2015/06/20

Harcolunk.

Írtam a Frászbukon 2015 Június 19-én este.

Előbb egyik kedves ismerősöm bejegyzéséhez hozzászóltam, aztán más valaki, az ő ismerőse szintén. "harcolnunk kell, mert különben elveszünk...." valami ilyesmi volt a lényege.
Harcolni? Aztán kiért kivel hogyan....? Kérdeztem én és megválaszoltam részben.
Ez indított most írásra.
Elgondolkodtam.... Indulatok forrtak bennem. végig gondoltam négy évet az utóbbi éveket. Írom és elnézést ha néhány soromnál elszáll az indulatom és nem leszek " nyomdaképes".
Harcolni...
Kivel? Kikért? Hogyan? Miért? Négy éve Harcolunk. orbán a kituggya kivel miért de harcol mindig, elsősorban a népe ellen. Le is harcolt már minket a világ páriái közé.
Harcoltunk harcolunk mi is. Elsősorban EGYMÁS ELLEN, ÖNMAGUNK ELLEN. Harcoltunk azokkal akikért harcolnunk kellett volna. Harcoltunk mi egymás ellen akikkel együttharcolnunk kellett volna. Harcoltunk hogy álljunk már ki egymásért, álljatok már mellénk mert TI fogtok következni! Harcoltunk a saját kollégáink közönye gyávasága ellen, mert saját magukért képtelenek gyávák voltak kiállni. Harcoltunk azokkal kik inkább kárörvendtek mintsem mellénk álltak volna, mert nem értetették..., ők fognak következni. Aztán következtek sorba.... Minden réteg csoport osztály sorra jött és rúgást kapott a "szeretett vezértől az élő istentől a megváltótól " a nagy orbán maffia főnöktől a hűbéres csicskásaitól.
Mi pedig harcoltunk egymással... Fogjunk össze, álljunk ki egymásért egymás mellett. A Korengedményesek mellé nem állt senki. A magánnyugdíjpénztár tagok mellé nem állt senki...még önmagukért sem. A rokkantakért nem állt ki senki, nem állt melléjük senki. A Trafikosok?...senki melléjük ők sem önmagukért...hallgatnak kussolnak. A gazdák? Senki melléjük ők sem önmagukért...hallgatnak dünnyögnek félnek kussolnak. Az oktatás?...senki melléjük maguk sem önmagukért. Az egészségűgyisek?...senki melléjük...
Nem teljes a felsorolás? ...lehet... Nem is ez a lényeg...
Nem állt ki itt senki a másikért, nem állt senki a másik mellé. DE!...Okolni a másikat azt tudtuk...kérdőre vonni...Miért nem álltok mellénk? Miért nem álltatok TI mellénk? Miért nem állunk ki egymásért?
Harcoltunk mi egymással... Zászlók jelvények szimbólumok személyek voltak a Harcunk tárgyai... Nem hozhatjátok! Nem jöhettek! Ha az ott lesz...Ha az nem szólalhat föl... Ha az fölszólal...Ha az nem lesz ott...Ha lenne időm...Ha nem lenne olyan messze...Ha nem hétvégén lenne..... Ha nem az vezeti...Ha az vezeti....... Ha én nem...Ha ők nem........Ha mi nem..... Ha Ha Ha Ha Ha... Harcoltunk. ...volna HA........
Harcoltam én má eleget másokért másokkal egymással magamért a fiaimért. Harcolni? ...Kivel? Hogyan? Meddig? Miként?
Állnék én az élre is ha kellenééék... Na de itt nyomulós senkik, vezetőnek gyávák alkalmatlanok, hamis próféták, hamis megváltók vezérek...nagypofájú hőzöngők kellenek....Élre állnééék...Aztán mire körülnéznééék.., ki állna mellettem mögöttem? Attul tartok senki! Talán párak...Talán csak a "balhézni gyújtogatni akasztani káoszt kihasználva randalírozni bajt keverni....." akarók állnának ott.....
Aztán...Harcolunk...Ám legyen. ..és?..Utána? Akik együtt harcoltak azon vesznének össze kinek mi jusson ki volt a nagyobb hős ki volt az ötletelő ki álljon melldöngetve vigyorogva kamerák elé nyilatkozni, "nagy ember" mellé fotózkodni.......
Harcolunk mi!...egymással egymás ellen azért ki harcoljon kivel és kivel ne hogy egyáltalán ugyan má harcoljon má önmagáért!!!.......
Gyáva gerinctelen egymásért önmagáért ki nem álló közömbös irigy szolgalelkű népség vagyunk. Harcolunk...Ha Ha Ha Ha..........
Harcoljak? Élre álljak?...Ugyan!
Szóljatok ha majd NEM EGYMÁSSAL EGYMÁS ELLEN kell harcolni, hanem ÖSSZEFOGVA EGYMÁSÉRT ÖNMAGUNKÉRT KI KI A MÁSIKÉRT ÖNMAGÁÉRT! ...ha majd nem zászlók jelvények pártok vezetők felszólalók ...stb...lesz a fontos, hanem a KÖZÖS CÉL!...A Közös ellenség! Szóljatok majd! Akkor megyek és HARCOLOK...Értetek Másokért Mindenkiért Önmagamért a Fiaimért! .......HA HA HA HA...........

Pár hozzászólás: 

GI:-"
Irigyellek Lajos,annyira jól látod.... és írod le,de látom azt is,hogy nem sok eredménnyel, 
frown hangulatjel az a fránya fotel nagyon kényelmes. Most már ott tartunk,hogy nem csak másokért,de magunkért a gyermekeink jövőért sem tesszük meg azt amit már régen meg kellett volna tennünk!! A harcoljuk szót meg betiltanám,ne harcoljunk,mert azt a g....i teszi ellnünk a Haza és az ártatlanok ellen! Mi inkább csak szépen csendben álljunk már fel,de egyszerre és menjünk ki az utcákra,tudjuk,hogy az ilyen csend "gyíkosabb" tud lenni,mint a legvéresebb "harc"!!! Történjen már végre valami,de mot tényleg mire várunk még??? Már lassan végleg feladjuk,ennyi csalódás után....mindig a rokkantak kis csoportja van előttem a tűző napon a Hősök terén,senki nem állt melléjük azóta már a "Taigetosz forgalma" meg is növekedett,pedig ott is mindenkinek lehet téglája.ÉN SZÉGYENLEM MAGAMAT!! Főleg ilyen igaz szavak után mint amit most is leírtál!!!"

ÉN:-"Irénke! Köszönöm! Tudod Irénke... Fáj piszkosul ez a reménytelenség az értelmetlenül elvesztegetett idő energia. Fáj hogy ilyenek vagyunk. De szégyellni nem szégyenlem magam. Tettem amit tehettem amire módom lehetőségem volt. Bár több lett volna. Szégyelljék magukat a megosztók a gyávák a közömbösek a lusták."

EB:- " Irénkém drága már a fotel sem kényelmes. Nagyon igaza van Lajosnak a fő célért mennék bizony, mint a szél."

GI:- " Editkém, csak az a baj,hogy oda jutottunk,már azok sem mennek akik eddig mentek, a közös célért,mert az egymás iránti utálat meghaladja már az ocsmány politikusok elleni utálatot is! csak olvasd a komenteket.... az egyes csoportokban a magukat legnagyobbnak hirdetett demokraták hogy beszélnek egymásról,a cél olyankor már nem,csak a hatalmi vágy lebeg a szemük előtt!"

BÉ:- "Irén, nem véletlen. Ez volt a cél. Szétaprózni a tüntetéseket, kihasználva a személyes hatalomvágyat. Az emberek pedig csalódottak, mert amikor elindultak, nem szónoklatok meghallgatására vágytak "

GI:- ".......Éva! És pont ezért nem mennek már,a passzivitás azok bűnei is akik félrevezették az embereket és nem értették meg az akaratukat,gyávák voltak a vezetéshez,csak hírnrvet akartak maguknak! Amit a megalkuvó médiáktól meg is kaptak! Azóta is megy a blabla!"

ÉN: - "Így van ez. Gyávák voltak Vezetni, csak a szép szavak a szereplés az üres hablaty a naaagy harcias duma és mögötte a nagy semmi. Szerepeltek a tévében, "hősök" lehettek pár napra."

BÉ: -"A keserűség és a csalódottság szavai frown hangulatjel Teljesen igazad van, sokunk nevében fogalmaztad meg ilyen jól azt a véleményt, amit minden normálisan gondolkodó ember érez. Egy bénult sereg a magyar nép, igazából nem akar semmit, nem akar változtatni. Vezető? Minek? Vezetőkre ott van szükség, ahol tenni akarnak valamit. Tényleg. Igen, Irénnek igaza van, a fotel kényelmesebb. Holnap meg majd csak lesz valahogy. Hát ez a mai magyar valóság. Rágógumi kell ezeknek, nem vezető. Mi meg csak beszélünk, beszélünk... de hogy van-e értelme, néha már kételkedem frown hangulatjel"

B:-" Lelkemből szólsz, drága Lajosom! Anno, együtt kezdtük, együtt hittünk/mentünk/tettünk. És most együtt mondjuk: ELÉG!
Öreg vagyok én már bohócnak."


ÉN: -............összeesküdő társam. Bizony elég! Csináltak belőlünk bohócot páran. hát csináljanak most má másból."

LE: -"Mindig , mindenkinek csak a saját gondja , baja a fontos , a többi emberért , emberrel összefogva soha nem áll ki senki. Pedig nagyon kellene , mert lassan de biztosan a másikkal való harc felőröl mindent és mindenkit . Élhetetlen ország , élhetetlen , gyáva nép lettünk , ahol mindenki kussol , lapít és a félelem igazgat mindent , és a korrupció amit bénán nézünk , és nem teszünk ellene semmit . frown hangulatjel Aki meg még nem fáradt bele , nem lett közönyös , és próbál ellene tenni , azt hülyének nézik , hogy mit ugrál , úgy is minden felesleges. frown hangulatjel"

ÉN:-"Kettő és fél évig jártunk tüntetésről tüntetésre. Hallgattunk "szép" beszédeket, szép ígéreteket. Vitáztunk harcoltunk egymással. a fentebb említett -ki kivel nem, kivel igen, miért nem, miért igen, ki szólalhat föl, ki nem szólhat, ki jöhet, ki nem jöhet, ha az akkor én nem.... lehet zászló nem lehet lehet jelvény nem lehet....Ezek voltak a mi naaagy harcunk egymással. Nem ám a közös cél. Aztán hogy párt legyen? Civil szervezet legyen? Ki legyen a "főnök"? Ki üljön a naaagy ember mellett? Ki nem ülhet oda? Kinél legyen a kassza kulcs?, Ki a nagyobb hős? Ki vigyorogjon a kamerába? Ki nyilatkozzon? .... Ki szorít ki kit?.... Ki nyúlja le a szervezetet és miért?.... Árulókat kerestünk egymás közt. Aztán aki semmit nem csinált csak vigyorgott a "nagy ember" mellett a végén ő akart a kamerába vigyorogni, ő akart a "sztár" lenni, ő akart a naagy hős lenni, verte a mellét hogy milyen jó...k volt...unk. Mikor már minden le volt rendezve mert "Valaki" megcsinálta lótott futott éjjel nappal, este későn rendőrség által rángatva, megszervezte rendezte, akkor a naaagy semmit tevő vigyorgó odaáll okoskodni nagy mellénnyel egyeztetni.... Ezek vagyunk mi."
frown hangulatjel." 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!