2015/09/21

Közösségek/Csapatok - Vezetők. "Menj...menj! az úton menj tovább..."

Ha valamikor valahol elindul egy közösség/csapat egy kitűzött irányba célért egy vezetővel, majd ez a közösség valahol útközben megáll, elfárad, úgy dönt más irányba folytatja, A közösség vezetője mindent megpróbál hogy tovább haladásra az eredeti út megtartására bírja a csapatot a közösséget, de a csapat a közösség válasza..nem, vagy inkább kihátrál a vezetője mögül, adott esetben nem áll mellé ...-Akkor a közösségnek és a vezetőjének is el kell gondolkodnia. A közösségnek hogy új vezetőt keressen az új irányhoz/feladathoz/tempóhoz. A vezetőnek pedig hogy folytatja tovább egyedül, vagy új csapatot keres.

Ha bármi hatására az irány már nem egy, nem azonos az út, akkor az új utakhoz új vezetők kellenek. egy vezető csak egy úton képes haladni azonos időben. Egy vezető egyféle stílus. Egy ideig megpróbálhatja összetartani a csapatát, egy ideig megpróbálhatja az eredeti irányba tartani, de a vezető is elfárad. Nem beszélve róla ha úgy érzi hosszabb ideje, több jelből a csapat már nem bízik benne, nem áll mellette. Akkor már hiába minden. Ha a vezető vagy csapat úgy érzi a csapat vagy vezető számára már minden fontosabb mint az eredeti út, akkor el kell gondolkodniuk. Akkor is el kell gondolkodnia csapatnak és közösségnek is, ha egyikük vagy másikuk már inkább visszahúzó erő a másik számára mintsem előre vivő lenne. Mert ha ez útközben egyszer kétszer megesik, betudható fáradtságnak és ekkor pihenni kell, megbeszélni. Na de mikor már tartóssá válik? Van hogy már sem csapat a vezetőben, sem vezető a csapatban nem bízik. Van e értelme tovább egymás rovására kínlódniuk egymással? Nem hiszem. Akkor inkább a tisztes elválás. A csapat együtt maradhat és mehet a maga választotta úton a vezető folytathatja az útját egyedül, vagy keres másik csapatot.

Nos...Mi van ha a vezető választotta új csapat sem válik be? Akkor a vezető rossz csapatot választott az útjához a célja eléréséhez. Vagy a vezető alkalmatlan csapattal együtt dolgozni. Akkor menjen magányosan az úton a maga vagy az élet a sorsa által kijelölt úton. Van hogy egy bizonyos kijelölt célt egy bizonyos úton kell elérni. Ezt jelölik ki. Akkor menni kell a célig bármi történjen is. Akadályokon át. Nincs olyan hogy új cél. A csapat a közösség feladata annak a célnak az elérése annak az ösvénynek a bejárása. Van hogy a vezető jelöl ki utat célt. Ehhez szervez gyűjt maga köré csapatot. Aztán útközben a csapat feladja, kimerül, nem kívánja azt az utat járni, természetes hogy a vezető folytatja másképp másokkal vagy egyedül. Esetleg ő is feladja. Módszereket lehet váltogatni, útközben lehet megpihenni, de a célt feladni nem. Illetve fellehet adni a célt, de akkor azt mondja ki csapat és vezető. Vagy tisztességgel váljanak el egymástól. Menjen ki ki a maga útján.

Van hogy célt és utat is kijelölünk, kijelölnek. Akkor azon kell haladni addig a célig. Esetleg lehet az utat útközben módosítani ha kiderül az az út nem járható. Van hogy a vezető adott mert őt jelölték ki, őt bízták meg, esetleg épp Ő jelöli ki a célt és utat, ehhez szervez csapatot. Akkor nincs mese. Menni kell. Ha közben kiderül képtelenek együtt menni, el kell gondolkodniuk a váláson.

Vagy a vezető vagy a csapat alkalmatlan. Esetleg mindkettő alkalmas, csak a csapat más vezetővel a vezető pedig más csapattal. Vagy mindkettő alkalmatlan. Akkor csapatot és vezetőt is váltani kell. Esetleg a vezető..., mert ő jelölt ki utat és célt, megy tovább egyedül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!