2015/02/20

Putyin Orosz elnök látogatása kapcsán pár mondat.

Érteni vélem Putyint. Miért is? Ő egy olyan ország vezetője, amelyik valaha nem is olyan rég még nagyhatalom volt. Ténylegesen is mind katonailag, mind politikailag nagyhatalom. Úgy mondták akkoriban..."Szovjet birodalom". Aztán jött Gorbacsov és az Ő "peresztrojkája". Borult a nagy Szovjet birodalom a Szovjet érdekszféra. Ezer darabra hullott széjjel. Nem csak az érdekszféra hullott, hanem a nagy Szovjetunió is. Tulajdonképpen a nagyhatalmi státusz megroppant, már csak a mítosza maradt jórészt. Nincs birodalom, csak az Orosz katonai erő, de annak is már csak az atom hatalmi része biztosít némi nagyhatalmi státuszt. A nagy Szovjet nagyhatalmi "fény" jócskán megkopott. Oroszország szinte csak az energia hordozókból tud élni, az biztosít neki külső bevételeket. Politikailag pedig... Naná a régi Szovjet birodalom fényét visszasíró még mindig erős befolyással bíró régieket valahogy féken kell tartania Putyinnak. Aztán a másik szélsőséget az Orosz nacionalistákat is kordába kell tartania. Egyik a Szovjetunió fényét kívánja vissza, másik az Orosz birodalmat. De mindkettőben közös a Nagyhatalmi státusz régi fényének helyreállítási igénye. Putyinnak otthon ezekkel kell küzdenie nap mint nap. Mindezek mellé az iszonyatos elmaradással a szegénységgel is. Persze... Putyinban is él azért a Szovjet és az Orosz birodalom igénye is. Elvégre Ő is Orosz. Mondjuk mi innen rá... Diktátor. Végül is a mi fogalmaink szerint az is. De vajon tudjuk e innen megítélni, másképp féken tudná e tartani a volt Szovjet birodalmat vágyók és az Orosz nacionalista birodalmat vágyók tömegét? 
-Itt van Ukrajna. Egy ország amelyik valaha a nagy Szovjet birodalom része volt. Kivált és önállósodni vágyik, nyugatra tart. Igen ám, de sok Orosz él ott. Igen ám , de a volt Szovjet birodalom második legnagyobb tagköztársasága volt. igen ám, de a jelenlegi Oroszország közvetlen szomszédja jelentős katonai erővel és jelentős piaccal az Orosz ipar számára. A volt Szovjet haderő igen jelentős hadi arzenálját örökölte, atomokkal kikötőkkel együtt. Naná sem a volt Szovjet, sem az Orosz nacionalisták nem akarnak lemondani egy ekkora szomszéd befolyási övezetükhöz tartozásáról. Hogy Moszkva tőszomszédságába betegye a lábát a volt ős ellenség a NATO és az Európai Unió?...Na arról szó sem lehet. Putyin ugyan nyíltan katonai erővel nem avatkozik be és nem rohanja le Ukrajnát. Nem hülye ő... Tudja jól, ezzel a lépéssel végleg elzárná magát és Oroszországát is a civilizált világtól a nyugati piacoktól, számukra létfontosságú energia piacoktól és élelmiszer gyógyszer forrásoktól. De viszont valamit mutatnia kell a nacionalistáinak a Szovjetjeinek is. Erőt is kell mutatnia ha a nagyhatalmi státuszból valamit megakar őrizni. Kénytelen "játszani". Ebben a helyzetben szüksége van "barátokra", támogatókra. Ha másképp nem kap, megveszi őket. 
-...és itt jutottunk el Magyarországhoz az orbáni Magyarországhoz. 
Ugye mi már tudjuk jól...sajnos... orbán elszigetelődött attól az EU-tól ahová elvileg tartozunk. Azt is tudjuk miért és mivel. Ezt nem részletezem most. 
Nos orbánnak is szüksége van támogatókra, "barátokra". Adódott a putyini Oroszország Putyinnal. Kellően nagy és erős. Van olaja, földgáza amire nekünk szükségünk van. Talán...még felvevő piac is a Magyar árukra. Diktátor mindkettő ugye. Putyin - Orbán... a két diktátor. Megértik egymást... a kényszer szülte "megértés". 
Ezért a támogatásért, "barátságért" orbán eladta hazáját Putyin Oroszországának. Mindketten kaptak valamit. Putyin egy EU tag...( még az ) támogatót, "barátot" és némi piacot is. orbán Putyin támogatását, "barátságát". Ki adott és ki kapott többet? Ki fizet...ett nagyobb árat ezért a támogatásért, "barátságért"? ....... Naná a Magyar nép fizeti meg a nagy árat. Túl nagyot. Putyin nem hülye...Orosz és nagyhatalom. Megvett minket orbántól kilóra. 
-Nem mellékesen , ezzel orbán eladta 1956 szellemét is. Eladta a rendszerváltás szellemét örökségét is. Eladta sok sok éves álmunkat egy szabad, tisztességes demokratikus európai Magyar Köztársaságról. 
...vissza az Orosz birodalomba. 
orbán szembe köpte 1989-es önmagát, de ami a legnagyobb baj..., szembe köpte a Magyar népet is. Szembe köpte 1956 hőseit halottait áldozatait is, egész 56 szellemét. 
Putyin olyant tett ma ITT Magyarországon, amivel megmutatta nekünk, Ő itt az úr. Bárhogy is akarják ezt az orbánisták "barátságként" aposztrofálni. 
Putyin egy felújított emlékművet koszorúzott meg Magyarországon, mely felirata szerint -" A Magyar Népköztársaság és a Néphatalom ellen támadó 1956 októberi ELLENFORRADALOM harcaiban hősi halált halt Szovjet harcosok dicső emlékének megőrzésére..." ...és a tetején az ötágú vörös csillag ....készült. 
Hogy is van eeeez? 56-os forradalom és szabadságharc?...Ellenforradalom? akkor mi is volt az? Kik is a hősök? Az 1956-os forradalmárok? ...vagy az azt leverők? Kik a hősök és kik a bűnösök? ... 
Ugye fidesznyikek fordult a gyomrotok legalább egyet? ...Ne reménykedjünk ebben? ... Ti 1956 még élő hősei..? .( persze most már ez is kérdés...kik a hősök? )... pozsgai elvtárs? ... orbán naaagy támogatója? 1956-ot a rendszerváltás közelében először "Forradalomnak és szabadságharcnak" nevező? ....Ugye most azért lehajtott fejjel állsz a tükör előtt.? ... mert hát...abban nem reménykedem hogy szemközt köpöd önmagadat. .... 
Mert hogy minket szemközt köptetek...aaaz biztos. ... az egész Magyar Népet.......... Na ezek után nekem többé ne merészeljetek sem Kommunistázni, sem pufajkásozni! ...fogtátok fidesznyikek,...kdnp-sek?....Putyint éltető jobbikos csürhe?


 Megjegyzés: Más körülmények közt egy normálisan működő normális demokratikus Magyarországon természetes lenne egy ilyen nagyhatalom, mint Oroszország elnökének látogatása. Mi több, még örülnénk is neki. Na de egy ilyen orbáni Magyarországon? ... Ukrajna sötét napjaiban? ...ahol Putyin Oroszországa támogatja az Ukrán szabadságot eltiporni készülő Orosz nacionalistákat? Annak az Oroszországnak az elnökének a látogatása nálunk, akik ellen az az EU hoz szankciókat épp Ukrajna miatt, melynek mi is tagja vagyunk? noooormáááális maga orbán? 

Az eredeti olvasható ITT:  https://www.facebook.com/groups/1519247228338331/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!