2017/10/28

"Csak egy pofon." ...?

A Hír - "Pénteken délután Pécsen a vasutas művelődési házban tartott fórumot Niedermüller Péter a DK alelnöke. A fórumon egy idős úr megütötte a fidelitasz dél-dunántúli regionális igazgatóját aki társával egy "Hazaáruló! Szégyelld magad!" feliratú molinót feszített ki.
– Rohadt mocskos tetvek, én nekem ne mondják, hogy hazaáruló vagyok, hát mit képzelnek ezek! Ez a baj, hogy semmit nem teszünk ezek ellen! – kiabálta a pofonosztó öregúr, aki pár perccel ezután ki is viharzott a teremből.
– Végigdolgoztuk az életünket, megcsináltuk nekik az országot, mit csináltak belőle! – kiabálta egyidős nő, majd hozzátette, hogy: „Tudják már meg, hogy mi is vagyunk valakik, nem csak a Fidesz, a rohadt életbe!”."
...és mondom én...
"Éltek a szabad vélemény nyilvánítás jogával"... orbán nyugdíjas hívei október 23-án a terrorházánál orbán hablatyolása után esernyővel és más eszközökkel támadtak az ott lévő demonstráló ellenzékiekre. Egy újságírót földre rángattak és megütötték megrúgták.... A fidesz székháznál tartott tüntetésen az oktatás államosítása ellen tüntető fiatalokat a fidesz nyugdíjasai megtámadták, többeket megütöttek, egyik fiatalt egy fideszes nyugdíjas savval való leöntéssel fenyegetett. .... orbán viktort kifütyülő ellenzékieket ütlegeltek fidesz nyugdíjasok....
...és több más eset amikor magukból kivetkőzött fideszes orbán bárányka nyugdíjasok igencsak agresszívan reagáltak a SZABAD VÉLEMÉNY NYILVÁNÍTÁS JOGÁVAL élni kívánó ellenzékiek akcióira.
Ja hogy szabad vélemény nyilvánítani csak a orbánista maffia híveinek szabad?
A fideszes ifjú titánok szerint "hazaáruló" mindenki aki másképp gondolkodik mint ahogy azt a gazdijuk előírná. Hazaáruló? ..ki is a hazaáruló?..aki száz milliárdokat költ kongó üres stadionokra, kisvasútra, haverok hűbéres talpnyalók zsebének kitömésére, saját családtagjai mi lábunkra állítására, százmilliárdokat tol ki határon túliak szavazatainak megvásárlására,...és még sok sok elpocsékolt elkorrumpált ellopott milliárd és közben pusztuló oktatás, pusztuló egészségügy, olyan közutak mint Aleppó orosz bombázás után... olyan mértékű gyűlölködést zúdított erre a népre az a csoda hogy még súlyosabb incidens nem volt. Olyan mértékű a korrupció a lopás a sógor koma talpnyaló állapotok mint a horthy rendszer legmélyén.
Tudod ifjú orbánista titán... Ne csodálkozz... csak abból kaptál ízelítőt amit a gazdáitok szabadítottak erre az országra.. Őcsény!...ismerős?... A gazdád mondtaaaaa... "Örülök hogy ilyen határozottan nyilvánítottak véleményt."...Tudod Őcsény...ahol a panzióst házának felgyújtásával fenyegették az autója kerekét kiszúrták a gazdáid által gyűlölködésre uszított agyatlanok.
Gyűlölködés? Köszönjétek a gazdátoknak. 7 éve kezdték...akkor csak egyik társadalmi csoportot uszították a másik ellen, aztán jöttek sorba az újabb és újabb gyűlölködésre "okot adó" új "ellenségek".... Hét éve a gazdáitok mindig találnak újabb és újabb okot a gyűlölködés szítására. Nanááá! Ez a hatalom megtartásának legegyszerűbb módja...Oszd meg és uralkodj... Adj okot gyűlölködésre aztán nem fognak figyelni arra mit lopsz csalsz hazudsz"... Ez a gazdátok módszere. Csak ebből kaptál csepp ízelítőt....
Azért megjegyzem... Nem helyeslem a DK fórumán pofont osztó idős úr tettét... Ez nem a demokraták módszere...bár az indulatát megértem.
Attól tartok.... fájdalom... de lesz ez még durvább is.  ...és NEM rajtunk demokratákon múlt...
TI orbánnak és maffiájának tapsikolók, orbán maffiát éltetők, orbán maffia gyűlölködés szításában résztvevők, orbán maffia gyűlölet politikája mellett agitálók.....azt kiszolgálók. ... TI...igen!...TI is részesei vagytok és épp úgy bűnösök vagytok és lesztek. a TI segítségetekkel a TI aktív közreműködésetekkel szabadította erre a népre ezt a gyűlöletet ez a féreg maffia a ti gazdátok... és mindezt miért?... a hatalom mániája miatt, azért hogy az az elmebeteg féreg és talpnyalói hűbéresei a szabadon rabolhassák lophassák a MI a TI pénzeteket az ország a nép vagyonát a MI a TI unokáitok jövőjét.
A helyetekben nem aludnék nyugodtan.. Ugyanis az a gyűlölködés amit a TI segítségetekkel szabadított az országra a gazdátok... Egyszer nagyon csúnyán visszaüt ám... és akkor nem mondhatjátok ám..."parancsra tettem... nem tudtam róla...megtévesztettek"... Ha ez a nép egyszer tudatára ébred mit tettetek vele... minél később annál véresebb lesz.. Attól tartok akkor nem csak pofonok csattannak majd... Figyeljétek szavam és emlékezzetek majd.... TI TETTÉTEK!

Ui. Egyre többször veszem észre, egyre gyakrabban tapasztalom... Fogy az emberek türelme és a józan higgadt érvelések helyett már a düh az indulat dominál. Sajnos és ez a legnagyobb baj... Már egymásközt a sajátjainkkal szemben is fogytán a türelem. Nincsenek már érvek, sokszor hiába is érvelünk. Már csak az indulat a harag a sok éve elfojtott düh dolgozik...és egyre rosszabb lesz, míg végül robban. Mikor? Hogyan? ...mint írtam...minél később annál nagyobbat annál veszélyesebben annál véresebben, míg végül nem “csak egy pofon” lesz...



Ma engem is elragadott az indulat amikor a piac bejáratánál fideszes propagandistákba ütköztem. , pedig régebben azt mondták rám... Kötél idegek, végtelen türelem... Már nem. Már én sem.

Ezt írta a történtekről életem párja:


"Csak álltam a piactér előtt és néztem ki a fejemből.
Balra tőlem a Jobbik standjáról Vona Gábor vigyorog, tőle jobbra, szinte egy méterre se, a Fidesz kampányolói.Természetesen "talpig konzultációban" (Vajon ők hogy csinálják, hogy ilyen jól megférnek?). 
A standnál álló hölgyet régóta ismerem, politikai beállítottsága ellenére tisztelem és becsülöm következetességéért. Arcról a mellette álló úr is ismerős; ő most döbbentem bámulja az én Lajosomat. 
Aki kiabál. Mit kiabál?... egyenesen ordít, túlharsogva a piac moraját.
..és csak sorolja a Fidesz hazugságait egyre-másra.. Az úr néha makog valamit, a nekiszegezett kérdésekre nincs "kész" válasz, az instant "megdumáljuk a polgárt" kevés. Nagyon kevés. A felkészületlenségtől pedig Lajos még ingerültebb; mérgesen zúdítja a férfi nyakába régóta gyűlő dühét.
Csodálattal és némi félelemmel nézem. A szelíd, meleg kezű ember most tomboló orkán, szikrázó vihar. 
Imponáló és ijesztő egyben, sodorja az áradó indulat, az igazság vad folyója.
Ismeretlen, szilaj katona, lázadó polgár, fékezhetetlen politikus.
Nem az a csendben érvelő ember akit megszoktam.
A mellettünk elhaladók elfordítják a fejüket, nem áll meg senki. Nincs merszük konfrontálódni.
Magamban azon morfondírozom: vajon kiben milyen indulatok dúlhatnak még? ...vagy csak továbbsétál majd, mikor ordítani kéne?
Itthon az unokám csak ennyit mond: "Nekem tetszett ez a vad Lajos". Véletlen tanúja volt a közjátéknak( miatta direkt kicsit távolabb maradtunk), mégis megérzett valami fontosat: az igazság erejét."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!