2024/02/21

"Miért nem tudja megszólítani az ellenzék a szavazópolgárok nagyrészét?"

 Volt a kérdés...

Ígértem, válaszolok rá.
I. rész.
-Egyszer azt mondta valaki, ..."Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani." Nos akkor igaz ez így is... Nem elég Magyarnak lenni, annak is kell látszani. Mert hát szép dolog az a nagy internacionalizmus, a nagy európaiság, kell is az, DE!... Elsősorban Magyarok, másodsorban Európaiak, harmadsorban internacionalisták vagyunk és kell lennünk. Ahogy... Elsősorban EMBEREK, másodsorban Magyarok, harmadsorban Európaiak.... stb... vagyunk és kell lennünk.
-Nem elég órákon át tartó hangzatos, politikatudományos szép beszédekben hangoztatni, ....budapesti studiókból, kényelmes irodákból, hogy "mi a népet szolgáljuk, képviseljük", hanem ezt éreztetni is kell a néppel. Nem elég négy évente egyszer elmenni a nagyvárosok kényelmes termeibe hangzatos szép beszédeket mondani! ... Évente, havonta kell elmenni az emberek közé és nem mint egy "sztár" affektálva beszédet, szónoklatot intézni, hanem ki az utcákra a FALVAKBA IS!...és meghallgatni az embereket, türelmesen, beszélgetni velük, hogy érzehessék az emberek... ha épp most segíteni nem is tud ez a "nagyember", de kíváncsi ránk, meghallgat, érdekli a bajunk a nyomorunk, értünk van... Erőt, hitet ad.... Kiáll értünk és így már mi is bátrabban merünk önmagunkért...


II. rész.
Ehhez előbb kettő történetet írok le.
Még valamikor a 2000-es években Kaposváron az egyik parkban felállítottak egy 2Trianon emlékművet". Az ottani baloldaliak konkrétan az MSZP és szimpatizánsai tiltakoztak ellene, na nem hangosan, csak úgy dünnyögés szintjén. Merthogy az micsoda dolog, mert olyan nacionalista...és hasonlóak.
Én baloldaliként azt mondtam, illetve kérdeztem... Mi bajotok vele? Nekünk baloldaliaknak miért nem fájhat "Trianon"? Mi miért ne emlékezhetnénk a saját hazánk legnagyobb traumájára? Hiszen tudjuk jól, hogy a világ talán leg igazságtalanabb béke diktátuma volt. Nekem baloldaliként igenis fáj "Trianon"! Fáj, mert tudom igazságtalanságát, de tudom azt is mi vezetett oda. Tény... részt vettünk egy mocskos háborúban. DE!... nem mi voltunk a kirobbantói, mi "csak" a kirobbantók oldalán álltunk, mégis mind közül minket büntettek a legjobban. Tudom azt is, az akkori vezetőink, uraink bűne is benne volt jócskán. Tudom igazságtalanságát, de tudom elődeink hibáit is. Nem fogok január 1-től december 30-ig sírni trianon miatt, trianon nagymagyarországot sem fogok magamra tetováltatni, de nekem baloldaliként IS igenis JOGOM hogy fájjon!
Nos ezért furán néztek rám, néhányan még nacionalistának is neveztek.
Kérdem én most is baloldaliként...( és én azt is tudom honnan ered és mit jelent e fogalom... baloldali ) Miért nem fájhat, miért nem fáj a baloldalnak Trianon és miért kell ezt tagadnunk ha mégis fáj?
Másik történet. Pár éve Turul emlékműveket állítottak sok helyen szerte az országban. Ezen az egész baloldal, de még a közép nagyrésze is felháborodott, vagy nevetségesnek tartotta.
Miért!? Nem tudnák mit szimbolizál a Turul? A Turul a Hun/Magyar eredet monda egy igen fontos eleme. A népünk a nemzetünk keletkezését, létét szimbolizálja.
Akkor mi a baj vele? Szoktam válaszként mondani a finnyáskodóknak... A Gallok büszkék a gall kakasukra wazze!... pedig hol van az a kakas nemességben, mindenben a mi gyönyörű és fenséges madarunkhoz a turulhoz.
E két történettel azt kívánom jelezni... Az ellenzék és főleg a magát baloldalnak nevező, de még a liberális közép is elutasít a magyar emberek számára fontos szimbólumokat. Pedig nem kellene! Attól ha ők is a baloldal az ellenzék is használná, emlékezne e szimbólumokra, nem lenne kevésbé baloldali, kevésbé internacionalista... CSAK Magyarabb lenne és Magyarabbnak látszana. Nem! Nem kell melldöngető nagymagyarkodnunk! Azt én sem teszem. DE!... igenis JOGOM...JOGUNK Magyarnak lenni és annak is látszani, JOGOM...JOGUNK sírni azon amin sírnunk kell és büszkének lennünk arra amire büszkék lehetünk... Atillától Árpádon át Mátyáson keresztül Hunyadiakra, Rákócziakra, Dobókra, Zrinyiekre...Turulra... a dicső történelmünkre és mindenegyes szimbólumára.
Európaiak? ...IGEN!... DE közben és elsősorban Magyarok, Hunok Atilla és Árpád leszármazottai a "pogány" Turul gyermekei!
Legyünk hát baloldaliak, közép, vagy jobb, legyünk a Turul gyermekeinek Hunornak és Magornak büszke utódai! .... nem melldöngetve, de büszkén és bátran. ...és sírjunk Trianon miatt bátran és joggal! ... nem kell január 1-től december 31-ig, csak amikor épp alkalom van rá....
Mert igenis a Magyar választóknak igénye van rá és joggal! Mert büszkék akarnak lenni magyarságukra, büszkék a múltra, büszkék a szimbólumainkra, büszkék a kultúránkra, büszkék hőseinkre.... amiket sajnos túl sok évre elvettek tőle a nagy internacionalizmus nevében. ...sőt....túl sok évig szégyellnünk kellett...
Nem kell az a fene nagy internacionalizmus!... csak kellő mértékben! Nem kell a melldöngető nagymagyarkodás sem!... csak kellő mértékben! ... és nem leszünk tőle kevesebbek! Más nemzetek IS... nyugatiak IS, keletiek IS, déliek IS, északiak IS így tesznek ám!
Amit befejezésül írok talán homlokon ütős, DE! ... akkor is... Mi lenne ha az EU-ban ott az EU parlamentben ülő ellenzékiek a "Trianon emléknapon" azt mondanák, most mi emlékezünk egy perces néma felállással mert otthon a hazánkban ma van "Trianon emléknapja". ... Mi lenne? ......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!