2015/12/08

"Hogy majd x év múlva ne a saját gyerekeink köpdössenek le minket..."

Írtam én a frászbukon pár napja:

Napok óta olvasom a hírekben... "Több iskolában nem kapták meg a novemberi bérüket a dolgozók..." 
Csókoltatom a kedves pedagógusokat! 2002 és 2010 között évente minima egy alkalommal sztrájkoltak, tüntettek és mindig a bérükért, sosem az oktatásért. Azóta?... Ja hogy nagy részük tövig nyalt? egy részük gyáva gerinctelen? 2012-ben az egyik megyei fenntartású oktatási intézmény dolgozóinak csúszott a fizetése pár hetet. Állítólag közölték velük hogy ne hőzöngjenek mert másnap nem kell menniük dolgozni. Mondtam az egyik pedagógus ismerősömnek.. "Szedd össze a kollégáidat és gyertek be Kaposvárra a megyeháza elé. Nem kell bejönnötök, csak legyetek ott. Én mint a Szolidaritás helyi összekötője megyek be a főjegyzőhöz. " Mit mondott?... "hogy képzeled te ezt? A kollégáim nagyrésze fideszes. Ezek lázadni?.. . majd megkapjuk." Ahhaaa. Értem. ...és a rezsi ? a kaja?.... A boltba a villanyért a gázért mikor fizetni kell, mit mondatok? ...Mi fideszesek vagyunk? " Ennyit róluk. Tisztelet a túl kevés kivételnek!

Aztán jöttek a hozzámszólások is. Ki ki így úgy szólt. Volt aki vérig sértődött az írásom miatt. Törölt is ismerősei közül. Neki válaszoltam imigyen:

 Belőlünk hiányzik a szolidaritás? 2 és fél évig tüntetésekre jártam sokad magammal. Többnyire NEM önmagunkért, hanem mindenkiért. Mikor mi fegyveresek és rendvédelmisek kiálltunk önmagunkért és mások kárörvendve vigyorogtak rajtunk és mi mentünk. Mondtuk de hiába..."ne nevessetek rajtunk, mert ti fogtok következni."... Mondták a soook nagyon szolidáris..."ááá ugyan mi nem. megérdemlitek..." ..és belőlünk hiányzik a szolidaritás? Igaz én vagy sokan mások akik másokért is tüntetésekre jártunk, nem tanítottunk oskolában, de dolgoztunk becsülettel máshol. Mi sokan mentünk másokért is...és azok a mások?...jöttek e értünk? ..vagy legalább önmagukért? .... Kivel kéne szolidárisaknak lennünk?... Azokkal akik önmagukért sem állnak ki?...a gyávákkal a meghunyászkodókkal? Ugyan!

Majd a következő válaszom:
Amíg észhez nem térnek, össze nem szedik magukat, össze nem fognak, amíg gyáván meghunyászkodnak és nem mernek végre kiállni önmagukért -is- ...Addig ez így is lesz.   

Ha esetleg valaki nem értette volna, vagy nem akarja érteni..... Valakik nyolc éven át minden évben minima kétszer sztrájkolnak tüntetnek magasabb bérekért. Aztán az illetékesek leülnek velük, szóba állnak velük, emberszámba véve őket meghallgatják a bánatukat és végül teljesítik is amit lehetséges. Majd jön egy másik gárda és öt éve szívatja ugyanezeket az embereket, emberszámba sem veszi őket, nem tárgyal velük, nem áll szóba velük, az érdekképviseleteiket ellehetetleníti, mindent ami érték széjjelcsesz körülöttük...és ezek a dógozók akik előzőleg NYOLC éven át....stb... most meghunyászkodva tűrnek, legfeljebb kicsit rínak.... Háááát... Had ne az erkölcsi nagyságukat méltassam. Mondom mint fent... Tisztelet a nagyon kevés kivételnek! Sajnos vonatkozik ám ez több más szakma , hivatás, miegyebekre is. Pl gazdák? Nyolc éven át évente jártak traktorokkal tüntetni. Most hogy a földet kiárusítják alóluk? Kussolnak. Trafikosok?... Kussolnak. Jogfosztott járadékosok nagyrésze? ...Gerinctelen gyáva...aaa saját volt kollégáim. Könnyű ám sztrájkolni tüntetni mikor szinte semmi tétje, nem fenyeget retorzió, sőt még szóba is állnak velük, emberszámba veszik őket. Most... Most mééé neeem? Hol a gerinc? Hol az összefogás? Hol a méltóság? Hol a hivatása iránt érzett tisztelet?

 De!... Ki mondta hogy csak Budapesten lehet tüntetni sztrájkolni??? Még hatékonyabb lenne ha az a megmozdulás országos lenne.

Majd közömbösködhet ez a nép ha lerabolt ország árokpartján koldusként ücsörög és ott köpdösi szembe a saját kölke aki nyugatról jön haza látogatóba. Na és majd akkor önérzeteskedjen az ilyen írások miatt mint enyém most.

Felkellene végre fognia az embereknek...- Ez a mocskos korrupt eszetlen orbán maffia rendszer a Félelemre a Gerinctelenségre és a Sötétségre épít. Akit lehet és kell...azt Megfélemlítik. Akit lehet azt kilóra megveszik. Akit lehet azt megvezetik. A gyávákat megfélemlítik. A gerinctelen szolgalelkű talpnyaloncokat Megveszik. A sötét tudatlan ostoba birkalelkűeket megvezetik. Akik eddig gyávák voltak, összekéne szedni magukat míg nem lesz túl késő, aztán össze fogniuk azokkal akik eddig is kiálltak önmagukért és másokért is. A gerinctelen talpnyalók fejét beleverdesni a saját szarukba de jól ááám. Aztán elzavarni ezt a mocskos suttyó maffia bandát a búúúúús picsába. ...Amíg nem lesz túl késő. Má csak önbecsülésből a saját gyerekeinkért is. Hogy legyen jövőjük legalább nekik itt ezen a földdarabon. Hogy majd x év múlva ne a saját gyerekeink köpdössenek le minket....aaaaz út szélén árok parton.... Az ostoba tudatlanoknak pedig úgyis mindegy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!