2016/11/05

Valaki által 1956-ról írtak kapcsán...

hozzászólásként írtam oda neki,
-Tudod Anett... 1956 épp úgy nem "tiszta" mint ahogy a történelmünk több más pontja sem. A Magyar egy fura nép. Szeretne hősnek látszani akkor is, amikor gyalázatos volt. 56-ról mondták és mondják ma is sokan..."nyugati kapitalisták által szított ellenforradalom volt" Aztán mondják sokan..."A haza szabadságáért harcoló nép tiszta hősiessége volt a Szovjet a kommunista diktatúra ellen" Mondják sokan..."Szabadságharcnak, forradalomnak indult, de bemocskolta sok köztörvényes bűnöző, horthy rendszert visszaállítani akaró vérben tobzódó gyilkos rabló fosztogató, személyes bosszú álló. Szerintem az igazság valahol a három között van, csak az árnyalatok a mennyiségek a minőség nem mindegy. Aztán egy másik furcsaságunk nekünk Magyaroknak... 1945 után itt annyi lett a "hős partizán", ha mind azok lettek volna, már a vörös hadsereg érkezte előtt felszabadították volna hazánkat. Aztán 1989 után annyi lett itt a "56-os hős forradalmár", ha mind azok lettek volna a Szovjet hadsereg nem tudott volna visszajönni. Egy tény...1956-ot ( de történelmünk más eseményeit is ) a naaagy politika mindig az aktuális széljárás a saját ...vélt?...érdekei szerint értékelte. Nem ártana végre "aktuálpolitika", pártok ..vélt...érdekeitől mentesen tisztába tenni ezt is, mind annyi minden mást. ...és a hősök attól még hősök maradnak...aaa valódiak! Attul tartok ez is egyik oka népünk ilyen végletes megosztottságának és amíg nem tisztázzuk, így is marad..... 100 évekig?..amíg a generációk emlékezete a régmúlt "jótékony" homályába nem zárja? Történelmünkből talán egyedül 1848 él egységesen tisztán. Hitem szerint ez is egyik nagy bűne az értelmiségi és politikai "elitünknek". Túl sok a "tabu" amiről nem mer-nek/ünk?...nem akar-nak/unk tisztán őszintén tabuk nélkül beszélni. Mondta eccer egy nagy ember... "Nekünk Magyaroknak mindenáron hősök kellenek, ha nincs, hát gyártunk magunknak". ...pedig vannak ám... Az is biztos...Én nem tudom 1956-ot tisztán őszintén hittel ünnepelni és ennek egyik oka TI politikusok vagytok a másik oka pedig, túl sokat hallottam róla szüleimtől, ismerőseimtől, akkor már Pesten élő rokonaimtól akik akkor már jócskán felnőttek voltak. jaa...Személyesen megélt történeteim is vannak 56-os "hősökről".
Ui.-1. Sajnos mindig akadnak elvtelen talpnyaló szolgalelkű gerinctelen, magukat értelmiséginek, esetenként történésznek mondó szar alakok, akik bármi történelmet átírnak meghamisítanak az épp aktuális hatalom kívánsága szerint. ...volt és ma is vannak. Ebben is csak a mérték változik...van hogy csak itt ott "finomítanak", van hogy csak eltüntetnek "oda nem illő" részeket, van hogy hozzátesznek, van hogy átszíneznek... Van hogy teljesen átírják átszínezik meghamisítják. ...Ma ez utóbbi a divat.
Ui-2. Egy régi harcostárstól, baráttól hoztam,
-Kaskötő István
1956-2005
Fényes-szavú hazafiak majd szónokolnak,
bölcs firkászok újra- írnak, pontosítanak,
hogy ki mit tett, vagy nem s hogy miért,
hogyan lett hős a gyilkosból, s gyilkos a hősből
amikor fordult a szerencsekerék.
Hogy a barikád melyik oldalán halt,
ellene, vagy a szent ügyért…
Hidd el barátom ma már oly mindegy,
A holt az holt, testvér volt mind egymást ölve.
Egy fél százada nyugszanak,
az egyik márvány a másik jeltelen föveny alatt.
Az anyaföld mindenkit egyformán befogad
és annak, ki siratja őket ennyi év után is
anyának, árvának melyik volt hős?
Vagy csak őrült áldozat?
A múlt az múlt, ünnepelni olcsó mulatság,
sajnos túl sokat emlékezünk.
És mikor elhal az ünnepi csinnadratta,
a taps, a lelkes hurrá, - minden megy tovább.
A fegyverek még hallgatnak, de nagy a ricsaj,
több a gyűlölet, mint bármikor, az oktalan harag.
Egyik a nemzeti hős, a másik a nemzet gyilkosa.
Üres fejek, üres szavak s parlament-kocsma zajába
fulladt honatyák marakodnak.
Félelmetes. Hát ezért haltak?

Olvassátok el ezt a cikket! ...döbbenetes!... és most tényleg!...Merjük tisztán hittel őszintén ünnepelni 1956-ot? ... hazugság hazugság hátán, hamis "hősök" szarházi "történészek", schmidt mariskák, ..... dózsa lászlók.... hazug politikusok, álságos hazug beszédek, álságos hazug ünneplések..... http://168ora.hu/szemtanuk-hijan-dozsa-laszlo-legendajarol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!