolyog, akihez lehet szólni, meg lehet fogni, hozzá lehet érni, akit nem vesznek körbe helyi "nagyságok". Van egy politikus aki egy közülünk mindenféle naaagy politikus allűrök nélkül. Van egy politikus aki beszél 15-20 percet és hallgatja az embereket. ... és az emberek mondják mondják sorban a régóta gyülemlő fájdalmaikat, bánataikat, panaszaikat, árad belőlük a szó... ...
Mondják mert végre van kinek. Mondják a magukrahagyottak akiket az "ellenzék" rég elfelejtett, semmibe vesz, mert nekik csak a nagyvárosok szép termeiben...meg Budapestről a stúdiókból van mondanivalójuk. ...nekik ott a "közönségük".... Mondják mert végre valaki velük is számol, valakinek a "nagyembernek" ők is fontosak... Mondják és látszik rajtuk... sok év szakad föl bennük, látszik rajtuk, végre kicsit szabadabbnak érezhetik magukat a kiskirályok az "ispánok" nernaccságosék nyomorgatásában. Végre kis erőt, biztatást kapnak, hogy van remény... és boldogan büszkén a nevén szólítják, átölelik, a kezét szorongatják, fotózkodnak vele... és az a politikus fáradtan bár, de mosolyog, kezetszorít, beszélget, fotózkodik, összeölelkezik... mindegy neki, hogy értelmiségi, entellektüel, munkás, közmunkás, hogy milyen ruhában van, magyar vagy cigány, vagy hottentotta... hogy baloldali e, jobboldali e, középen álló e... Neki CSAK ember van tisztességes és becstelen. Látszik rajta, ez az ő eleme ez az ő helye, ez az ő feladata... most elégedett...
és az a politikus a nagyon sokadik kilométer a nagyon sokadik falu a nagyon sokadik nap után hallgatja őket, válaszol és mosolyog... pedig mi látjuk... nagyon fáradt. Mondjuk is neki... Te Péter! Néha állj meg kicsit, mert nagyon fáradt vagy! ... és ő azt mondja... "Nem lehet! majd ha győztünk, majd ha elkergettük ezt a népet nyúzó élősködő maffiát." ...és nem áll meg, megy tovább a következő találkozóra újabb emberek közé mert tudja... várják.
...és megy vele fáradhatatlanul a párja is, mert ő is tudja... kell a szilárd hátország a biztatás. Pedig mindketten fáradtak és mi hiába mondjuk, pihenjetek néha! ... Ők válaszolnak,..."Nem lehet!......" Elköszönnek...és indulnak tovább.
Mi a segítőik a csapatuk tagjai pedig szintén elégedetten, némi... nem kis aggódással értük, mi is hazaindulunk...
Én is elégedetten, mert annyi sok év után, annyi szépen, keményebben leírt, elmondott észrevétel, vágy után akadt végre egy aki olyan amilyent sok év óta vártam, leírtam, elmondtam... ilyennek kell...ene lennie a politikusnak. Ha mind ilyenek lennének és ha felosztották volna maguk közt az országot... Aztán mind elindulnának ugyanígy a nép közé, a falvakba.... Rég felszánthatták volna az egész országot... Mert a nép az istenadta erre vár már rég... Nehéz neki így, nehéz ennek a politikusnak, mert az elfeledett nép nem felejt, csalódott, fásult, évekig hiába várt... már csak messiásokban hisz...hiába!...mert messiások nincsenek! ... Van viszont Jakab Péter! ... Én ezekért álltam mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!