2015/02/20

orbán ellenzékéről.

Pár hónapja visszatérő ingerenciám támad írni orbán viktor Magyarország kormányzójának ....ja még nem az...névleg...na mindegy... Ellenzékéről pár mondatot. Aztán valahogy mindig elszállt e ingerenciám. Miért szállt el? Merthogy mikor végig gondoltam mit is akarnék tudnék róluk írni, hááát..., nem enyhe idegbaj fogott el. Mert egy ilyen orbán féle izének ilyen ellenzéke? Ellenzék e ezek egyáltalán? Kétségeim vannak ez ügyből kifolyólag, legalábbis a nagy többségüket illetőleg.
Kezdjük.
- Jobbik? -mindenek nevezném, de orbán ellenzékének semmiképp. Elvileg azok, gyakorlatilag orbán báb pártja. orbán engedélyével, mitöbb hathatós támogatásával jött létre. Jórészt azért hogy legyen egy külön pártja a jobboldali szélsőségnek és ne a fideszt lepjék el. Másrészt azért hogy legyen egy véreb falka akiket ha kell, ráuszíthat a "valódi" ellenzékére és bárkire aki nem áll be a sorba. Aztán legyen akikkel időnként ijesztgethet bárkit, akik aztán majd jóóól hozzá fordulnak védelemért. Nem mellékesen...alkalom adtán elmondhassa, lám ő féken tartotta a szélsőséges csürhét. Hatalma elvesztése esetén kellő zavart kelthessen velük, felforgathassa az országot és így visszakívántassa önmagát. Nos a jobbik orbán véreb falkája, akiket ha érdeke úgy kívánja, szabadon engedhet.
-LMP? Ajjajj... Schiffer aki orbán ügyvédje volt vala? Ellenzék? Na ezek mindenkinek ellenzékei, néha még önmaguknak is. Leginkább az ellenzék ellenzékei. Néha csinálnak egy egy jóóó látványos cirkuszt, aztán ennyi. Amennyit cirkuszolnak elvileg orbán ellen, ugyanannyit vagy többet menten belerúgnak a többi ellenzékibe. Mert hát ugyi ők aztán senkivel nem kíméletesek nem barátkoznak. ..... még saját magukkal sem.
-Együtt és PM? Hűhaaa. Együtt...voltak vala...Ellenzék. Tulajdonképpen ellenzékként alakultak, má mint orbán ellenzékeként. Érdekes egy formáció. Tulajdonképpen nem is tudom... Párt e egyáltalán, má mint EGY párt avagy valamiféle párt szövetség? Néha úgy néz ki, szövetség, néha külön utakon járnak ahányan alkották annyi felé. A hírek neha arról szólnak, bomlanak darabjaikra. Az "Együtt" része elvileg a Juhász féle Milla és elvileg a Kónya féle Szolidaritás. A PM része az LMP-ből kivált tulajdonképpen Schiffer agymenésein nevelkedett valami. Ellenzéknek ellenzék ugyan, de mint az LMP, ez a PM is mindenkinek ellenzék.
Tulajdonképpen igazi orbán ellenzéknek egyedül Juhászt nevezném. A PM-es formáció valami külön utas ellenzékiséget játszik. Mint hallom a Kónya féle Szolidaritás épp elhagyni készül ezt az Együtt-PM izét...mineknevezzemet.
-MSZP? Ajjajj! Nehéz esetek. Ők valóban orbán ellenzékei. Sőt...ellenségei. Ez már nem is Ellenzékiség, hanem ős ellenségesség köztük.
Évek óta képtelenek magukra találni. orbán hatalomra kerülése óta tulajdonképpen sok vizet nem zavartak föl orbánnak. Saját magukkal küzdenek leginkább. Mint egy sarokba szorított farkas, vonyítanak és próbálnak harapni néha. Immár öt éve sok mindent nem csináltak. Leginkább magukkal voltak...vannak elfoglalva és a nagyságuk bizonygatásával. Néha sajnos a lehetséges szövetségeseikbe is belerúgnak egyet... Főleg abba mint orbánba. Leginkább a pártjukon belüli klikkek, egyes "erős" embereik székének pozíciójának megőrzése a fő tevékenységük. Igen úgy néz ki, elvannak a "legnagyobb ellenzék" státusszal és annak megőrzésével. Időnként rájuk jön a naaagy melldöngető saját nagyságuk hirdetése mánia. Melldöngetve hirdetik..., Ők a legnagyobb ellenzéki párt. Ezzel feljogosítva érzik magukat hogy csakis az ő feltételeik szerint és csakis velük az ő vezetésükkel lehet összefogás az ellenzékiek közt. Jól el is cseszték azt az összefogás nevű valamit. Szóval...MSZP mint ellenzék?...nem sok vizet zavar. Persze van néhány Emberük, akik próbálkoznak tenni ami a dolguk.
-DK "A Gyurcsány pártja"...mondják. Tulajdonképpen tényleg az, hiszen Ő alapította az Ő szellemi terméke az Ő politikai elvei alapján jött létre. Fiatal párt még , de ezen idő alatt nevet szerzett magának.
Valójában az igazi orbán ellenzék. Az ellenzékiek közül a legtöbbet tettek megalakulásuk óta. Európai Unió elkötelezett és Demokrata.
Egy baja van, de az nagy. Képtelen kitörni orbán által közellenségnek kikiáltott és sajnos az ellenzék által is szajkózott "Gyurcsány a közellenség" hamis mítoszából. Gyurcsányt és így a DK-t is orbán kikiáltotta "közellenségnek" az MSZP még rá is tett erre pár lapáttal a többi ellenzéki pedig képtelen ettől elszakadni. orbán számára naná hogy a nagy ellenfél Gyurcsány. Hiszen tőle fél a legjobban. Na de a többiek számára? ....
A DK mint ellenzék... Sokat tettek és tesznek is. Valódi ellenzék. Az ellenzékiek közül ( már mint a baloldalinak nevezettek közül ) egyenlőre nekik vannak a legelkötelezettebb, legaktívabb, legharcosabb tagjaik. ..és ezzel itt a DK másik nagy baja. Képtelen ezt az erőt kihasználni. Ha országos akcióról van szó, ha fentről szervezik, akkor a DK a topon van és megy a tagság a szimpatizánsok. Helyileg viszont..., gyengék mint a harmat, pár szervezetük kivételével. A választó kerületi szervezeteik párak kivételével,... Győr, Debrecen, Kecskemét, pár budapesti és még talán párak...épp hogy vegetálnak. Léteznek de minek. Gyengék. Attól tartok hogy a helyi szervezetek vezetőségei nem igazán alkalmasak és méltóak a DK harcosságához. A politizálással úgy vannak mint a Kutymorgóm a Holddal.. "Jó nagy és fényes, de túl magasan van, ezért inkább nem bántja."... Hiba a DK felső vezetése részéről ezt így hagyni és nem odafigyelni erre. Hibát követnek el ha a helyi szervezeteiket nem erősítik meg. A DK többet érdemel, többre képes ettől.
-A parlamenten kívüli ellenzék? ...vannak páran. Néha egyikről másikról hallani is. Leginkább amolyan mesterségesen alkotott "kampány" pártocskák. Lenyúljuk a kampány lóvét, elviszünk pár szavazót a valódi ellenzéktől, osztán ennyi voltunk. Inkább ártanak mint használnak.
Aztán van olyan is köztük, amelyik valódi orbán ellenzék lehetne, haaa..., nem a hisztizés lenne a fő tevékenységük. Nos a politikába a hisztizés nem választási lehetőség, nem alternatíva.
-Egyenlőre ennyit orbán ellenzékéről.
Én így látom, érzékelem tapasztalom. Fenntartom a tévedés lehetőségét jogát. Lehet velem vitázni ezen -is-. Így látom én. Más talán másképpen. Ez is egy alternatíva. Ennyi és nem több, nem kevesebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!