2024/02/13

A pedofil kegyelmi ügy román szálai. Lévai Anikó és mások... Román egyházi személyek, családok, Magyar közpénz milliárdok.

 Carmen Dumitrescu és Parászka Boróka cikke

Magyarországot ezekben a napokban olyan méretű botrány ringatja, hogy az bármelyik pillanatban hatalomváltáshoz vezethet. Mindezt azután, hogy Novák Katalin, a szomszédos állam elnöke úgy döntött, hogy Kónya Endrének, más néven K. Endrének kegyelemben részesíti, nemcsak azért érdekes karakter, mert a bicskei árvaház egykori igazgatóhelyetteseként arra kényszerítette a gyerekeket, hogy ne tanúskodjanak pedofil felettese ellen, hanem azért is, mert romániai gyökerei vannak. Pontosabban Kovásznán, ahol egy edzőterem az apjáról van elnevezve, édesanyja pedig részese volt egy magyar kormány által finanszírozott dokumentumfilmnek.

Ki az a K. Endre?

K. Endre 2010 és 2016 között a bicskei árvaház igazgatóhelyettese volt, ahol több gyermeket bántalmaztak. 2018-ban jogerősen börtönbüntetésre ítélték, mert több kiskorút kényszerített arra, hogy ne tanúskodjanak a bántalmazó ellen, aki szintén az árvaház vezetői struktúrájában volt.

2023 áprilisában Novák Katalin kegyelmi rendeletet bocsátott ki K. Endréről, ami erősen megrázta a magyarországi közvéleményt, ami, mint már tudjuk, lemondásához vezetett, éppen a felzúdulásra hivatkozva, amely a döntés megkönnyebbítését szolgálta. gyermekbántalmazó terhe. Érdekesség az is, hogy a Magyarország lakosságának címzett üzenetében Novák rámutatott, hogy a tavaly áprilisban meghozott döntés inkább hiányos információkon, illetve azon alapult, hogy nem teljesen értette az esetet. Magyarország pedig ezekben a napokban forr ennek a földrengésnek a nyomása alatt, amely nagy hatással van a térség politikai hatalmi szintjére.

Történetesen, hogy kiderítsük, ki is ez a Kónya Endre valójában, Kovásznán, Zăbalán találtunk egy edzőtermet, amely pontosan ezt a nevet viseli: Kónya Endre.

Nem kicsit meglepődtünk, amikor rájöttünk, hogy a tornaterem nevét adó személy egy 2013-ban elhunyt testnevelő tanár volt, akit a helyi közösség tökéletes pedagógusként, sportkedvelőként, túrázás, sport- és sportszervezőként ismert. sítáborok, valamint tájfutó versenyek. A neki írt, magyarul írt tisztelgő cikkben a szerző arra is hivatkozik, hogy ennek a testnevelő tanárnak, Kónya Endrének van egy Magyarországon élő fia, egy fia pontosan ugyanilyen nevű. Sporttanár is. A Novák által megkegyelmezett K. Endre testnevelő tanár és fejlesztő tanár a magyar sajtóban beszámolt arról, hogy " síoktató és számos sportágban edzői diplomával rendelkezik " .

Aztán eszünkbe jutott, hogy miután a kegyelem témája lett a magyar médiában, a média megpróbált eljutni Bicskére, hogy a helyszínről tudósítson, majd megállapították, hogy K Endre és felesége már nincsenek abban a lakásban, ahol éltek. Romániába mentek. Valószínűleg Zăbalán.

kastély

Zabalán van egy kastély. Az Earl Mikes családból. A 17. században Mikes Mihály lett a Trei Scaune terület biztosa. Ez a család számos leszármazottja révén folyamatosan javította a helyet és a kastélyt, ami rendkívül fontos a környék történelme szempontjából.


De Mikes sorsa igazán szomorú volt. Megkínozták, fogságban tartották és száműzték, megfosztották minden tulajdonuktól, lenyűgöző és tragikus történelmet hagytak maguk után.

A Mikes de la Zbala birtok története tulajdonképpen a 15. századra nyúlik vissza, amikor egy erődítmény volt, amelyet a következő években alakítottak át mai kastéllyá, mert a következő három évszázadban többször átépítették az épületet. Mikes Armin gróf (1868-1944) 1910-1912 között új épületet épített a vendégek fogadására, az új épületet földalatti átjáró és magas fedélzet köti össze a régi kastéllyal. A második világháború alatt az épületeket kifosztották, a területet lerombolták, a kommunisták alatt 1949-ben államosították az ingatlant, a családot pedig kilakoltatták. A kastély azóta a kommunista sajtó nyaralóhelye, majd árvaház, iskola és szanatórium. 1999-ben a Roy-Chowdhury család tulajdonába került a kastély, amely a ma is működő Zabola Estate Holding kereskedelmi társaságon belül pihenőterületté és turisták szálláshelyévé alakította.

A Mikes-kastélyban működő Roy-Chowdhury-Mikes Alapítvány 2017 júliusában 481,8 millió forint támogatást kapott ingatlan- és eszközfejlesztés támogatására. Az alapítványt Arun Gregor, Ecaterina Susana Roy Chowdhury fia irányítja , aki 2007-ben Katalinra változtatta a nevét. Ezt a filmet (The Last Lady) pedig a magyar kormány finanszírozta, és a Mikes család történetét mutatja be Ecaterina Susana Roy Chowdhury narrátorával.

Miért fontos ez a kastély K. Endre történetében?

Nos, Kónya Endre édesanyja szerepel Ugron Zsolna kolozsvári írónő által rendezett filmben a Mikes család történetéről és e grófok sorsáról.

Ugron Zsolna is az Orbán család barátja, Lévai Anikó, a magyar miniszterelnök felesége, többször is vendége volt a Mikes-kastélynak, amint arról a magyar sajtó beszámol.

Sőt, Orbán felesége meghívást kapott Ugron Zsolna könyvének egyik bemutatójára, ahol a következő beszédet is tartotta: „ Szerencsés vagyok, hogy ellátogassam Zabalára, ahol Zsolna és férje Gregor egy bukott világot építenek újjá a családjukról és a családjukkal. . Ott voltam, és láttam, mennyi munkát végeztek, és mennyi mindent kell még elvégezniük. Olyan sok, hogy egy élet nem lesz elég nekik ."


Főrangú hölgyekkel haknizik a miniszterelnök felesége a történelmi országrészekben

Megközelíti az egymilliárd forintot, azaz több mint 2,5 millió eurót az az összeg, amelyet Lévai Anikó barátai alapítványa a Bethlen Gábor Alap (BGA) nemzetpolitikai támogatásaiból kap, a Mikes-kastély rehabilitációjára fordított pénzből. 

Emlékeztetünk arra, hogy a BGA Alap az az eszköz, amelyen keresztül a magyar kormány évente több millió eurót fordít kulturális központok megnyitására Erdély térségében. A hivatalos honlap szerint " a Bethlen Gábor Alap alapjait a 2011 áprilisában alakult Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. non-profit társaság kezeli. A Bethlen Gábor Alap egy különálló állami alap, amelynek célja az a Magyar Kormány nemzetpolitikai stratégiájával kapcsolatos célok elérése. "

Kezdettől fogva "nemzetpolitikai stratégiáról" beszélünk, vagyis a magyar állam érdekeiről egyes romániai helyi közösségek szintjén. A weboldalon Google Fordítóval keresve pedig rájöttem, hogy 2012-ben a BGA Zrt. fiókot nyitott a két legnagyobb külhoni magyar lélekszámú kárpátaljai országokban, Romániában (Erdélyben) és Szlovákiában. A romániai fióktelep neve BGA Pro Transilvania Kft.

Az Alap fő feladata, hogy a határon túli magyarság boldogulását, kultúrájuk megőrzését szolgáló támogatásokat nyújtson, de hozzájáruljon „ a teljes magyar lakosság nemzettudatának erősítéséhez és a magyar-magyar kapcsolatok fejlesztéséhez”. "

A Bethlen Gábor Alap évente több milliárd forintot biztosít számos erdélyi magyar szervezetnek és alapítványnak. Köztük van: a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a csíkszeredai „Labdarúgó Akadémia”, az Iskola Alapítvány, a Studium Prospero Alapítvány vagy a Sepsi OSK labdarúgócsapata.

Ezen az alapon keresztül a magyar kormány pénzügyi támogatást oszt szét külföldön működő civil szervezeteknek. Csak 2018-ban 12,68 millió euró érkezett Romániába a magyar kultúra erődjének számító kolozsvári és nagyváradi kulturális központok megnyitására. A magyar kormány pénzén még abban az évben megvásárolták Nagyváradon egy szimbolikus épületet: a Sonnerfeld-palotát.

Az, hogy K. Endre édesanyja szerepel a magyar kormány által finanszírozott Ugron Zsolna által rendezett filmben a Mikes grófok történetéről beszélve, tulajdonképpen elég érdekes. Ráadásul K Endre édesanyja Mikes Katalin grófnő közeli barátja. És megmutat néhány finom összefüggést, amelyeket most mérlegelünk, tekintve, hogy mekkora súlya van ennek a mancsának a magyar erőtábla megfordításában.

A Direkt36 és a Telex oknyomozó oldalnak a magyar kormányhoz közel álló névtelen források azt mondták, K. Endre kegyelmét támogatta, sőt követelte a Magyarországi Református Egyház püspöke, Balog Zoltán.

Balog elismerte, hogy beavatkozott Kónya Endre javára, de azt állította, hogy nem személyes vágyáról van szó.

Kónya Endrének nagyon jó családi kapcsolatai vannak a református egyházzal – tette hozzá a püspök (az előző Orbán-kormány volt minisztere).

Novák Katalin alig öt nappal a botrány kirobbanása előtt a Magyar Érdemrend Nagykeresztjét adományozta Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházmegye püspökének.


Kató Béla az elmúlt években Erdélyben közvetítette a magyar kormány forrásainak nagy részét. Egyházi körökben püspök-üzletemberként ismerik.

Kónya Endre a katolikus egyházhoz is szorosan kötődött, és Böjte Csaba ferences szerzetessel együtt, akinek erdélyi intézményei szintén pedofília-bűncselekménynek kitéve voltak.

Sportprogramokat is szervezett állami gondozott gyerekeknek, amit Orbán Viktor testvére, Győző is támogatott.

Forrás: https://www-mediaquality-ro.translate.goog/exclusiv-legaturi-primejdioase-gratiatul-endre-konya-care-a-lasat-ungaria-fara-presedinte-are-radacini-in-covasna-castelul-mikes-filmul-documentar-si-prietenia-cu-nevasta-lui-o/?_x_tr_sl=ro&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp&fbclid=IwAR39eUKG_BpLwFZRWtrjaegepMxHLRE4kM8ynEr2_I2Z5guBShiD21aEy2Y

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!