2023/09/02

Helyetted, érted többé nem megyek!



Azt írja a párom az én Anyuskám, -

"Egyszer azt mondják: van személyzet, egyszer azt, hogy nincs elegendő. ...hogy ez csak átmeneti helyzet...
Mióta élek nem emlékszem hasonló esetre. Persze, sose volt kolbászból a kerítés, az eü. mindig alulfinanszírozott és rosszul ellátott volt. De hogy beteg gyerekeket szállítgatni hétvégére ide-oda.. Van annak szíve, aki ezt kitalálta? Tudja mekkora trauma ez egy pici emberkének?
Szégyellje magát az a kormány, amely miatt ez a helyzet előállt. Szégyellje magát, mert még egy eü. minisztere sincs, csak egy rendőrkapitányt tudott erre a feladatra kinevezni. Ennyire számítanak a polgárai. Ennyire számít a nagy "család-barátságban" a felnövekvő új generáció...
Nekem már nincs kicsi gyermekem és az unokám megnőtt, de ott leszek!
Nem érted, vagy nem helyetted, mert neked csak fel kéne állni és elmenni.
Nem helyetted tiltakozom, mert én elég bátor vagyok hozzá, nem érted ácsorgok majd ott rokkantként erőmön felül...
A gyerekekért teszem majd, őértük, akiket nem is ismerek és nem is fogom ismerni őket talán soha, de tudom milyen az, amikor a tekintetükben ott a fájdalom és a kérés: Anya! Apa! Segíts!"
 
Én pedig sajnos erre csak azt tudom....
 
Ezeknek mondhatod anyuska. Föl nem áll, csak a száját jártatja mind, csak otthon siránkozik és kritizálni tudja azokat akik fölállnak és mennek, na meg bohócnak nézni és vigyorogni rajtunk.... Esetleg "lélekben" lesznek veled, csak hát ugye az ilyen és hasonló megmozdulások nem arról szólnak, hányan dünnyögnek otthon és hányan lesznek ott "lélekben" hanem a TÖMEGRŐL! ... a minél nagyobb tömegről.
IGEN! Ő ott lesz velem együtt. MI MEGYÜNK! ...már nem értetek és helyettetek, aaazt nem! Magunkért a gerincünkért a gyerekeinkért az unokáinkért megyünk! ....és tesszük amit tudunk ami erőnkből telik.
Ha kell csatlakozunk ahhoz a politikushoz amelyikről azt látjuk , tesz is és meghallgat! ...járja az országot a nép közé megy ... nem csak Budapestről tépi a száját, eljátssza orbánnak a naaagy demokráciát és CSAK akkor jön le hozzánk mikor kampány van.
Ha kell és tudunk megyünk élőláncba, tüntetésre. MI voltunk már nem egyszer, és újra megyünk. .... nem érted és nem helyetted! ...mert magad helyett, MAGADÉRT CSAK TE lehetsz ott! Esetleg megyek a beteg helyett a kicsi gyerekeire otthon vigyázó anyuka helyett. De senki másért NEM!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!