2015/05/26

Tuareg ismét.

Naná Tuareg írt megint és mint megszokhattuk már, ismét nem bírta ki az egyébként szimpátiát is kiváltható beszámolóját jó kis gyalázkodás nélkül. Én pedig naná nem bírtam ...om ki válasz nélkül. Tudod Tuareg! -Ha te olyan naaagy stratéga lennél mint ahogy azt szeretnéd magadról elhitetni, ha te tényleg olyan mindenek tudój, mindenkinél okosabb lennél mint hogy azt elhitetni szeretnél. A rajongótáborod nyomja is rendesen... Nos akkor ezek az írások nem keletkeztek volna. Csak eccer ebbe a jelen életedbe olvasd végig, aztán naaagy stratégához, jó vezetőhöz, igazi nem alkuvó ellenzékiként gondolkozz el rajta. Talán hasznodra válik...esetleg.

http://tuaregblog.blogspot.com/2015/05/neked-dudaltak-geci.html?showComment=1432637852892#c1412707730693256012

"Mi nem nyomulunk erőszakosan mindenhová mint tette...teszi ezt Tuareg és csapata. Mi nem küldünk egyetlen csoportba sem besúgókat. Mi nem gyűjtünk a mi csoportunkat gyalázó írásokat és azokról nem készíttetünk másolatokat.  Tuaregnek és csapatának az erőszakos, néha pofátlan nyomulás a mániája a módszere. Ahová beengedték, ott nyomult rendesen, osztatta az észt, saját...többnyire mindenkit gyalázó bíráló lehúzó írásait. ...mondom...mindenkit aki nem csatlakozott hozzá, nem értett vele egyet, nem volt hajlandó a nyomulását eltűrni. Vajh Tuareg az OGYM csoportba eltűrte é , vagy eltűrte volna é ha más csoportok elárasztják a saját írásaikkal, esetenként épp őket gyalázó írásaikkal az OGYM oldalait? Alig hiszem. Sőt... Az OGYM-be már az is tiltólistára került aki más véleményt fogalmazott meg mint Tuareg avagy a fanatizált hívei. "


"Tulajdonképpen már a Tuareg jelenségről folyik a beszélgetés egy ideje. Igen, már jelenség, hiszen az imádói és az utálói tényleg anyázási szinten képesek összeveszni.
Döbbenetesen megosztja az embereket és a csoportokat Tuareg személye. Az is tény, hogy sok helyen bálványozzák, sok helyről meg egyenesen kitiltották az írásait.

Magam részéről egyiket sem tartom jó ötletnek, mert aki bálványozza, az nem lát tisztán, általában dől az elfogultság a mondanivalójából, aki meg utálja, az simán egy pillanat alatt eljut az anyázás szintjére.
Ezt tapasztalatból írom, jó néhány csoportomban előfordult már hasonló, megfékezni sem volt könnyű.

Ha kíváncsiak vagytok rá, leírom én is a véleményem, mert kérdezték.
Magam részéről nem szeretem Tuareget, mert nem hiszek neki. Ebbe benne van a zavaros múltja is, az arroganciája is.

De amiért főként nem, az az, hogy gyakorlatilag minden ténykedése kontraproduktív.
Kezdődően a hívek felé történt felszólítása a Blogja erőszakos terjesztésére,. amivel gyakorlatilag csak szaporította az utálók táborát.
Nekem is volt mikor a saját csoportomban fél percig görgőztem az egeret hogy túl jussak Tuareg Blogjain.
Nálunk is korlátozva lett ezután Tuareg Blogjainak száma. De nem lett tiltva. Viszont igen sokan viselik nehezen ezt a fajta erőszakos terjesztést.
Továbbmenve, én megértem, hogy csinálni kellene valamit de a Parlament körüli táborozással gyakorlatilag az égegyadta világon nem ért el semmit....
Szerintem tök értelmetlen volt, hiszen a hívek gyűjtésén kívül semmi eredménye nem volt.
Amit még nehezményeztem, hogy a stílusa végtelenül arrogáns lesz, ha véletlenül ellenvéleményen vagy. Fennhéjázó és arrogáns a stílusa.
Pont ezért nem csodálkozom egy pillanatig sem, hogy nem dagadt komoly ellenzéki táborrá az Ogym. Mert a vezető arroganciája tömegeket riasztott el.
És riaszt el a mai napig.
Mellékesen a párt név választásra rátérve, egész egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy csak egy szerencsétlen ötlet vagy egy tudatos provokáció a demokraták felé, rámutatván az éppen a DK-val való komoly ellentétre.

Az a bizonyos NAP párt igen sötét foltja a történelemnek, és jó lenne tudni a név választás igazi okát.

Mindezek ellenére azt mondom, hogy voltak Tuaregnek jó ötletei is, de sajnos azok megvalósításához, az arrogáns stílus kevés, mert azzal tömegeket nem lehet megnyerni....

Ennyi lenne nagyjából a véleményem. Hozzátéve, hogy ha nem ilyen erőszakosan terjesztené a Blogját és az igét, akkor valószínűleg hatása is lehetne az értelmesebb írásainak.

De már én is tovább görgetem, pedig biztos van néhány amit érdemes lenne elolvasni, ha nem a fennhéjázás és az arrogancia dőlne belőle...."

"sokszor a támadás kiváltásához elég egy ellenvélemény....
És ez az igazi baj. Mert aki mindig azt hiszi, hogy tudja a tutit és ráadásul ezt mindig mindenki képébe belevágja, az hamar eléri a közutálatot....  Igazából szerintem, vannak jó ötletei, csak a megvalósításukra rányomja a bélyegét az alkalmatlansága.
Mert arra, hogy emberek tömegét maga mögé állítsa, teljesen alkalmatlan....
Ez tisztán látszik abból, hogy ha alkalmas lenne, akkor már százezres tömeg lenne mögötte. Na, az ami nincs.... Sajnos ebben az országban, soha nem fog két ember egyfelé menni. Az összefogás nem működik, eddig sem működött, a bűnbak keresés viszont remekül szuperál.

Tele van az ország önjelölt fogadatlan prókátorokkal, akik vezérkedni akarnak, babérokra törni. Ezek között vannak civilek, politikusok....
Csak éppen egyetlen olyan nincs, aki képes lenne összefogni a népet, erre mindegyik alkalmatlan....
Pedig ez lenne az igazán fontos, hiszen a tömegeknél a falkaszellem működik, csak ez az ország képtelen kitermelni egy normális falkavezért...."

...és végül a teljesen saját írásom. Talán okulhat, tanulhat belőle aki akar.
A teljes írás ITT: https://www.facebook.com/notes/lajos-istván-kulcsár/demokráciáról-vezetőkről-vezetettekről-ismét/702978616494607?pnref=story 

és egy másik hasonló ITT: https://www.facebook.com/notes/lajos-istván-kulcsár/vezetőkről-vezetettekről-közösségekről-be-szólok-/585146208277849

"Az igazi jó vezetők nagy nagy felelőssége ebben a helyzetben a sajátjai összefogásra buzdítása a megbékélés az ellenzékiek között és nem a mégnagyobb uszítás bomlasztás. ...föltéveeee...Ha valóban az ország a nép sorsáért aggódik és a népéért akar tenni, nem pedig a saját pecsenyéjét sütögetni, esetleg a saját sértett egóját fényez...tetni, sértettségét..(.vélt avagy valós )...másokkal másokon leveretni. Ahogy Kati írt, -A MI felelősségünk hogy ezt NE engedjük tovább.

Kevés vagy egyáltalán nincs igazi jó vezető. Van egy csomó önjelölt messiás aki megváltónak mindenek tudójának az igazság egyetlen birtokosának hiszi magát. "Sztárt" mártírt csinál magából, körbe veszi magát bólogató agymosott fanatikus rajongókkal, aztán osztja az észt. Beül hívei rajongói közé a kör közepébe, aztán a rajongók hódolata szájtátós csodálata közepette nyomja az igét. Természetesen mindenki más hülye áruló hazug csak ő nem. Aki nem tart vele, nem áll mellé, nem bólogat neki másképpen képzeli a dolgokat az máris ellenség áruló és természetesen ő ellene vannak, ezért ő a naagy mártír. Sajnos mindig akad pár ilyen fanatikus önálló gondolkodásra képtelen "sztár" imádó bólogató. Így könnyebb nekik, tartozhatnak valahová, fontosnak érezhetik magukat, nem kell gondolkodni, van kiért rajongani és azt hihetik...tettek valamit az általuk csinált "sztár" árnyékában nekik is jut némi fény. Van egy csomó nyomulós tehetségtelen alkalmatlan senki, akiknek a funkció a fontos. Széplelkűsködnek, bájvigyorognak a naaagy embert körbe vigyorogják aztán a naaagy semmi. Természetesen a aját "fontosságuk" tudatában vigyorognak sürögnek rettenetmód látványosan, csak éppen sosem akkor mikor miben kéne. Mutatni imitálni a naagy semmit tevést azt tudják. Ha valaki számon kéri tőlük a valódi tetteket, akkor csodálkozva bambulnak, ellenségnek kiáltják ki, hülyének elégedetlenkedő lázadónak, bolondnak tartják, igyekeznek elszigetelni. Van egy rakás szarházi aki elhiteti szép mesékkel, rózsaszín ködös ...narancsos álmok ígéretek felfestésével ő milyen jó vezető lesz. Aztán?...a nagy semmi, rosszabb esetben mihelyst vezetővé választják, máris jönnek a haverok cimborák sógor koma és a naaagy "álom" gyáros a ( meg ) vezetettek uraként kezd viselkedni, lop csal hazudik. Jóóól elővezeti és még el is hiteti a MEGvezetettekkel, -Ez neki jár. Valljuk be őszintén... Mi jócskán hibásak vagyunk ebben. Megelégszünk az ilyen "vezetőkkel" , hagyjuk hogy ezek MEGvezessenek minket. Túl gyakran megesik az is, -A vezettek megválasztják a vezetőjüket és menten magára is hagyják. Gondolvááán..Ő a vezető, dógozzon, váltsa meg a világot, tegye a dógát, nekünk innentől semmi dógunk. Nem állunk mellé mögé, nem segítjük, elvárjuk tőle hogy haladjon a szekér, de mi magunk semmit nem teszünk ezért. Azt hisszük, ha valaki Vezető, az máris mindenható, mindentudó ( ezt gyakran a vezetők hitetik el magukról ) mindent bír. Képtelenek fölfogni a vezetettek a vezető is Ember, ő is hibázhat, nem mindenható, egyedül képtelen világot váltani, hogy jussunk valahová ahhoz nekünk is mennünk tennünk kell."

Tuareg írta egy kommentelőnek válaszként a blogjában a fenti linken lévő bejegyzésénél:

Gábor Szabó2015. május 26. 7:26
A Benkőanikó pálya lehet Neked, megvalósulhat általatok a Jobbik-DK koalíció ;)

-Én válaszom:
A jobbikot a DK-val így összemosni... Ez még tőled is undorító. Pedig lassan megszokhatjuk. A nagy stratéga hű de mártír nem alkudó Tuareg süllyed az orbánista mocsok mélye felé. Egyre inkább sikerül egy bűzös posványba süllyesztened önmagadat. Ez kevésbé volna baj, mert magaddal teszel amit akarsz. ha neked a posvány megfelel... Na de egy valaha jobb sorsra érdemes mozgalmat is magaddal rántani pusztán a sértett egod, vagy kitudja milyen céljaid miatt. Ráadásként jópár valaha volt tisztességes szándékú embert is rántasz magaddal, sőt kihasználod őket önnön fényezésedre, önnön mártirrá avatásodhoz, na ez már minden mocskok alja.

Ui.
Ennyit ér Tuareg. Válasza normális reakció semmi. Persze a fentiekben leírtakból is következik, Tuareg nem szereti ha nálánál okosabbakkal, vagy legalább vele azonos szinten lévőkkel kell ..ene vitáznia. Akkor ő a nagy Tuareg leblokkol, terel, semmitmondó válaszok, esetenként morcos durcás hiszti. Ő csak beszélni, kinyilatkoztatni szeret. Beülni a kör közepébe imádói közé aztán mondani a magáét és nagyon szereti a bólogató "okosakat" . "Jól megmondtad Gábor, Fején találtad a szöget Gábor, Igazad van Gábor, Jól megadtad nekik Gábor, Jó vagy Gábor"...típusú "okosságokat" szeresse. Tuareg gyűlöli ha nincs igaza, ha a hibáira figyelmeztetik, ha ellent mondanak neki, ha imádói bólogatói előtt mattítják a fényét. Akkor jön a "lehúzzuk a vizes lepedőt" stratégia a blog.....a hisztizés az imádói a rajongótábor uszítása mindenki bárki ellen akit ő ellenségnek kiált ki.  Úgy egyébként elég érdekes szempontok alapján és eléggé fura utakat bejárva nevez ki ellenségeket.... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!