2018/01/10

A "Go" pedig álom...

Írta: Barics Éva a facebookon. 

Tanulni sokféleképpen lehet. Lehet padot koptatva és autodidakta módon. Tanulhatunk más, s a magunk kárán is. Lehet tanártól, baráttól, bárkitől, bármikor és bárhol...és senkinek sem tilos.
A tudás pedig lehet elméleti és tapasztalati, mély és felszínes....
"Go" - a világ legnehezebb játékának tartják, pedig a táblán kívül csak néhány marék fekete, fehér kavics kell hozzá. Meg persze némi megfontolás, gondolkodás, logika... Nem egyszerű. Felnőttek közül sem megy mindenkinek.
"Ki nevet a végén". Ugye ismeritek? Pofonegyszerű szabályok, némi taktika.. és szerencse. Hat éves kortól ajánlott, épp addigra tanulunk meg hatig számolni. De veszíteni még nem. Ki sír.. ki kiabál...ki csal...vérmérséklete szerint. Alapjáték. Tanít, felkészít, hogy egyszer játszhassunk majd "Go"-t is.
Itt ez az elátkozott magyar nép.. dobja a kockát..nézi, ahogyan gurul, gurul..s várja a szerencsét. Ki nevet a végén?
27 éve.
Hallgatja a szólamokat, hazugságokat, nézi a csalást, az összekacsintásokat, a hisztit... Nem tanul sem a más, sem a maga kárán. Nem is akarják tanítani. Még a taktikát sem érti. Megszeppent gyerekként szólni sem tud, s úgy megszokta a vereséget, hogy annak is örül, ha néha egy hatossal visszaszerzi a kiütött bábuját. Képtelen gondolkodni, átlátni a dolgok felett. Ha sejti is néha hamisságot, szólni nem mer.
Gyerek és nem is akar felnőni. Tudni sem akar, mert az energiát igényel. Tevőlegességet. Kényelmetlen áldozatokat.
Ez pedig csak a vesztéshez elég.
Jobb a kockát dobálva a játékban résztvevők irányítása szerint, a bábokat egyre tologatva araszolni előre a történelem tábláján.
Ezt a választást hónapokkal ezelőtt elvesztettük már, mindegy FIDESZ vagy Jobbik.
A "Go" pedig álom...
-----------
"Láss, Nézz mögé!" Keresd a lényeget, értsd is, ne csak a "kirakatot" lásd. ... "
-----------
"Soha ne csatlakozz tömeghez pusztán azért mert ők a többség, a tömeg, hanem csakis akkor, ha józanul megfontoltad és valóban hiszel is benne, még akkor is ha az nem a tömeg, nem a többség. NE a tömeg vonzásának engedj, hanem a józan megfontolásnak az elveidnek a valódi hitednek a tartalomnak. Nem mindig az a jó a valódi az igaz az igazság ahol nagy a tömeg."
Idézet : Kulcsár Lajos István, 2018.01.08.

Anyusom! Köszönöm amit leírtál! Attól tartok, erre a te írásodra ugyan az a sors vár mint tegnap előtti enyémre amiből idéztél. Pár tetszik gomb, talán ketten hárman majd szólnak hozzá valamit. Talááán... egyen ketten majd megosztják. Taláááán...esetleg majd páran elgondolkodnak rajta és talán páran majd megértik értik is majd. 

Azt még értem hogy nem mindenki érti úgy a politikát, nem mindenki látja úgy át a dolgokat, nem mindenki látja meg az összefüggéseket, nem mindenki lát a dolgok mögé, nem mindenki érti vagy tudja miként mire figyeljen ha szép beszédeket hall, nem mindenki tudja hogyan mire figyeljen hogy megláthassa, hiteles é az aki beszél amit beszél....úgy mint mi nehányan. Na de azt már nem értem meg, nem vagyok hajlandó megérteni hogy arra sem hajlandóak hogy legalább ránk figyeljenek, hogy azokon elgondolkodjanak amiket mi leírunk elmondunk. Mert hát ugye tanulni sosem szégyen ám. Mi is úgy tanultuk ám e képességeket valaha. Ami végképp dühítő?... ha szólunk ha leírjuk, ha figyelmeztetünk?....megsértődnek, leárulóznak ilyen olyan bérenceznek és a többi jelző. Demokratának meg baloldalinak mondják magukat de gőzük nincs az mi is. ...még a legtöbb a "nagyjaink" közül sem. "Baloldali ellenzék"? ...Baloldali a nagy ló.aszt! NINCS baloldali ellenzék! Valami katyvasz van, de sehol egy meghatározható egyértelmű szilárd elvrendszer, értékrend alapján politizáló párt. Ezek a mai magyarországi pártok csupán egyeseknek túl jól fizető túl sok előnnyel kiváltsággal politikusi karriert biztosító vállalkozások. Ezek nem a népet szolgálják, hanem saját magukat ...na meg a rokonságot haverokat....

Mitől különb a "baloldali" vak süket fanatikus rajongó mint a jobboldali? SEMMIVEL! SEMMITŐL! Egyik sem lát tovább az imádata rajongása tárgyától a vak hitétől az ilyen olyan a piros a rózsaszín a kék a ződ ködtől. Amíg nem hajlandók meglátni észrevenni hogy a saját választott vezetőik verik át őket, vezetik meg őket és ott nem hajlandók rendet tenni, addig hogyan várjuk hogy az országban rend legyen?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!