2018/01/02

Karácsony-MSZP-Socdem? ...Szavazzak? Higgyek? Bízzak?...

Politika! ( mert vége a karácsonynak... na még nem annak akiről -is- írásom szólni fog... meg a Szilveszternek )
Előre felhívom a figyelmet!... -ezen írásomban (sem) az első mondat a lényeg!
-A zárójeles részeket is olvassátok és értelmezzétek merthogy fontos részei írásomnak és nagyon is összefüggnek.
-Ne ragadj le egy egy mondatnál, hanem összefüggésében olvasd és értelmezd értsd!
-Az előbbi figyelmeztetéseket nem véletlenül írtam és nem is azért mert mindenkit gyengeelméjűnek néznék. Okom van rá!
Olvastam valakinél... "....... Karácsony Gergely baloldali és szociáldemokrata. "
Rá is kérdeztem izibe, ..Miért kell valakit baloldalinak és szociáldemokratának minősíteni aki valójában nem az? Ettől az átminősítéstől azt várják hogy így a valódi baloldaliak a valódi szociáldemokraták majd jobban elfogadják? Egyébként is a "szociáldemokrataság" már eleve alapból baloldaliság!
( választ azóta sem kaptam az illetőtől, pedig ő az egyik a kevés...egyre kevesebb...számomra szimpatikus politikusok közül )
Nos Karácsony Gergely sosem volt szociáldemokrata azaz baloldali. Ő leginkább valami liberális zöld katyvasz. Ezzel így még nem is vóna bajom, mármint a liberális mivoltával, haaa..valóban tisztán az lenne. Szerintem leginkább valami határozott elvrendszer nélküli katyvasz a srác. DE!... semmiképpen nem baloldali, nem szocdem.
Na egy biztos... Számomra ettől az átminősítéstől nem lett népszerűbb. Karácsony az lmp-ből jött 2014-ben azaz schiffer növendék tanítvány. Nálam hitelét veszítette már ezzel, aztán erre a hitelveszítésre a 2014-es ténykedése még jócskán rá is tett. Már akinek nem szelektív az emlékezete... Karácsony és pár társa kiléptek az lmp-ből és megalakították a PM-et aztán betársultak az Együtt-höz Bajnai mellé, így lett Együtt-PM-Szolidaritás társulás. Majd jött az MSZP is miután leesett nekik hogy ha továbbra is folytatják a melldöngető "mivagyunkalegnagyobbakmiegyedülis" politizálást, akkor mindent elvisz előlük ez az Együtt-PM-Szolidaritás összefogás és főleg Bajnai. Jött a MSZP és ráerőltették az összefogásra a tehetségtelen alkalmatlan Mesterházyt. Az Együtt-PM-Szoli kiállt Bajnai mellől és beálltak az MSZP diktátuma mögé. Maaajd... miután veszített a választásokon... ( Szerintem nem is akartak nyerni ) a Karácsony féle PM ki is vált az összefogásból, mondván...ők önállóak ( aztán kiállt a Szolidaritás is miután ugye bejutott listáról a parlamentbe Kónya Péter is...és ő is hűdefüggetlen lett...hogy mik vannak ugye?... ) ( meg még a 0%-os Liberális Fodor Gábor is ugyi?..bejutott listáról az összefogásnak köszönhetően, majd hűde független lett... méginkább ugyi mik vannak? )
Hogy folytassuk Karácsonnyal... 2014 még mindig... Önkormányzati választás...esmét ...mik vannak?... összefogtak jól, így kerületi polgármester lett a Karácsony Gergely. ...aztán... Maga mellé vett egy fideszest alpolgármesternek....Mondváááán.. "A megbékélés jegyében... "
Na most hogy polgármesterként mikén működik? Nem tudom. Olvasni ugyan olvastam róla de az számomra hiteltelen volt, ugyanis egy teljesen MSZP-s weboldal írta és az az iromány egy teljesen makulátlan teljesen tökéletes mindig kedves mosolygós embert rajzolt le. ...én meg hiszékeny ember vagyok ugyi....
Na jóóó... ám legyen ez a Karácsony Gergely a csupa tökéletesség megtestesítője... DE!... nálam eddigi ténykedésével NEM NYERT!... Attól mert ifjú és mindig vigyorog mint a jól lakott ovis a frissen főtt tejbedarára?... nem lett alkalmasabb és hitelesebb... Nem ettől lesz hiteles egyikük sem, ahhoz azé sokkal több kell...- A baloldalivá szocdemmé átminősítésével sem! Én nem bízom benne! Nem bízom abban sem hogy ( ha nyernek... ) megteszi-k azokat amiket mi baloldaliak, demokraták joggal elvárunk. - Sőt!... abszolút nem bízom abban hogy bárkik, bármelyikük is megfogja tenni. Szerintem egy kettő kisebb orbán hűbérest majd bíróság elé citálnak, pár évig húzzák majd, néha kicsit magyarázkodnak a dologról és szépen lassan hagyják elveszni, feledésbe merülni a dolgot. Közben majd jól meg is dumálják majd ilyen olyan indokokkal... "mert mi demokraták nem olyanok vagyunk...mert a bíróság az ügyészség...és hasonlókkal...Ismerős már ez a dolog ugye 2002 utánról az első orbán kormány ügyeit vizsgálgató "Közpénz ügyi államtitkárság" "sikertelenségéből" meg az első orbán kormány által felállított "olaj ügyeket kivizsgáló bizottság" ténykedéséből és aztán 80 évre titkosított aktái...meg a bizottság és elnöke eltünéséből ugyi .........
és megint DE!... Mindezek ellenére elmegyek és szavazok! ...jobb híján.. ( mert abban sem hiszek hogy addigra lesz jobb ) ( jobbikkal ...mármint a párttal...egyezkedő összefogó semmiképp!...akkor szavazni sem megyek! Én nem adom a cukiskodó "jobbik" legitimálásához!...de ezt már kifejtettem korábban ) rájuk... Pontosabban nem "rájuk" hanem orbán ellen szavazok majd!
Mit is jelent ez a "nem rájuk, hanem orbán ellen"? Tudom... Gyakorlatilag úgy néz ki...rájuk , mármint az MSZP-DK-....kitudjamégaddigkikre meg a Karácsony Gergelyre szavazok... Mondom...Gyakorlatilag. Elvileg viszont én nem rájuk szavazok majd, mert azt nem érdemlik meg, azt az érdemet ezek már elveszítették a 8 év alatt!...hanem orbán és az ő hűbéres talpnyaló uram bátyám rokon maffia ellen szavazok!
Tudooom...most jöhetnek páran azzal..."neked senki sem jó?...senki sem tetszik?...mondj jobbat"...és hasonlók. DE!...van aki jobb lenne szerintem. Jelöltet állítani pedig nem az én dógom...sajnos. Aztán... a saját nagyságát melldöngetve hirdető, pár hónapja ..és 2014-ben is...diktátumokkal ugráló MSZP képtelen egy saját vagy összefogunk tisztességesen aztán közös jelöltet állítani józanul hitelesen megfontoltan?.... a fejetlen összevissza kavarás keverés kapkodás...és mi a nép a választók a leendő munkáltatóik csak kapkodjuk a fejünket és még el is várják tőlünk hogy higgyünk nekik, bízzunk bennük?....
Nos...egyenlőre ennyit. Ezt olvassátok, értelmezzétek, értsétek, szóljatok hozzá, írjátok le ti miként vélekedtek és még egyetérteni sem kell velem. ... Aztán majd jön a folytatás is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!