2023/08/26

Liget gyógyfürdő fejlesztés. Miért nem kapja meg Gyomaendrőd a pénzt?

Toldi Balázs 2019 július 20-án tette közzé: 

https://www.facebook.com/ligetfurdo/posts/2462763127113600/


"ELKÉSZÜLTEK A CSÚSZDAFEJLESZTÉS ELSŐ LÁTVÁNYTERVEI

Elkészültek azok a látványtervek, melyek a Liget Fürdőbe tervezett csúszdaparkot mutatják be. 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata árverésen vásárolt egy 4 állásos csúszdaparkot, melyet további csúszdákkal kiegészítve szeretne megépíteni, ezzel a Liget Fürdő nyári szolgáltatásait bővíteni. 

A tervek szerint a jövő nyári strandszezonra készül el a csúszdapark. 

A fenntarthatóság jegyében a fejlesztés fakivágás nélkül valósul meg, mindemellett a meglévő víztározó épület is fel lesz újítva. A kör alakú építmény tetején egy örvénymedence kerül kialakításra."


2022. 03. 21.-én a 24.hu írt róla cikket: https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2022/03/21/furdo-gyogyfurdo-gyomaendrod/


"A Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping 3 milliárdos fejlesztésének az alapkövét a napokban tették le a Békés megyei városban.

Toldi Balázs polgármester az MTI-nek elmondta, a beruházás során építenek egy hatpályás csúszdaparkot, egy élménymedencét és egy 71 négyzetméteres kültéri termálvizes medencét; újabb wellness szolgáltatásokkal, súlyfürdővel bővül a jelenlegi kínálat, és bővül az egészségmegőrző gyógyászati kezelések száma.

Megépül egy grillterasz és egy gyerek e-car játékpálya.

Megújulnak a fürdő belső közlekedési útjai, járdái, zöld területei, az öltözők, bővítik a parkolók számát. A fürdő területén található kempingbe nyolc új apartmanházat építenek, amivel jelentősen bővül a szállások férőhelyszáma.

A beruházást összekapcsolják egy energetikai fejlesztéssel is, továbbá megnyitják a fürdő területén található egyik termálvizes kutat a biztonságosabb működés érdekében.

Toldi Balázs reményei szerint a kivitelezés a tavasz közepén vagy nyáron elindulhat, a munkálatok befejezésére a budapesti székhelyű Prizma Build Zrt.-nek 24 hónap áll rendelkezésre.

A gyomaendrődi Liget fürdő évi átlagos látogatószáma 110 ezer körül mozog. A Békés megyei településen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint 2020-ban meghaladta a 34 ezret a vendégéjszakák száma (a vendégeké több mint 11 ezer volt)."


Nos ezt írták 2022 március 21-én. 

A csuszda elemeket a város megvette saját pénzből, de a beígért pályázati pénzt a fejlesztésre kormánytól azóta sem kapta meg a város. A csuszda elemek pedig ott vannak a fürdő területén és azóta amortizálódnak ( 4 NÉGY ... éve. )  Nincs 3 milliárd  HÁROMMILLIÁRD forintja az orbán kormánynak Gyomaendrődre? Bezzeg vannak SZÁZMILLIÁRDOK Romániai  templomokra, óvodákra, iskolákra, ... Afrikai iskolákra, templomokra.... Ócska hazug propagandára.  A stróman mészáros lőrinc gazdagodására. Amíg az orbán hűbéresek gazdagszanak és urizálnak LUXUS JACHTOZNAK  andikákkal az Adrián, addig  TE GYOMAENDRŐDI polgár  csak álmodozhatsz egy szebb, jobb, turisták számára IS vonzóbb fürdőről! TE választottad ezeket! .. TE választottad az orbán hűbéres semmit érő dankó bélát aki SEMMIT NEM TESZ ÉRTED! ... csakis a gazdájáért és önmagáért. Mikor utoljára beszélgettem Toldi Balázs polgármester úrral, a fürdő bővítésével kapcsolatos kérdésemre azt válaszolta... "A nemzeti fejlesztési úgynökség listáján szerepel még, de hogy mikor lesz belőle valami, egyenlőre nem tudja." Nos mi Gyomaendrődiek csak várunk és vágyakozunk. Előbb lesz lázár jankó által gondnokolt gazdaságban VIZÁGY A TEHENEKNEK mint nekünk szép megújult fürdőnk.



Erdélyben 2016-óta 103 új óvoda és bölcsőde épült meg és további 380 felújítása zajlott, 100 millió euró magyar közpénzből.

"Kövér László a magyar kormány, azaz a magyar adófizetők támogatásával épült új pálos kolostor felszentelésén vett részt augusztus 20-án Romániában. A magyar támogatás összegét nem közölte a székelyföldi ünnepségről részletesen beszámoló MTI. Egy megkérdezett építész szerint egészen biztosan több milliárd forintba kerülhetett az 1400 méteres tengerszint feletti magasságban felépített, hatalmas, vasbeton kolostor."


"..........akad magyar adófizetői pénz arra hogy a dúsgazdag USA-ban a magyar kormány kisegítse Krasznai Csaba tiszteletest és bekötőutat (igen bekötőutat!) építsen Clevelandban a templomához.
Ömlenek a milliárdok az Orbán-hű amerikai szervezetekhez...
Ezt írják:
Új bevezető aszfaltút munkálatok a Walton Hillsi Első Magyar Református Egyháznál
A templomhoz vezető út újra aszfaltozása egyházunk nagy örömére 2021. november 1-én megtörtént. Hálásak vagyunk a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság – különösen dr. Szilágyi Péter miniszteri biztos úr– és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. nagylelkű támogatásáért. Köszönjük!


"2023. augusztus 30. 08:30
ÖSSZESEN KÉTMILLIÁRD FORINT ÉRTÉKBEN RÉSZESÜLNEK TÁMOGATÁSBAN A KÜLHONI MAGYAR SZERVEZETEK A GONDOSKODÓ NEMZET PROGRAM KERETÉBEN – JELENTETTE BE POTÁPI ÁRPÁD JÁNOS.
A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kifejtette: 4109 pályázat érkezett a Kárpát-medencéből és a diaszpórából június 5-ig. 2571 pályázat megvalósításához járulnak hozzá, a beérkezett pályázatok 62 százalékát tudták támogatni–- ismertette.
Működés, fejlesztés, eszközbeszerzés támogatására 1,5 milliárd forintot különítettek el, az igényelhető támogatás mértéke 300 ezertől 5 millió forintig terjedő vissza nem térítendő juttatás. 2342 pályázat érkezett és 1424-an kapnak támogatást – közölte.
Példaként említette a felcsíki műjégpálya fejlesztését Csíkkarcfalván, Erdélyben, a felvidéki Csákányházán az iskola felújítását, a felsőhegyi templom tetőszerkezetének felújítását a Vajdaságban, Kárpátalján a Szent Panteleimon Karitász részéről szociális konyhák üzemeltetését, a Bocskai Rádió működésének támogatását az Amerikai Egyesült Államokban.
A programok és rendezvények támogatására félmilliárd forintot különítettek el, az igényelhető összeg 300 ezer és 1 millió forint között volt, szintén vissza nem térítendő formában. 1767 pályázat érkezett és 1147-en kaptak támogatást."


Ezekre van KÖZPÉNZ. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!