2020/10/04

kövér lackó elvnertárs szobrot avat és mellébeszél.

 Ejjnye kövér lackó elvnertárs! Kommunizmus = proletár DIKTATÚRA, Liberalizmus = SZABADSÁG... akkor ezek szerint a kommunizmus a SZABADSÁGOT szülte nekünk?   Vicces csávó tetszik lenni kend! Jaaaa...és az 1919-es vöröskatona nagypapa hogy van? ...jaaaa hogy forog a sírjában szegény milyen tróger onokája lett? ...és a MSZMP KB.- hoz tartozó Társadalom Kutató Intézetben ahol munkatárs teccett lenni, hogyan szólították kendet elvtárs? ...és a gazdáját ki is tolta be a fidesz élére?...jaaa hogy a "Kommunista" belügyminiszter Horváth István és titkosszolgálata? Aztán kend is meg a gazdája orbán viktor is ugyi LIBERÁLISKÉNT kezdék, sőt a gazdája orbán viktor még a LIBERÁLIS internacionálé alelnöke is volt.... Akkor kendtek is a KOMMUNIZMUS szülöttei?... ja!... szörnyszülöttei. Elvtársból Liberális, aztán hű de Népi, majd illiberális, aztán hűde "Nemzethy álkeresztény"?... Ejjnye kövér nertárs!

"Kitért arra, hogy Márton Áron 1947-ben azt írta: a mai, Istentől és az ő törvényeitől elfordult ember tragédiája, hogy tompult a lelkiismerete, nem tud különbséget tenni a jó és a rossz, az igaz és a hamis, a megengedett és a meg nem engedett, a tisztességes és a tisztességtelen, a becsületes és a becstelen cselekedetek, az erény és a bűn között.
Kövér László szerint napjainkra beérett Márton Áron jövendölése, felmorzsolták az emberi értéktudatot azok, akik elérkezettnek látják az időt arra, hogy a 21. században ismét alávessék és kifosszák embertársaikat.
A házelnök azt mondta: egyelőre úgy tűnik, hogy a vérrel és mocsokkal, bűnnel, szenvedéssel és halállal terhelt 20. század nem akar véget érni, sőt, mintha a gonosz - az emberek önmaguk által előidézett szenvedéseinek tapasztalatait összegezve - egy még pusztítóbb színjátékra készülne."
Ejjnye kövér elvnertárs! Saját magukat a gazdája és hűbéres társai önmagukat egész jól leírta. Ebben minden benne van amit kendtek a 10 év alatt míveltek.

Télleg!... szita III/III karcsi Kaposvár polgármestere sem röhögte el magát?... vagy méginkább nem égett az orcája? ...ő aki valaha szintén Liberális volt és az MSZP meg a Liberálisok tolták be a város polgármesteri székébe, aztán köpönyeget cserélt? Ejjnye szita nertárs!

...és még a semmit érő mátrai mártika is előkerült. aaaa "háznagyasszon"... senki nem tudja az mi lufax, de jól fizetik...izzé... fizetjük érte. Ott csicskáskodott a kisgazdija mellett. Sok éve betolják LISTÁN a "T. házba" de még semmit nem tett Kaposvárért. ...de jól él belőle a nagysasszon.


...és erre emlékeznek kendtek akik mostanság naaagy hévvel tolonganak orbán hátsójánál? "A „Csuhások térdre, imához!” a rendszerváltás utáni első országgyűlésben ütötte meg a képviselők fülét. A parlamenti jegyzőkönyv szerint Andrásfalvy Bertalan néprajz-kutató így utalt rá 1992. február 25-án: „Amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt, mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt.” Az Antall-kormány kulturális minisztere mögött a Fidesz frakciója ült, vezetőjét Orbán Viktornak hívták. Az országgyűlés legkisebb pártja polgárpukkasztó jelmondatokkal hívta föl magára a figyelmet, ezek egyike volt a csuhás is. Ha a kormánypárti KDNP valamelyik politikusa megszólalt, akkor kórusban csuháztak az ellenzéki Fidesz-képviselők."
...és erre? "Az első parlamentben a fideszesek még gúnyos beszólásokkal húzták a kereszténydemokratákat, kivonultak a Trianon-megemlékezésről. Később sok minden megváltozott. ..... Két évvel később a Fidesz felvételt nyert a világ liberális pártjait összefogó Liberális Internacionáléba. “Megvesztegethetetlen liberálisként” és fiatalos hévvel hagyták faképnél a trianoni békediktátumra egyperces néma felállással emlékező honatyákat 1990-ben. A Ház elnöke: “Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselõtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.)” ....A parlamenti napló viszont megőrizte Andrásfalvy Bertalan művelődési és közoktatási miniszter “panaszát” 1992 februárjából: “Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt. Ezek lehetnek számára humor, de ezek azok az alkotmánysértő dolgok, mikor valakit meggyőződése és értéke szerint gúnyolunk.” A miniszter mögött ülő frakcióvezető Orbán Viktor volt.
Óriási felháborodást váltottak ki kereszténydemokrata körökben 1991-ben a jelenlegi miniszterelnök szavai. Az MDF-es Bogdán Emil felszólalása után: “Taps az MDF padsoraiban. – Dr. Orbán Viktor: Remélem, a Kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!”
180 fokos fordulat
A belső vita 1992-ben kezdődött, amikor Orbán és Kövér kezdeményezésére a Fidesz megkezdte a jobbra fordulást. A párt “liberális szárnya” 1993-ban kivált, az újonnan létrehozozz elnöki tisztségbe Orbán Viktort választották. A fordulatot mutatja az 1995-ös névváltoztatás is: Fidesz – Magyar Polgári Párt. A Liberális Internacionáléból 2000-ben lépett ki, és ekkor lett tagja az Európai Néppártnak. A néppárti jelleg 2003-ban véglegesedett a párt nevében is: jobboldali pártok és szervezetek bevonásával a Fidesz szövetséggé alakult, és nevét Fidesz – Magyar Polgári Szövetségre változtatta.


A hírt a



Aszonta ez a mi házmesterünk azon a "Szobor avatón" ...

"
Márton Áron-szobrot avattak Kaposváron
Felavatták Márton Áron (1896-1980), Erdély minden diktatúra ellen következetesen kiálló római katolikus püspökének szobrát Kaposváron szombaton.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke a város Kossuth terén, Párkányi Raab Péter szobrászművész alkotásánál hangsúlyozta: Márton Áron ember- és nemzettársainak, híveinek reménységet nyújtott a reménytelenségben, emberséget az embertelenségben, hitet a hitetlenségben, magyarságot a magyarellenességben, székely öntudatot az árvaságban, és tetteivel visszaadta a szavak magyar értelmét, erkölcsi súlyát, valamint emberi hitelét.
A házelnök szavai szerint a szoborállítás tisztelgés Erdély 20. századi lelki vezetője és székely szentje előtt, akit "az egyházjogi kánon még nem, de mi, az Istent, a hazát és a nemzetet szerető magyarok milliói a szívünkben már szentté avattunk, és akként tisztelünk".
"Márton Áronban nagyon bízott a Teremtő, ezért rendelte őt Erdély földjére, nagy történelmi szakítópróbák idejére" - fogalmazott Kövér László, aki felidézte: Márton Áron egy csíkszentdomokosi székely földműves család harmadik gyermekekeként született. Az első világháborúban harcolva háromszor is megsebesült, 1919 nyarán két hónapig román katonai fogságba került, majd hazatérve döntött úgy, hogy szülőföldjét és népét a lélek erejével fogja tovább szolgálni.
Márton Áron 1920 októberében jelentkezett a gyulafehérvári papneveldébe, XI. Pius pápa 1938 karácsonyán nevezte ki gyulafehérvári püspöknek, amit Erdély hívő népe örömmel fogadott - közölte.
Elmondta, Márton Áron 1944-ben magyar hatóságoknál kelt az észak-erdélyi zsidóság védelmére, 1945 után a román hatóságoknál a romániai görögkatolikusokat vette védelmébe mindenféle diplomáciai vagy politikai támasz nélkül.
Az Országgyűlés elnöke kiemelte, a püspök 1948 és 1980 között a kommunista román biztonsági szervek leginkább megfigyelt célszemélye volt, 1949-ben letartóztatták, életfogytiglani kényszermunkára ítélték, hat évig börtönben tartották, évekig kényszerlakhelyen próbálták elzárni a külvilágtól - mondta. Rámutatott, Márton Áront 1971-ben VI. Pál pápa fogadta és szentnek nevezte kísérői előtt.
Kövér László úgy vélte: Márton Áron püspök hitbéli igazsága örök és elévülhetetlen igazság, szellemi, társadalmi és politikai lényeglátását pedig az idő napjainkban is igazolja.
"A bolsevizmus édes gyermeke a liberalizmusnak. Marx és Lenin a legkövetkezetesebb liberálisok. Nem álltak meg félúton, a liberális tételekből lehozták a legvégső következtetéseket" - idézte a házelnök Márton Áron 1933-ban írt sorait. Kövér László szerint "napjainkban szemlélhetjük, ahogy a nagyvilágban a mai liberalizmus lassan, de biztosan átfordul a bolsevizmusra emlékeztető újabb önkénybe".
Kitért arra, hogy Márton Áron 1947-ben azt írta: a mai, Istentől és az ő törvényeitől elfordult ember tragédiája, hogy tompult a lelkiismerete, nem tud különbséget tenni a jó és a rossz, az igaz és a hamis, a megengedett és a meg nem engedett, a tisztességes és a tisztességtelen, a becsületes és a becstelen cselekedetek, az erény és a bűn között.
Kövér László szerint napjainkra beérett Márton Áron jövendölése, felmorzsolták az emberi értéktudatot azok, akik elérkezettnek látják az időt arra, hogy a 21. században ismét alávessék és kifosszák embertársaikat.
A házelnök azt mondta: egyelőre úgy tűnik, hogy a vérrel és mocsokkal, bűnnel, szenvedéssel és halállal terhelt 20. század nem akar véget érni, sőt, mintha a gonosz - az emberek önmaguk által előidézett szenvedéseinek tapasztalatait összegezve - egy még pusztítóbb színjátékra készülne.
"A tudatipar korábban soha nem látott hatékonyságú eszközeivel felfegyverkezett, láthatatlan, de anyagi értelemben nagyon is létező birodalom tör az életünkre szabadságunkra, emberi mivoltunkra. A 20. század totalitárius rendszerei a kommunizmus és a nácizmus még csak Istentől akarta eltiltani az embert, csak a nemzetfogalom meghamisításával és a legbensőségesebb közösséget, a családot összetartó alapvető bizalom aláásásával akarták a személyiséget kiölve az emberből lelki és fizikai rabláncra fűzött tömeget csinálni" - mondta.
A lelkünk Isten kezében van, de azért adott szabad akaratot, hogy cselekedeteinkkel magunk határozzunk sorsunk felől, rajtunk is múlik, milyen élet vár a 21. században gyermekeinkre és unokáinkra - mondta Kövér László.
Szita Károly (Fidesz-KDNP), a város polgármestere arról szólt, hogy a szoborállítás a trianoni békediktátum századik évfordulóján azt üzeni az utókornak, a magyarság isteni védelem alatt áll, "mindig is voltak és ezután is lesznek köztünk olyanok, akik megnövelik bennünk őseink hitét, becsületét, szellemi és lelki erőit, akik csapások idején nem engedik, hogy letargiába zuhanjunk, s egész lényükkel azon lesznek, az élet szentsége győzedelmeskedjen minden baj felett".
Kéki Zoltán, Kaposvár volt címzetes főjegyzője azt közölte: a szobrot a Csíksomlyói Búcsújárók kezdeményezésére állami, önkormányzati és egyházi támogatásnak, továbbá magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek adományainak köszönhetően készülhetett el.
Az alkotást Kövér László, Szita Károly, Kéki Zoltán mellett Soltész Miklós egyházi kapcsolatokért, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya leplezte le.
MTI"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!