2020/10/12

Menjetek ti is a bús p.csába!... MIND! Kivétel nélkül!

 "Csak" két dolog...

-Borsodi időközi választás. Szolgalelkű gerinctelen népség... pár kiló krumpliért eladtátok az országot a népet egy tolvaj tróger bandának. "büszkék" lehettek magatokra. Majd ez az Amerikából haza vándorolt ifjú némber képvisel titeket....Azt sem tudja mi van az országban... Jaaaa.... nem is titeket képvisel, eszében sem volt, kaptatok a nevében a MI pénzünkből pár kiló krumplit, ezzel le is tudta a képviseleteteket. Innentől a gazdáját fogja képviselni. Majd csendben elücsörög ott a Duna parti házban túl jó fizetésért, aztán nyomja a gombot amit mondanak neki a gazdái. ....a többi a naaagy hazugság a MI rovásunkra. Megérdemlitek a sorsotokat! Többet nem is érdemeltek. ...Sőt!...még ennyit sem. Az orbán banda helyében az utolsó gatyátokat is elvenném.

- Egészségügy. Egészségügyisek, orvosok, nővérek, szak dolgozók hőzöngenek... Össze vissza vezényelgetik őket, kidolgozzák a belüket is a béremelés csak színjáték, röghöz kötöttség, katonásdi... hááát... Volt egyszer egy "Fekete ruhás nővér"!... emlékeztek!? ... hol voltatok akkor!? ... hol voltatok nővérek, orvosok, egészségügyi dolgozók? Kiálltatok mellette magatokért? NEM!... gyávák voltatok, megalkuvók. TI kiálltatok az orbán talpnyaló semmit érő cser ágnes nagysasszon mellett aki SEMMIT nem tesz értetek, viszont annál többet árt. ...és jóóól elvan a kényelmes irodájában túl jól fizetve...sokkal jobban mint ti! ...hát... eeez van.

Kiállt itt bárki bármiért, bárkiért? Összefogott itt bárki bárkivel a másikért önmagáért? NEM!...még önmagáért sem. Egymásra irigykedés a másik jussának irigylése aaaz megy. A jelvényeken zászlókon, felszólalókon marakodás a kifogás keresés a "lélekben veletek" aaaaz megy. Gyáva, gerincét, tartását vesztett szolgalelkű népség! Ezt érdemli. Katona, Rendőr, Tűzoltó, Trafikos, Gazda, Pedagógus, Orvos, Ápoló, Mentős, Lakatos, Pék, Rokkant, Diák, Szülő.....Sír rí, aztán mégis megalkuszik, csinálja tovább.... A szolgalelkű krumpliért szavazó az orbán bandáját éltető agymosott?... a naaaagy nemzethy hűde keresztény? .... a saját balfaszságát a saját sötét ostobaságát másokra kenő a sorosozó a brüsszelező a könyvet daráló, kölök kori traumáival, kisebbrendűségi komplexusaival küszködő szellemi mozgáskorlátozott naaagy nemzeti?....

Az "ellenzék"?...... kész röhej vagytok! Elücsörögtök ott abban a cirkusznak is utolsó silány Duna parti házban, elbohóckodjátok ott mintha itt még demokrácia lenne.... tűritek némi hőzöngéssel egy országbunkója tróger önkényeskedéseit. ...felveszitek a túl jó fizetéseteket és asszisztáltok ehhez a ganyéhoz ami itt van... aztán mikor kampány van?... akkor jöttök páran a hangzatos szép dumátokkal az önfényezéssel, pofáztok két órát és szartok rá nekünk mi lenne a mondandónk a bajunk... Menjetek ti is a bús p.csába!... MIND! Kivétel nélkül!

Ui. ...és TE aki azt mondod... "Nem politizálok."? Majd amikor teljesen kifosztották az országot... Majd amikor a Balaton partra a Velencei tó partjára a Fertő tó partjára lemehess, vagy bármelyik üdülőbe beléphess....az ország gázszerelőjétől mészáros lőrinctől, az ország vőjétől tiborcztól...kell engedélyt kérned. Majd amikor ezek a tolvajok szabják meg, hogy a gyereked tovább tanulhat e, amikor minden iskolát, egyetemet elvesznek a gyerekedtől az unokádtól, majd amikor ezek meg a hűbéres papjaik szabják meg, mit KELL tanulnia a gyerekednek az unokádnak... Majd amikor kisebb rendűségi komplexusos, kölök kori traumás szellemi mozgáskorlátozott náci suttyók masíroznak az utcákon és azok szabják meg mikor hová mehetsz, miben hihetsz, miről mit KELL gondolnod a gyereked az unokád kit szerethet, hány gyereket kell szülnie...hogy TE egyáltalán magyar vagy e.... Na majd akkor siránkozhatsz és akkor mond... "de hát én nem is politizáltam."...

Ui 2. Nemesnyik Judit írásából idézek....
"Könnyen beszéltek a meleg tűzhely mellől, és ítélkeztek a teli fezék felett. Hihetetlen talán, de igenis van, akinél egy zsák krumpli néhány napra elnyomja a korgó hasak zaját. Megvették a gyerekink jövőjét? Na ne már! Elárulok egy titkot: irdatlan sok embernek nincs jövője, mert rengeteg ember e pillanatban is rettegve gondol a holnapra. Arra, hogy lesz-e még reggelre kenyér? Lesz-e még fa estére? Megszárad-e holnapra a kis bugyi, a kis zokni, vagy az ingecske? Kibírja-e még a tető a telet? És ezer és ezer kérdés mögött ott az aggodalom, hogy mi lesz ha beteg lesz a gyerek, mi lesz ha kinövi a cipőcskét, mi lesz ha új kiskabát kell? Ha valaki minden nap ezekkel a kérdésekkel ébred, és ezekkel a félelmekkel fekszik, az – teljesen jogosan – tesz arra, hogy kinek a neve mellé kell tenni az x-t. Ha éhes lennék és fáznék, én is arra szavaznék, aki enni ad. Nem holnap, nem jövőre, és nem majd valamikor."
...és a válaszom.
...és ez a megoldás? Eladják a jövőt pár kiló krumpliért? ..és holnap? Mit eszik a gyerek? Holnapután? Talán inkább azoknak az embereknek azt kellene elmagyarázni, hogy nem ez a megoldás! A jövőt az unokáikét adták most el azért hogy egy - két nap egyenek valamit. Értem én. Értem azt is.. a rendszerváltás óta egyetlen kormány sem szaggatta magát szét, hogy a hátrányos térségekben élőknek jobb legyen. Értem én azt is, éhesen nehéz a jövőre gondolni. Na de épp ez az!... Tán ezt kellene elmagyarázni nekik, hogy megértsék, éhesen se a mai napra gondoljanak, mert ezzel csak konzerválják a saját helyzetüket, ezzel, hogy megvehetők pár kiló krumplival, rászoktatták a politikusokat arra, nem kell ezekért semmit tenni, kapnak pár kiló krumplit aztán ellesznek azzal a következő választásig. ... Nekik KELL lázadniuk, mert helyettük más nem fog! ...legfeljebb kapnak egyesektől megértő szép szavakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!