2023/09/04

"Lila ...meg kék...meg zöld...köd"?

 Azt írja "valaki" ...


"Rájár a rúd az ellenzékre, sajnos, magam sem vagyok derűlátó. Fokozza borúmat, hogy sok tiszteletre méltó, nívós szellemi aktivitást kifejtő ismerősöm van, akik kristálytisztán látják a rezsim bűneit és szóvá is teszik azokat. Ám éleslátásuk egy ponton elhomályosul, lila ködökbe burkolózik, nevezetesen ha a DK és annak vezetője a terítékre kerül. Mihelyst ez a téma vita tárgyát képezi, vért habzó szájú kerberoszokká válnak, ugatnak, harapnak mindenkit, aki nem a nevezett pártalakzat feltétlen híve. A minimum az, hogy nemcsak komplett idióta, hanem egyenesen fideszes az, aki nem Gyurcsányban és kapcsolt részeiben látja a jövő zálogát.

Emlékeztetőül: a nevezett politikus az, aki miatt A Megingathatatlan rátelepedhetett az országra, ő az, aki miatt játszi könnyedséggel nyeri sorra a választásokat. Ez részemről nem a megnevezett illető képességeinek, habitusának a kritikája, hanem ténymegállapítás. Mint ahogy az is az, hogy Orbán addig marad nyeregben, amíg nevezett félre nem áll, legalább ideiglenesen.

Lehet és kell is ezen meglátásomat vitatni - például köldöknézegetés helyett -, de az idő vészesen fogy, és az ellenzék még azt is elveszítheti, amit kínkeservesen - eléggé érdemtelenül - eddig megszerzett." 


Erre válaszul az alábbiakat írtam neki....


Gyurcsány "visszavonulását" akkor fogadná el az orbán banda és az egybites híveik, na meg egyes magukat ellenzéknek hazudó 1-2 %-os pártocska is ha felszámolnák a DK-t teljesen. Ugyanis Gyurcsány egymagában hiába vonulna vissza ha marad a DK, akkor is azt szajkóznák, hogy a háttérből Gyurcsány irányít. Na ezt nem fogja föl ...vagy leginkább nem akarja kend sem és azok a "Gyurcsányozó" 1-2%-os semmitérők sem. Szajkózzák amit orbán a szájukba rágott. Lila ködökbe? ... ahogy azoknak a semmitérő 1-2%-os Budapestről észt osztogató pártocskáknak a halljakendjeié hupikékbe meg ződbe ha egy jót Gyurcsányozni kell. Csinálják utána! Legyenek ők ....na jóóó... csak legalább 10%-osak. 😃 Talán járni kellene az országot, lemenni a nép közé!...és meghallgatni a népet!... nem a budapesti túl jól fizetett székeikből hűdeokoskodni meg... eljátszani orbánnak a naaagy demokráciát az orbán által rendezett "vitázó" bohóckodásokon. Egyesek az országot járják, elmennek a NÉP KÖZÉ aaaz utcára és meghallgatják a népet...állami milliók nélkül!... míg egyesek túl jól fizetve, milliós államitámogatásokkal ücsörögnek orbán bohózatában.


és ehhez még itt hozzá teszem.... Igen! Valóban... tapasztaltam épp elégszer...A DK-sok agyát is képes elborítani az a kék? ... vagy ahogy ez a "valaki" írja ... "lila ködökbe" ... tudnám miért "lila ködökbe" írt mikor a DK színe a kék... köd épp úgy ahogy az orbánisták agyát a narancssárga. Ahogy az orbánistákat nevezzük sokan...én is... "szektások", ugyanúgy a DK-sokra is illik e jelző. Sokszor tényleg szektaként viselkednek. Megjegyzem én megértem őket. ... Hogy miért értem meg? .. az egy másik történet másik elemzés. 


Nos már Jakab Péterről is hallottam, hogy "megosztó", meg hogy "felszalámizza az ellenzéket", meg hogy "minek még egy újabb párt?" ... 


Szerintem pedig igenis KELL az újabb párt...ami egyébként CSAK technikai megoldás... mert a Nép Pártján Mozgalom marad a pártosodás csak választó jogi technikai lépés. ... Kell mert ugye jelenleg elvileg ellenzéki pártok:

 - DK mint legnagyobb, legszervezettebb

- az MSZP ma már a parlamentbe sem jutna be.

-a Jobbik ...hááát...kérdéses hogy még valódi ellenzék e.

-a Momentum ... a városi ficsurok pártja

-az LMP az orbánista schiffer növendék párt 

-a PM a bájvigyori Karácsony pártocskája

-Mi Hazánk a nyiltan orbánista náci párt. 

Aztán van a Kétfarkú Kutya párt nevű bohóc párt

Van még újonan a Márki-Zay féle Mindenki Magyarországa


Ez a választék. Ezek közül a DK egyedül a valóban számottevő párt a többiek mind pár százalékos szűk réteg pártok. ....és azok is maradnak. 


Azok akik csalódtak már többekben is, vagy eleve nem tudta őket megszólítani senki eddig, vagy eleve nem is akarta őket megszólítani egy sem, nos ők hová menjenek? Pedig vannak ám párszázezren ilyenek.. Megvallom... köztük én magam is. Jakab Péter ezt teszi... elmegy a néphez le az utcákra és meghallgatja őket. Meghallgatja azokat akiket eddig senki sem és akikhez eddig egy sem ment el, akik már csalódtak többekben. Minket akiknek elege lett a Budapesti  kényelmes székeikből észt osztogatókból azokból akik csak kampánykor ereszkednek le közénk a nép közé, aztán bájvigyorognak egyet, szónokolnak szépeket, majd  megdicsőülve elmennek... újabb négy évre magunkra hagyva minket. Igen! Jakab Péter azt teszi amit egy sem hajlandó ... Járja az országot és igyekszik megszólítani azokat az ezreket akiket eddig senki nem akart, nem tudott. ...és teszi ezt milliós állami támogatás nélkül! ...míg a többiek milliós állami támogatással a zsebükben Budapestről osztják az észt, eljátsszák orbánnak a demokrácia látszat bohózatát holmi színjáték "vitákon" ...posványoson meg a legújabbon a "Tranziton".... 

Aztán újra szajkózzák majd amit az orbán propaganda a szájukba rágott ... "Gyurcsányoznak" tovább és semmi kétségünk ne legyen... jön majd mellé a "Jakabozás" is ahogy már hallhattuk is.... az helyett hogy utánuk csinálnák. Jaaa hogy ahhoz felkéne állni a jól fizetett kényelmes székekből? ...és lekellene "süllyedni" a nép közé?... Hááát... fárasztó is az.... 


Írom és mondom mindezeket úgy, hogy láttam az MSZP-t és a DK-t is kívülről, belülről és csalódtam mindkettőben, igaz mindkettőben másként. ... na de ez megint más történet.
Maradok a Nép Pártján! ... baloldaliként. ...és én azt is tudom mit jelent e fogalom....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!