2020/11/12

Nyílt levél Benkő Tibor Honvédelmi Miniszternek és Pintér Sándor Belügyminiszternek.

Miniszter urak! 

Benkő miniszter úr! e levelem elsősorban önnek szól, s csak másodsorban Pintér miniszter úrnak. 

Már a tavaszi "Egészségügyi veszélyhelyzet" kihirdetésekor is megkérdeztem amikor láttuk, katonákat vezényeltek vállalatokhoz, kórházakhoz, utcára járőrözni. Akkor nem méltatott senki válaszra, így most önöktől kérdem így nyilvánosan! Nyilvánosan, mert a nép az önök munkaadója nyilvános és tisztességes, kielégítő választ vár önöktől. Tudják? .. "A néppel a népért!"...és soha nem ellene!

Mesélje már el nekünk valaki! ...már a tavasszal is kérdeztem, de senki nem akadt aki válaszolt volna!!! ...miért?... nem mernek?...nem tudnak?... Mi indokolja, hogy "tüzeléshez kész" helyzetben tartott gépkarabéllyal kell járőrözniük a katonáknak a TEK-eseknek...na és páncélozott gépjárművel!? 

Ha támad a vírus, azonnal letudják lőni? Ha a "Soros bérenc libsik" támadnak?... vagy mi bánatomért!? ...vagy csak megszokták a hadszíntéren Afganisztánban esetleg?... Egyszerű "rambózás"? Elárulom önöknek! A "Kádár rendszerben" a rendszerváltáskor SEM hordtuk MI Katonai Rendészek így a fegyvert...és előtte főleg nem. ...és utána sem. Akkor most miért is? .. Elárulom azt is önöknek ha a miniszterelnökük propagandistái nem mondták volna... ez így leginkább félelmet kelt és rombolja a lakosság hadseregbe a katonákba vetett bizalmát. MI volt katonák pedig hajunkat tépve igyekszünk védeni a mundér a hadsereg becsületét .... ÖNÖK HELYETT ... mindhiába és győzködjük az ismerőseinket és másokat, hogy ugyan má ne a katonákat szidják, ne őket bántsák, hiszen ők csak parancsot hajtanak végre...."...

Szóval? A kérdésem most IS fennáll! Miért kell ez így?

Megjegyzem... legalább az legyűrűzött valaki illetékesnek, hogy tavasszal JOGALAP NÉLKÜL voltak kint a katonák, így a nyárra gyorsan módosították a HVT-t... jobb helyeken ilyenért.. "JOGALAP NÉLKÜLI" azaz "Törvénytelen" ...és ez így nem akármilyen törvénytelen parancs volt ám... parancsok miatt FEJEK hullanának" Nem érzik önök, hogy ezért valakinek, leginkább önöknek kettejüknek felelniük kell?...ene? Ugye a törvény szerint a Törvénytelen, azaz a jogtalan parancsot végrehajtónak IS felelnie kell, így a Magyar Honvédség Parancsnokának is, mert az önök által kiadott jogalap nélküli utasításra kirendelte a katonákat.  

Gondolom önök mint volt katona, rendőr, azt azért tudják, NEM a gépfegyver az elsődleges kényszerítő eszköz béke időben és főleg nem fegyvertelen békés civilekkel szemben! Akkor miért a gépfegyvert tartják "tüzeléshez kész" helyzetben? Menten lőnek ha valaki nem szabályosan viseli a maszkot? A logika szerint SEM jó ez így. Ha a fegyver így "tüzeléshez kész" helyzetben van a kezükben, szükség esetén hogyan milyen késedelemmel tudják használni az elsődleges kényszerítő eszközöket? 

Benkő Miniszer úr! Pintér Miniszer úr!

Benkő úr! Ön már tábornokként a honvédség Vezérkar Főnökeként is jócskán hozzájárult ahhoz, hogy a nép igen jelentős részének a hadsereg iránti bizalmát, tiszteletét eljátsszák. Ön parancsnokhoz méltatlanul, a tiszti fogadalmát megszegve hozzájárult ahhoz, hogy minden tisztességes jogállamban lehetetlen "visszamenőleges" hatájú törvénnyel sok volt katonát, rendőrt, tűzoltót, büntetés végrehajtási tisztet, tiszthelyettest akik tisztességgel, becsülettel szolgálták a hazát, jogfosztottá tegye az ön miniszterelnöke. Tudja... ez olyan, mintha most alkotna valaki egy törvényt és ezzel büntethetővé tenné azt, hogy élt a 80-as 90-es években valamilyen törvény adta jogával. Mit szólnának önök, ha majd egyszer kendteket büntetnék ilyenért valahogy így... ugye fájni fog kendteknek? Remélem! 

Pintér úr! Ön volt rendőrként ugyan így tett mint minisztertársa, tehát az előbbiek önre is vonatkoznak. 

Tudják... Én még úgy tanultam és tartottam is magam ehhez, erre -is- tettem fogadalmat!... "Elöljáróimat, bajtársaimat és beosztottaimat megvédem!"...... és meg is védtem ha kellett, sokszor a saját károm árán is. 

Térjünk vissza erre a "gépfegyverrel az utcán" problémára. 

-Ahhoz legalább volt eszük, hogy a nyáron módosították a HVT-t, mert tavasszal JOGALAP nélkül rendelték ki a katonákat az "egészségügyi veszélyhelyzet"-re hivatkozva.. egy felelős miniszter egy volt katona, tábornok ilyenhez hogyan adhatta a nevét!? Azaz akkor ön egy törvénytelen parancsot adott a hadseregnek és így a Magyar Honvédség parancsnoka IS!... Jobb helyeken, tisztességes demokráciákban ilyenért leváltanák a minisztert is a parancsnokot is és felelősségre vonnák... HVT-ben is benne van. 49. § (1) A szolgálati elöljáró az alárendeltjeinek a hatáskörébe tartozó és jogszabályba nem ütköző parancsot adhat ki. 50. § (1) A parancsot adó katona a parancsáért felelősséggel tartozik. A parancsadás jogával visszaélni tilos. A parancsot adónak biztosítania kell a parancs végrehajtásának feltételét és a végrehajtást a szükséges mértékben ellenőriznie kell. (3) Tilos az olyan parancs kiadása, amely... b) bűncselekmény elkövetésére irányul,.. 51. § (1) A katona szolgálatteljesítése során köteles végrehajtani a parancsot, kivéve, ha azzal bűncselekményt követne el.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt kivétellel a katona a jogszabálysértő parancs végrehajtását nem tagadhatja meg. Ha azonban annak jogellenessége felismerhető számára, arra haladéktalanul köteles a parancsot adó figyelmét felhívni. Ha a parancsot adó a parancsát ennek ellenére fenntartja, azt kérelemre írásba kell foglalnia. Ha ezt követően továbbra is fenntartja, a jogszabálysértő parancs végrehajtásáért kizárólag az azt kiadó felel.

-Katonák TEK-es legények "Egészségügyi veszélyhelyzet" esetén "Tüzeléshez kész" helyzetben lévő gépkarabéllyal járőröznek? Aztán mi ok van erre? Értem én, hogy nincs minden katonának rendszeresítve a pisztoly, de megoldható lenne ha akarnák. Így inkább félelmet és a katonákkal a hadsereggel szembeni mégnagyobb bizalmatlanságot szítanak mint biztonságérzetet. Ezzel ön ...önök hozzájárul-nak a lakosság és a hadsereg közti ellentét, gyűlölködés szításához. ... Tudja miniszter úr... Igen sokan úgy gondolják, az ön miniszterelnökének ez is a célja, a félelem keltés a gyűlölködés erősítése az ellentétek a nép megosztottságának fenntartása. 

-Az ön egyik elődjének Kárpáti Ferencnek a rendszerváltás idején volt annyi gerince, tisztessége, hogy még minket az akkori Katonai rendészeket is CIVIL ruhában járőrözésre utasított, azaz mi akkor civil ruhában járőröztünk és tartottuk fenn a katonai rendet, mert nem akarta, hogy a civilekben félelmet keltsünk és azt hihessék, beavatkozunk a rendszerváltásba. Tisztelet neki ezért! -is-. Pedig azért ő már csak az előző beosztása szerint legalábbis az akkori hadsereg legfőbb POLITIKAI vezetője, párt munkása volt mint a MN Politikai Főcsoport Főnöke. ...és tudják miniszter urak?... Az önök miniszterelnökének egyik csicskása minket "Kádár huszároknak" nevezett. Nos, ha akkor mi valóban "Kádár huszárok" lettünk volna, ma nem lennének önök miniszterek és az önök miniszterelnöke sem lenne miniszterelnök. Tényleg! Benkő úr!...Pintér úr! Önök akkor ezt kikérték a nevünkben? ...mert ugye önök is akkor tájt kezdték a hivatásukat, azaz ezek szerint önök is "Kádár huszárok"? 

Miniszter urak! Várom válaszukat! Illetve nem csak én, hanem sok sok tisztességes magyar ember várja, akik joggal aggódnak, félelemben tartva a gépfegyveres katonák és TEK-es legények látványával. Ugyanis én mint volt katona, szeretném ha az utódaim nem egy gyűlölettel teli országban kellene hogy szolgálják a hazájukat és nem ellenük fordulna a nép gyűlölete, hanem megbecsülés övezné őket. Na és szeretnék tisztességes elfogadható megnyugtató válaszokat adni az ismerőseimnek és minden tőlem érdeklődőnek. 


Ui. Megjegyzem! A rendőrök január 1-től december 31-ig az év minden napján CSAK egy pisztollyal vannak az utcán, az is pisztolytáskában... és ők sosem tudhatják 365 napon át mikor kell bűnözővel szemben intézkedniük. Mégsem játszanak "Rambót" gépfegyverrel "tüzeléshez kész" helyzetben a békés lakosokat riogatva páncélozott gépjárművel mint a tek és a katonák...."egészségügyi veszélyhelyzet" szabályainak betartását ellenőrizendő?....  

Katonák "tüzeléshez kész" helyzetben tartott gépfegyverrel járőröznek... Pápán?... EÜ-i veszélyhelyzetben szabályok betartását ellenőrizve. 

TEK talpig fegyverben páncélozott gépjárművel EÜ-i veszélyhelyzetben szabályok betartását ellenőrizve. 

Ui. 2020 11 17.- én. 

Alaptörvény ellenes a HVT általam fent idézett módosítása! Azaz NEM VETHETŐK BE BÉKE IDŐBEN A KATONÁK CIVILEKKEL SZEMBENI INTÉZKEDÉSRE! 

Mit szól ehhez miniszter úr!? 


Az emberek többsége döbbenten nézi az utcákon fegyverrel járőröző katonákat. Van, aki azt kérdezi: a vírus ellen miért kell géppisztoly? Mit tehetnek ezek a fegyveresek? Most kiderült: Orbán Viktor nem mondott igazat a katonákról!

A kormányfő szerint a járványhelyzet miatt az utcára vezényelt katonák nem intézkedhetnek civilekkel szemben. A Tv2-nek adott múlt heti interjúja szerint ezt még Orbán is alkotmányellenesnek tartja. „A magyar alkotmányos rend szabályai szerint katona civillel szemben nem intézkedhet rendfenntartás céljából csak a rendőr.” Bár szerinte a járvány elleni védekezés jegyében szükség van arra, hogy honvédeket rendeljenek ki a utcára,


A MINISZTERELNÖK ELISMERTE: „NEM HÁBORÚS A HELYZET”.

Igen ám, de a Népszava kiderítette, hogy Orbán kijelentésével ellentétben a magyar honvédek mégiscsak intézkedhetnek az állampolgárokkal szemben! Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanis májusban beterjesztett egy olyan törvénymódosító javaslatot, ami szerint veszélyhelyzet idején az utcán járőröző katonák is igazoltathatnak, előállíthatnak és területet is lezárhatnak. Ezen kívül bűncselekmény megakadályozása érdekében elővezetés céljára behatolhatnak magánlakásba, helyszínt biztosíthatnak, akcióikról ők is kép-és hangfelvételt készíthetnek. Mivel a kormány november 10-én újra elrendelte a veszélyhelyzetet, ez a jogszabály életbe is lépett. Vagyis


ORBÁN HAZUDOTT AZ UTCÁN JÁRŐRÖZŐ KATONÁKRÓL!

Pedig Gulyás törvénymódosítását ő maga is megszavazta!


Ráadásul a nyilatkozata szerint Orbánnak azt is tudnia kell, hogy hiába született jogszabály a békeidőben teljesen indokolatlan többletjogosítványokról,


A KATONÁK IGAZOLTATÁSI ÉS INTÉZKEDÉSI JOGA ELLENTÉTES AZ ALAPTÖRVÉNNYEL!

A Népszava által megkeresett alkotmányjogászok szerint az Alaptörvény csakis hadi- és szükségállapot esetén nevesíti a katonák önálló bevetését. Egyébként Orbán a TV2-s interjúban részletesen el is magyarázta, hogy a veszélyhelyzet más kategória, mint a hadi- vagy szükségállapot. Utóbbi két esetben ugyanis nem a kormány, hanem a Honvédelmi Tanács, illetve az Országgyűlés vagy a köztársasági elnök dönt a honvédség felhasználásáról. Lövétei István alkotmányjogász szerint a törvényi szabályozás teljesen világos: „Az alaptörvényben szerepel a honvédség fegyveres bevetésének általános tilalma belföldön békeidőben, vagyis a katona csak egészen kivételes esetben, az államrend súlyos megborulásakor, gyakorlatilag csak polgárháborús helyzetben vethető be és használhat éles lőfegyvert.”

Most tehát az a helyzet, hogy


BÁR A KATONÁKNAK ADOTT JOGKÖRÖKRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY MÉG ORBÁN SZERINT IS ALAPTÖRVÉNY-ELLENES, ÁM EZEKET A JOGSZABÁLYOKAT CSAK AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG SEMMISÍTHETI MEG.

Ez pedig a fideszes bírákkal feltöltött testülettől nemigen várható. Mindebből világosan látszik, hogy Orbánéknak még a saját alaptörvényük sem számít, teljes nyugalommal vetnek be olyan jogszabályokat, amik ezzel ellentétesek. Ez erős figyelmeztetés a jövőre nézve, ezért jó, ha minél többen értesülnek róla…

6 megjegyzés:

  1. Rendőrök? Ok. Elvégre ők a rend fenntartói. Hozzátartozik az utcaképhez. Figyelmeztetnek, megbüntetnek, megvédenek ----bízunk bennük! És aztán jöttek a terepuhások! Azt hittem suhancok játszanak.De nem! Fegyverük is van! Komolyan!Ezek nem haverkodnak!Járművük is van! Harckocsi. A sötétedő utcán senki! Jöttek bennünket megvédeni. Az utcán tobábbra is senki. Aztán eszembe jutott: kormányzati rendelet: Megvédeni a MAGYAROKAT! Dehát nekem nincs ellenségem,vagy még nem tudok róla???? Vagy valami egész másért vannak itt. Hát isten látja lelkem nem igen irígylem őket! Mit is csinálnak egész éjszaka? Unalmas lehet.Hiába!!! Fegyelmezettek a MAGYAROK. Legalább is akiket én ismerek. Fegyelmezettek, okosak, intelligensek, elnézőek és türelmesek sokáig! Leghamarabb az értelmetlen dolgok szúrnak szemet, egy idő után legalább is...Vagy ez a katonásdi nem azok közé tartokik? Valami egész mást jelent?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erzsébet! Köszönöm, hogy elolvasta az írásomat és külön köszönöm, hogy hozzá is szólt!
      Egyetértünk abban amiket írt. a rendőrökkel semmi gond, járőröznek... ez a dolguk. Na de a TEK a Katonák talpig fegyverben vírus ellen? .. vagy inkább ellenünk?... puszta erődemonstráció ez semmi más. Egy beteg hatalom mániás elme katonásdija.

      Törlés
  2. Hát én sem értem minek a fegyver a békés városokban.A határon meg tár nélküli gépfegyverrel járőröznek a katonák.

    VálaszTörlés

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!