2015/12/23

Szolidaritás? "Szolidaríts velem!"...mondja a Magyar, de hogy ő mással? ..aaazt má nem.

Olvasgattam... minek is.... Aztán írtam mert jutott eszembe. Csak úgy indulatból hírtelen. Talán kicsit kesze meg kusza, de ez most télleg ...csak úgy jött... Talán majd ha múlik az indulat, kissé összerendezem, talán nem. ... Íme az indulat...
A hír, -Kirúgták Jakupcsek Gabriellát a köztévétől. Gabi fel van háborodva...Kérdi ő, -"Hogyan mondjam el a gyermekeimnek?".....
Hogyan? Mi hogyan mondtuk el mikor elvették a jogos nyugdíjunkat? Mikor egy taknyos senki Kádár huszároknak nevezett?...a miniszterelnök csak annyinak nézett minket hogy ügyünket a "bohóc ügyi államtitkárára" bízta? A megalázott rokkant hogyan?... a trafikos hogyan? A gazda hogyan? ...mikor elvették a megélhetését?... Sok sok kirúgott megalázott hogyan?
Valaki ezt kérdezte, "Egy kérdésem van Jakupcsek Gabriellához, és kirúgott kollégáihoz:
Merre jártak, amikor Nagy Navarro Balazs és Aranka Szavuly éhségsztrájkba kezdtek a tisztességes közmédiáért?" én is ezt kérdem. Hol voltak?
A szolidaritás? A magyar egy különleges fajta. Tényleg amolyan félázsiai. A Magyar irigyel, kárörvend, feljelent, bejelent... talpat nyal, gerincet ad el... A Magyar hasra esik a cifra rang cifra cím cifra gúnya előtt. A magyar körbe sündörög körbe vigyorog naaagy embereket. A magyar félistenné avatja a saját választott vezetőit. A Magyar szereti a talpnyalókat. A Magyar főnök szereti sőt igényli a nyaloncok hazug vigyorát a dörgölőzőt, de nem kedveli a tehetségest. A tehetségestől fél, mert hátha kiderül az a tehetséges okosabb jobb nála és aaaz bezon veszélyes ááám. De aaaz eszibe nem jut...A tehetségestől lesz sikeresebb a csapata a cége a bótja.... A magyar főnöknek a nyalonc kell. A magyar sztárol bankrablót adócsalót sikkasztót. Nálunk a menő az aki többet tud lopni csalni hazudni sikkasztani. A magyarnak érték a trágya színvonalú tévék ganyé szintű műsora az abban nyekegő üres fejű nyalókák. A magyarnak nem érték a tudás a tehetség. A magyar qrva büszke a nagy Magyarokra, döngeti mellét hogy mennyi híres magyar él szerte a világban. A magyar döngeti mellét hogy mennyit adtunk a világnak... De eszébe nem jut hogy ezek a valóban és méltán híres nagyjaink szinte mind külföldön lettek, mert csak ott lehettek nagyok.
A magyar?... ha szomszéd Jóska házat épít?.. jön a falu népe..."vajh Jóska mibül épűűűűt? Hunnaj tellett neki? .... Mekkora kémént épőt nédd a Mariska..." ... Aztán máris tíz centit ráhuzat a sajátjára... ne má szomszédé magasabb legyen.
A Magyar?...ha valaki kőkemény munkával becsülettel elér valamit?... Hát jönnek senkik és menten irigylik... Na neeem a munkát a befektetett energiát időt.... Ááá... aazt nem. Csakis az eredményt az előnyt... Az má eszibe nem jut szarházi irigykedőnek hogy ő simán talpnyaló gerinctelen ... Az sem jut eszibe magyarnak , talán sikert, eredményt elérni lehet kőkemény munkával, tisztességgel, becsülettel is és nem csak talpnyalással. Igaz... előbbi rohadt nehéz, piszok sok idő és energia, tehetség is köll hozzá. Nem árt egy olyan főnök sem aki értékeli a tehetséget az akaratodat a befektetett energiádat a tudásodat. Ááá... irigyel a magyar, mert csakis a talpnyalást érti, a sikeredet irigyli aaaa befektetett energiádat az idődet a sok sok álmatlan éjszakádat a gyötrődéseidet?...aaaz nem köll neki, aaazt nem irigyli...
A Magyar egy különleges faj... Sír rí nyavajog ... De tenni? Hogy kiállna? Hogy mellé állna annak ki tesz? ...érte is....
Szolidaritás... Ezt a szót a Magyar nem ösmeri...legfeljebb akkor ha vele kéne szolidarítani. Na de hogy Ő szolidarítson bárkivel? Neeem.. A magyar fél retteg gyáva lusta közömbös.... Mások sorsa iránt. Hogy kiálljon másokért?...hogy összefogjon? ...hogy szolidáris legyen? ...Aaaazt nem... A Magyar csak "lelkiekben lesz veled".
A magyar eladja a gerincét talpat nyal vigyorog szolgalelkű... Míg ő nem kerül sorra... Akkor aztán sír ám de rendesen. Akkor aztán követelőzik hogy szolidaritás meg minden.
Mikor tőlünk elvették... Sok volt a kárörvendő kevés a szolidáris. Mikor kértük... "Ne kárörvendj, gyere velünk, mert TE következel...." Mondták..."Ááááá ők aztán nem...." Aztán mikor a rokkantak kerültek sorra? ... aztán a trafikosok,...aztán a gazdák?... A oktatás? ...az egészségügy?....Már mindenki ...Végül ők is..... csak a haverok a csókosok a talpnyalók a hűbéresek a házi dalnokok nem.....
A magyar "vezérre vezetőre" vár...Messiásra?...EU-ra? ...hogy megoldja megtegye helyette. Ugyan má valaki...kaparná ki az ű gesztenyéjét is. Ne má ő megégesse a tenyerét.
De aaz nem jut eszébe... Neki is tenni kéne! Nincs Vezér Csapat nélkül! Nincs vezető addig míg azt nem látja..., kiállhat Vezetni mert mellé állnak, kiállnak érte mellette egymásért az ügyért!
Martin Niemöller
"Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.
Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.
Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.
Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!