2015/02/02

KODE-2014 = Kontrollált Demokrácia - 2014. Elindultunk!

Tavaly Decemberben a tudatosságról a közszolgálatok a közszolgák demokratikus a Nép általi ellenőrzésének hiányosságairól folytatott beszélgetéseket követően jutott eszünkbe, tenni kellene valamit. Végül sok sok agyalást követően ez a Csoport jutott eszünkbe. Sokat beszélgettünk róla, kiterveltük, megálmodtuk és nekiláttunk. A beszélgetésekből az agyalásokból az álomból Ez lett. Készen állunk. Ma 2015 02 01-én 08,00-kor elindul útjára a KODE - 2014 a Kontrollált Demokrácia - 2014 Csoport. Úgy gondoljuk a szervező társammal együtt, mindent kidolgoztunk amit az indulásig ki kellett. Biztosan nem tökéletes, de igyekeztünk tisztességes munkát végezni. Minden tudásunkat, más csoportokban évek alatt szerzett tapasztalatunkat beletettünk. Kigondoltunk mindent mit vállalunk, mit szeretnénk és mindezeket leírtuk. Az eredmény itt látható. Nem megváltók, nem észosztók, nem a mindentudás birtokosai akarunk lenni, csak amit két Tudatos némi demokráciáról alkotott elképzeléssel rendelkező Ember megtehet és megtenni tudhat. Amit vállaltunk és írásba foglaltunk, azt szeretnénk teljesíteni Veletek együtt ha ebben Ti is partnerek lesztek. Társakat, Partnereket keresünk és várunk. Nem passzív hallgatóságot, nézelődőket, hanem aktív a céljainkért tenni kész Társakat. Egy igazi közösséget egy jó Csapatot szeretnénk felépíteni.
Ehhez a céljaink megvalósításához a vállalásaink teljesítéséhez kívánok Nektek a már meglévő Tagjainknak a majdan csatlakozóknak és magunknak sok sok sikert! Indulunk! A KODE - 2014 Elindul útjára.


A Csoportunk Hitvallása és önként vállalt feladatai.
-Tapasztaltuk az elmúlt 25 év során és ez az Orbán rezsim idején sajnos bebizonyosodott, -Magyarországon túl gyenge a társadalmi kontroll az úgynevezett "Civil kontroll" a politikai hatalom a közintézmények a közhivatalok működése fölött. Így a gyenge kontroll miatt a mindenkori politikai hatalom a kormány a képviselők, de a települések önkormányzatai a közhivatalok elvileg és sajnos gyakorlatilag azt tesznek amit akarnak, úgy élnek vissza a tőlünk kapott hatalommal ahogy akarnak.
Elvileg a mindenkori országgyűlés és a kormány kontroll alatt áll, - a sajtó és a köznyilvánosság bizonyos mértékű kontrollja alatt. Sajnálatosan egy túlhatalommal rendelkező párt illetve annak frakciója ezeket a kontrollokat bármikor kiiktathatja, korlátozhatja, mint ahogy ezt az Orbán kormány a Fidesz többségű parlament meg is tette. Egyes tagok, képviselők, kormány tagok, kormány hivatalok vezetői, közintézmények viszont kiesnek ezen társadalmi kontrollok alól. Egyedileg elvileg és gyakorlatilag is úgy élnek vissza a hivatalukkal a rájuk ruházott hatalommal ahogy akarnak.
A képviselőket gyakorlatilag senki nem ellenőrzi, nem számon kérhetőek, nincsenek kontroll alatt.
A Közhivatalokat, közintézményeket és azok vezetőit a társadalom nagyobb része úgy kezeli , mintha egy megfoghatatlan hatalom lennének, ezen intézmények a társadalom fölött állnának és nem a társadalom szolgálói a társadalomért annak érdekében lennének.
-Csoportunk az alapítók szándéka szerint ezen kíván változtatni.
Sajátos eszközeinkkel, egy az egész országot átfogó hálózat kiépítésével az internet és a lakóhelyi személyes kapcsolatok segítségével, tagjaink aktív részvételével ezen társadalmi Kontrollt kívánjuk megteremteni, elősegíteni.
Szándékunk a Társadalom tudatosabbá válását a "Tudatos állampolgárrá" válást elősegíteni. Célunk a saját pozitív példánkkal utat mutatni, írások közreadásával segíteni mások Tudatosabbá válását és így a Demokrácia megszilárdítása.
A "Tudatos állampolgár" tudja és érti mi az Állam a mindenkori politikai vezetés az általa választott képviselők és vezetők szerepe - feladata. Tudja, hogy az Állam a Közhivatalok a közintézmények vannak érte és nem fordítva. Tudja és érti, a hatalom az Övé a Népé a Társadalomé és nem a hatalmat gyakorlóké. Tudja és érti, az általa választott képviselők, vezetők a Közhivatalok, Közintézmények szolgálói a Társadalomnak és NEM urai. A Tudatos Állampolgár elvárja a mindenkori vezetőitől, képviselőitől, hogy azok Érte az Ő érdekeiért dolgozzanak a rájuk ruházott hatalmat Érte és Ne ellene használják.
Tisztában van azonban azzal is, hogy neki az Állampolgárnak is vannak kötelességei a Társadalommal az állammal szemben, azaz nincsenek jogok kötelességek nélkül. Tudja és úgy is kezeli, hogy az Ő érte dolgozó képviselő, közhivatal, közintézmény is Emberekből áll, Emberek dolgoznak ott is és neki az Állampolgárnak is vannak kötelezettségei velük szemben. Tiszteletben tartja a demokratikus jogrendet és ezek alapján viszonyul az Állam egész szervezetéhez. Tudja és érti, hogy a Demokrácia nincs rend nélkül és a demokrácia nem egyenlő a "nekem mindenhez jogom van" téves elképzeléssel.
Jogok és Kötelezettségek demokratikus egyensúlya kell legyen egy demokratikus jogállam alapja a Társadalom mozgató ereje, szilárd alapja.
-Az Alapítók ezen feladatok megvalósításához keresnek és várnak Társakat. Olyan Emberek jelentkezését várjuk, akik a Csoport fentiekben megfogalmazott céljainak megvalósításáért akarnak és tudnak is tenni. A Csoport munkájában aktívan résztvevőkre számítunk. Passzív nézelődőkre nincs szükségünk. Ez a Csoport az aktív részvételről szól, arról, hogy aki itt tag, aktívan részt vállal a Csoport céljainak megvalósításában. Nem okoskodó ész osztókat, hanem Okos együttműködésre kész az elveinkért a feladatainkért tenni kész, önállóan gondolkodni képes, Tudatos Polgárokat, elkötelezett Demokratákat várunk.
-A Csoport alapítói szeretettel és tisztelettel köszönik az aktív részvételeteket az aktív segítségetek! Tudjuk jól, -Napokon, heteken, de még hónapokon belül sem várhatunk nagy eredményeket, hirtelen változást. Apró de határozott lépésekkel haladunk előre a céljainkért. Az apró eredmények is fontosak, mert sok apróból lesz végül a nagy egész. Tehát egyikünket se keserítsen el ha az eredmények nem lesznek hirtelen szembetűnőek. Kitartás és türelem!
A Csoport aktivizálását, nyílttá tételét követő napok, esetleg hetek az építkezésről a csoport szabályzatának, feladatainak megbeszéléséről a javaslataitokról a csoporttal ismerkedéssel fognak telni.
Ehhez és a későbbi ránk váró önként vállalt feladatainkhoz kívánunk Nektek és Magunknak sok sok sikert és kitartást.

  • Impresszum
    Csoportunk célja a Magyar demokrácia erősítése a Tudatos állampolgárrá válás segítése és ehhez a Csoportunk sajátos eszközeivel minden segítség megadása. Minden szélsőséges politikától és erőszaktól mentes Csoportként működünk. Elhatárolódunk a politikai szélsőségektől az erőszaktól a hatalom erőszakos megszerzésétől a hatalom egyoldalú kisajátításától. Számunkra csakis az Európai Unió értékrendje és a Demokratikus értékrendek az elfogadhatóak.

A Csoportunk Facebook Oldalt is működtet. Ezen az "Oldalon" teszünk majd közzé a Csoportunkról mindent amit a nagy nyilvánosság felé szánunk,- Információkat magunkról, híreket, írásokat, tájékoztatókat.
A Csoportunk Facebook Oldala: https://www.facebook.com/kode2014?ref=bookmarks


Tisztelettel az alapítók: Kulcsár Lajos István és Barics Éva


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!