2016/11/24

Liberálisok írják..és Én.

A következő írást a Liberálisok tették közzé a Facebook-on.

"Liberálisok
9 órája
Miközben Gyurcsány Ferenc lassan mindenkit kizárna az ellenzék táborából, mi is összeállítottunk egy gyűjtést arról, hogy mit gondolnak az ellenzéki vezetők a DK elnökéről.
„Mint sóska a gyerekeknek”
Szereplők: Molnár Gyula, Szigetvári Viktor, Szél Bernadett és Karácsony Gergely
Molnár Gyula: Gyurcsány Ferenc olyanná vált, mint a sóska az óvodás gyerekeknek, vele lehet riogatni.
Szél Bernadett: Jelenléte kifejezett probléma a magyar politikában.
Molnár Gyula: Ami 2010-ben történt a választáson, az az ő történelmi felelőssége.
Szél Bernadett: Amíg Gyurcsány politizál, addig Orbán Viktornak viszonylag könnyű dolga van, mindig ki fogja tudni plakátolni mindenütt, hogy együtt tették tönkre Magyarországot.
Molnár Gyula: 2018-ban, ha új szavazókat akarunk szerezni, akkor a részéről mértéktartásra lenne szükség. Mert a középen lévő szavazókat máig vele lehet riogatni, így neki nem lenne szabad komoly szerepet játszania majd a kampányban.
Szél Bernadett: Régi teóriám, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor egyszerre fog elmenni a magyar politikából.
Karácsony Gergely: Orbán leváltásában ugyan mindenkivel partnerek vagyunk, de a legutóbbi köztársaság bukása tíz éve kezdődött az Astorián. Gyurcsány a legmegosztóbb politikus a kormányváltást akaró szavazók körében is egy Medián-felmérés szerint. Ha kizárólag erre figyelek, akkor ahhoz ragaszkodom, hogy a DK csakis Gyurcsány nélkül csatlakozhat a közös listához.
Molnár Gyula: Nekünk ki kell mondanunk, hogy aki egyszer már volt a Magyar Szocialista Párt színeiben miniszterelnök, és nem volt sikeres, az többet ne akarjon vezető szerepet. Ezt verje ki a fejéből mihamarabb!
Szigetvári Viktor: Amit a mai viselkedéséből látok, azt szeretné, hogy övé legyen a legnagyobb ellenzéki párt. Nem vitatom el, hogy le szeretné váltani Orbán Viktort, csak ő ma abban nagyobb ambíciót lát, hogy az MSZP szavazóiból minél többet megszerezzen, ám ez nem elég a győzelemhez. Vannak olyan választók, akik soha nem fognak odamenni, olyan ember kell, aki el tud lépni a 2010 előtti örökségtől.
Molnár Gyula: Gyurcsány taktikája világos: a közös tortából, amit a baloldal támogatói jelentenek jelenleg, minél nagyobb szeletet akar kihasítani, hogy amikor majd megkezdődnek a tárgyalások a 2018-as választási együttműködésről, a lehető legjobb pozícióból tárgyaljon.
Szigetvári Viktor: Ha a győzelem a cél, akkor nem lehet közös listát állítanunk ezzel a mentalitással, mert nem lesz több szavazója. Nem szabad a hitelességünket és a szavazóerőnket – amely nem hatalmas, de erősödő – ebbe belevinni.
A beszélgetés szövegét kizárólag nyilvánosan hozzáférhető nyilatkozatokból ollóztuk össze:
Molnár Gyula:
http://nepszava.hu/…/1098562-molnar-gyula-gyurcsany-olyan-m…
Kósa András: A főnök beszéde, Öszöd után tíz évvel, Nora Libro, Budapest, 2016

Erre írtam én Bősz Anett-nek a Liberálisok ügyvivőjének válaszul. 
Arról is fogtok összeállítani ilyen listát amit más politikusokról mondtak vagy mondanak,...pl. Fodor Gáborról?...Szél Bernadettről?...Karácsony Gergelyről,...az egész MSZP-ről...Esetleg amit mi mondunk választók róluk?..az egész politikai "elitről"? Ja értem ám... a választó mit mond gondol az nem annyira lényeges. Esetleg meghallgattok nehányunkat, aztán itt be ott ki...Gondoljátok ti...Mondjátok csak...Mi majd úgy csinálunk mintha értenénk titeket érdekelne mit gondoltok, de aztán úgyis mi döntünk mert mi vagyunk a naaagy politikai "elit", ti pedig kedves választó polgárok...csak szavazzatok szépen. Tudod Anett.... Ebben amit most itt írtam, az a legszomorúbb számomra...nem olyan régóta, sőt..., egészen frissen kezdtem így gondolni. Mert hát én voltam azon kevesek egyike aki sokáig hittem...Pártok nélkül nem megy és hogy a mostani az elmúlt 26 év politikusai közt is van olyan aki megérdemli a bizalmunkat. Nem rég még így hittem és kiálltam ezen véleményem mellett sokszor bárhol. Már csak immel ámmal hiszem. Tudod...26 év politikai "elitjét" kéne elzavarni a bánatosba de jól. Jaaa...a nekik benyaló őket kiszolgáló ide vagy oda le és befekvő értelmiségi "elittel" együtt.
Tudod hány politikusnak van a facebookon oldala?... Soknak. Tudod hogy 90%-uknál csak a kedvelőik szólhatnak hozzájuk? Tudod hogy nagyobb részük menten letilt tilt töröl ha neki nem tetsző...még ha kulturáltan megfogalmazott..véleményt írunk is? Tudod a sok közül hányan válaszolnak, esetleg ha mást nem is, de legalább valamit reagálnak a hozzájuk szólókra?.... Én kettőről tudok... Te és Lendvai Ildikó.... Tudod hogy a többiek épp úgy mint a lakossági fórumokon bevett szokásuk...Mondják a magukét és rohadtul nem érdekli őket A! választó polgár? Tudod hogy pár éve ebből a "fórumosdiból" lett elegem és találtam ki az "online fórumot"? Tudod azt aminek egyik meghívottja épp Te voltál...Ahol nem a politikus fújja két órán át a magáét, aztán a választó polgárok kapnak TÍZ...percet hogy kérdezzenek...aztán semmit mondó szééép válaszok...taps...és ennyi...aztán mindenki lelkesedik egyet.... A politikus besöpri a tapsokat az együtt fotózkodás nehányakkal, pár álvigyor...a választó polgár haza megy és .....és?.... A politikus is haza megy és roppant büszke magára...... Mint az átkosnak nevezettben... Oda föl naaagy fővárosba nem hogy a nép, de még az eccerű párt tagok véleménye...az igazi...sem jut el.
Ui. Ha esetleg úgy gondolod... Ha találkozol más politikusokkal, nyugodtan add át nekik ezt amit írtam...Én üzenem nekik Kulcsár Lajos István egy választópolgár innen Magyarországról..és sokak..., egyre többek véleményét fogalmaztam meg. Nekem elhihetitek, mert itt élek lent az emberek közt és hallgatom, olvasom őket, látom őket, figyelek rájuk...-is-. ...és nem a szimpátikusok fórumainak közönségét az álvigyorgókat. Persze valaha míg jártam ilyenekre, azt is figyeltem és érdekes dolgokat fedeztem föl.....
Ui.
Csak még egy megjegyzés... Molnár Gyula az MSZP pampog?...A volt Szoci miniszterelnökök, így Gyurcsány "sikertelenségének" fő okai leginkább ők voltak a Szoci vezető "elit" a klikkjeik ééés...a ti nagy elődeitek ahol Fodor Gábor is oszlopos tag volt, így része volt jócskán benne...aaa SZDSZ .

és erre nálam pár hozzászólás: 

B.É. írja..."
Ez "elit"? Mint amikor a szülők a gyerek előtt veszekszenek, ha nem értenek egyet valami nevelési kérdésben...önmagukat teszik hiteltelenné. Földig rombolják minden tekintélyüket. De lehetne akár egy játszótéri jelenet is: a Feri megdobott egy homokbombával, hát Gábor most hármat dob vissza. Liberálisok? Ellenzék? Óvodások. Bár az ovisok legalább őszintén dühösek, őszintén mondják ki a véleményük, nem széljárás szerint....Tudjátok mért nincs kormányváltás? Mert semmivel sem lenne jobb, nincs ember a politikában, aki ezért vagy azért rég ne vált volna hiteltelenné."

G.I. írja..."Én is írtam neki! Nem értem én ezt kedves Anett!! Miért van szükség az ilyen posztokra???? Ki kíváncsi arra,hogy melyik politikus mit gondol a másikról,vagy mit mond a másikról.Az ilyen vélemények,csak mélyítik az árkokat! Nem ezzel hanem a rengeteg választói véleménnyel kellene foglalkozni.Változást egy megújult magyar liberális demokráciát,köztársaságot szeretnénk,(akarunk),megbízható becsületes politikusokkal,ország vezetőkkel! Elég volt már az egymásra mutogatásból egymás lejáratásából,ezzel csak a választókat zavarják össze egyre remény vesztettebbek leszünk.Ezt nem csak önnek hanem minden demokratikus politikusnak címezem  Nem lesz itt változás, Viktor megint rendelheti a következő kör kávéját és röhöghet egy jót a markába.Mert minden párt csak a hatalom után ácsingózik és azt képzeli magáról,hogy majd egyedül ő lesz képes a megváltó szerepre! Különben vannak most frissebb szereplők akiket lehetne ekézni,ha van kedve kiollózni a különböző véleményeket akkor ajánlom az LMP. és a párt vezető politikusaikról írt civilek véleményeit is összegyűjteni és tanulni belőle,hogy döntéseikkel hogyan hiteltelednek el és taszítanak el választókat a szavazás értelmétől!"

V.É. írja...."olyanná váltak 25 év alatt a "politikusok",mint a gyermek aki megízleli a zsíros kenyér után a tejfölt, és nem ereszti még akkor sem amikor már üres a tányér!"

E.É. írja..."Engem nagyon elkeserít az, hogy ilyen nyíltan köpködik egymást, a választók előtt. Hogyan szavazzon bárki is akármelyik ellenzéki pártra, amikor ilyeneket hall róluk? Itt nem Gyurcsány, hanem ez az ellenzékinek mondott banda lesz az oka annak, ha Orbán lesz ennek a szerencsétlen országnak az örökös miniszterelnöke. Egyébként a liberálisok, az LMP és az MSZP is levizsgázott előttem. Mind egymást szapulják, ahelyett hogy megegyezésre törekednének. Aztán ha netán egyszer megnyernek valamilyen választást, simán megölhetik egymást!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!