2018/01/05

AKKOR és AZ lesz majd a rendszerváltás.

Életem párja írta. Nincs mit hozzátennem. 😪😡

Csak sodródunk, mint papírcsónak a vízen...
Rendszerváltás? Sose volt.
...csak a keselyűk köröztek a legvidámabb barakk romjai fölött, s tépték a koncot.
Mint rossz testvérek marakodtak a hagyatékon, éveken, évtizedeken át. Privatizáltak, vesztegettek, olajat szőkítettek, törvényt, alkotmányt alakítottak kedvükre, lopták, amit lehetett...s közben ígértek szép új világot, fényes jövőt.
Mi maradt? 
Rablók királyi köntösben, szemfényvesztők és fasiszták, semmi emberekből az ország kirablói, tanultakból a csatlósaik. Álkeresztények és igénytelen sznobok, békét kötvényért áruló disznófejű nagyurak.
Semmink sincs már. Szüleink öröksége a zsebükben, nagyanyáink, nagyapáink, szüleink által romokból emelt csoda, a virágzó, élhető ország rég oda.
..pörög a csónak az idő örvényein....
Alulfizetett dolgozók, közmunkások, éhezők...halálra ítélt betegek, nyomorgó nyugdíjasok. Világszerte elismert egyetemek helyett lassan középkori tudástár.
Félelem és gyűlölet országa lettünk. Az irígységé, az árulásé.
Elmentek a gyerekeink.
Elmenekültek. Százezrek hagyták el a szülőföldjüket, nem, nem kalandvágyból, csak a megélhetésért. Rácsodálkoztak egy MÁS életre, ahol érték az ember és munkája.
Eszük ágában sincs hazajönni. Ott születnek majd az unokáink, ott járnak suliba, ott lesznek a barátaik. Ott lesz az ÉLETÜK.
Itthon nem lehettek, hát ott válnak majd azzá, amit az emberi, civilizációs fejlődés törvénye megkövetel: világpolgárokká. Sokszínű, szabadon gondolkodó EMBEREKKÉ.
Mi, az "átkos" szabadságában felnőtt vén csókák pedig lassan eltűnünk, s annyira talán nem kár értünk, mert tűrtük, engedtük, hogy így alakuljon.
...és talán akkor, majd generációk múltával lesz ennek a kiürült, magára hagyott országnak egy kis szerencséje, s néhány "elvetemült felfedező" visszatér. S ha szerencsénk lesz, nem ide...hanem haza.
Ők talán kihalásszák azt a sodródó papírhajót.
AKKOR és AZ lesz majd a rendszerváltás.


Mert összecseng.... 


Egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező Tanító ismerősöm írta válaszként valakinek. Ria az én elveim a tanítókról alkotott képem szerint a sajnos egyre kevesebb A! TANÍTÓ és Ember. Olvassátok!

Ria Szalai "...Hidd meg, ha sok, itt élő pedagógus, szülő, ember nem azonos véleményen van veled, akkor az igazság nálunk van. nem szeretnék vitát, nekem a politika nem fontosabb, mint az ember. És nem is tud a politika megosztani, a másik ellen uszítani. Én olyan pedagógus vagyok, aki anno esküt tett valamire, nevezeten arra, hogy legjobb tudásom szerint......a gyerekek érdekét....És én az esküt soha nem szegtem, szegem, nem fogom megszegni. Iszonyatos lebutítás folyik. rendszeresen és módszeresen. Az iskolákat bekebelezte a hatalom...A politika mindennapos az iskolákban. A papírmunkát sminkelni kell...és sorolhatnám. Ha egyszer, egyszer valaki bebizonyítja nekem, hogy nincs igazam...eleget teszek a bocsánatkérésnek, hogy tévedtem. De...eleddig, nem érzem ennek szükségét. megosztanak itt minden réteget, a hatalom fenntartása érdekében. De...megosztani egy olyan társadalmi réteget, amely a jövendő nemzedék nevelésével, oktatásával foglalkozik...-( Ennél gusztustalanabbal ritkán találkoztam. Az értelmes, de szegény gyereknek szinte semmi kilátásai arra, hogy kitörjön. Az ostoba, de tehetős szülők gyerekének...van. Tudod, keserű szívvel írom mindezt. mert a fiamnak anno mást ígértem. Nem pénzt, gazdagságot...hanem a GONDOLAT SZABADSÁGÁT...És hittem is benne. Hittem az egykori orbánnak, amikor Nagy Imre újratemetésén beszélt...És? gyerekei két lábbal állnak a magyarok lábán...A barátok gazdagszanak, elképzelhetetlen méretekben...z emberek szegényednek. Mindenki annyit ér amennyije van? Sokan vannak akiknek sok van...csak éppen nem anyagiakban...Történelmi tény, hogy amikor egy ország gazdasága hanyatlott, pénzt injektáltak az oktatásba...Igaz, hosszú távon térült meg, de megtérült. Nálunk ellenben... 2013 óta csak az oktatás leépítése folyik. Bocs - de miért is bocs ? - messzire szaladtam. nem ellened szóltam. A gyerekekért, akiknek szebb jövőt ígért apjuk, anyjuk...És most számonkérik ezt a szebb jövőt...Mert az én fiam megtette. és bizony lógott a csőröm, hogy fiam, nem ilyen lovat ígértek..."


Hányan de hányan vagyunk kik mást ígértünk a gyermekeinknek úgy mint Ria, aztán most a szemükbe kell néznünk és szomorúan bocsánatot kérnünk mert hazudtunk nekik. Igen!...bűnösök vagyunk mert hagytuk mert engedtük mert nem tettünk ellene mert elhittük a szép ígéreteket a meséket amiket a politikusainktól kaptunk. Átvertek minket akkor 89 - 90 táján és átvernek azóta is. Átvertük mi a gyermekeinket, mert nem ezt ígértük nekik. ...és a sok agyatlan fattyú akik ezeket éltetik, tapsikolnak nekik?.... hogyan néznek a gyermekeik szemébe?..vagy ezek belőlük is agyatlan középkori zombit faragtak?  
Az ifjaink a gyerekeink elmennek külföldre az unokáink ott születnek és ez a "haza" nekik már nem lesz a "haza", sem otthonuk, sem anyanyelvük ez a nyelv.  Mi pedig itt maradunk a hazug mesékkel a szép de hazug ígéretekkel a lelkiismeretünk minden bánatával... és lehajtott fejjel könnyezve várjuk "haza" őket? .......és amikor ilyeneket olvasok, hallok, ilyenekről beszélgetünk, majd elgondolkodom rajta, na akkor fog el a tehetetlen mérhetetlen düh és harag. ...és ne ordítsak az utamba akadó agyatlan zombi orbán birkával? ...és türtőztessem magamat hogy ne verjem bele a narancs löttyös mosott agyát az édes anyaföldbe?
...és még bízzak ebben a sok semmit érő magát politikusnak nevező szarháziban bármelyikben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!