2020/09/03

...honfitársaikat átverő, nekik hazudozó senkik.

Értjük ugye!? A többit mindenki gondolja át és vonja le a következtetést. Én levontam! Ez a mocskos fattyú orbán banda a csuhásokat a semmit érő szar futballistákat a tróger talpnyalóit agyon támogatja a MI pénzünkből, bezzeg azoknak nem jut akik azt teszik amit ennek a tróger bandának kellene. ...és az agymosott orbánista honpolgár ezt a mocskos tróger bandát támogatja, élteti, ezeknek kampányol..... Hogyan néznek majd ezek az agymosottak az unkáik szemébe? Hogyan magyarázzák el, hogy tíz év alatt és sok milliárdnyi EU támogatás után Európa szégyene az egyik legélhetetlenebb, legmocskosabb, legkorruptabb ország lettünk? ....mészáros lölök meg más trógerok, agyatlan semmit érő dajcs tompikák, rezsi rizsa pacal szilárdok uradalma? ... Nézzenek a tükörbe aztán sűrűn köpdössék szemközt magukat!... piacok bejáratánál ennek a tróger bandának kampányolók a honfitársaikat átverő, nekik hazudozó senkik. Az alábbiak ráadásul csak egy a tíz év alatt elkövetett sok sok mocskukból.


L. Ritók Nóra
2 órája
Kedves támogatóink!
Már tegnap láttuk…de kellett a ma reggeli biztos újraszámolás, hogy ma jelentkezhessünk a hihetetlen hírrel: összejött az Igazgyöngy megvont támogatása.
Meghatottan, hálásan, és még mindig háborgó igazságérzettel teszem közzé ezt a hírt.
Százassával töltöttük le az utalások adatait, és még nem is tudtunk mindenkinek visszacsatolni, de dolgozunk rajta folyamatosan. Ismerősök és ismeretlenek, régi támogatók és új elköteleződők, kisebb összegeket küldők, és nagyobb támogatások egyaránt voltak közöttük. Mellettünk megerősítő, nekünk drukkoló, néhol dühös üzenetek, melyek segítenek nekünk is feldolgozni érzelmileg ezt az egészet.
Több gyűjtés még most indult el, tegnap kaptam ezekről is jelzéseket. Aki még ezután utal, azt is megköszönjük, és tartalékolni fogjuk a következő tanévre. Az RTL híradó velünk kapcsolatos kérdésére ugyanis válaszolt az EMMI, és a válaszban az volt (ezt nekünk még hivatalosan nem jelezték), hogy jövőre a teljes kiegészítő támogatást megszüntetik, tehát akkor már 17 millió lesz a hiány. És nem tartom valószínűnek, hogy jövőre változik a viszonyulásuk. Amit még kapunk a támogatóktól, elkülönítjük, tartalékoljuk, hogy a következő tanévet ne így kelljen kezdenünk. (https://igazgyongyalapitvany.hu/igy-segithetsz/penzadomany/…)
Sok olyan vélemény is volt ezzel az egésszel kapcsolatban, hogy nem kellene ezzel a gyűjtéssel „kiszolgálni” az államot, mert így nem dolgozik azon, hogy megoldja, mint állami feladatot, hanem áthárítja a civilekre, és így csak a hibás működést erősítjük. Ebben is van igazság….de ezt csak azok tudják így kimondani, akik távol élnek ezektől a helyzetektől, és nem találkoznak nap, mint nap a szegénységgel, az esélytelenséggel, tudják ezt az egészet elméleti, rendszerszemlélettel nézni, nem törődve azokkal, akik most élnek benne.
Sokat gondolkodom, hogyan lehetne a döntéshozókat rávenni arra, hogy szembenézzenek a valósággal. Hogy a szakstatisztika ne kétféle legyen, és ne a sikerkommunikációt, hanem a valós helyzet elemzését szolgálja. Nem tudom a megoldást. De azt igen, hogy talán lesznek közöttük, akik elgondolkodnak: ekkora összefogás, szolidaritás, ami most nemcsak mellettünk, hanem a két másik iskola mellett is, az Iványi Gábor iskolái és az Ámbédkár mellett látszik, azt mutatja, nagyon sokan nem értenek azzal egyet, ami történik ma a társadalmi leszakadás kérdésében.
Mert itt nem pár iskoláról van szó, hanem az egész viszonyulásról. Szegénységhez, cigánysághoz, civilekhez…
Köszönjük szépen mindenkinek a szimpátiáját, segítségét, odafordulását. Köszönjük, hogy támogatásukkal vihetjük tovább az Igazgyöngy munkáját ebben a tanévben, és talán a következőben is, nem kell kevesebb gyerekkel, pedagógussal számolnunk, sem elvonni a szociális munka területéről forrásokat, hogy az iskolát fenntarthassuk.
Nem tudom elmondani, mit érzek…. az, hogy "köszönjük", ebben a helyzetben most elég üresen cseng nekem. De remélem, érzik, mindenki, hogy ennél sokkal több van benne…..❤️

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!