2015/05/22

Demokráciáról, vezetőkről, vezetettekről... Ismét.

Ez a társadalom tényleg nem érett meg a demokráciára. A szolgalelkűséget a vezér elvűséget szokta meg. Önállóan gondolkodás nehééééz úgy társadalmilag. Itt nincs avagy nagyon ritka "madár" a Tudatos polgár. Hazudik aki azt állítja a demokráciát nem lehet tanítani. Bizony lehet és kellett is volna! Erről írtam már párszor. A rendszerváltás óta nagy bűne a politikai és értelmiségi elitnek ez. Valahogy "elfelejtették" tanítani a demokrácia működését a Népnek. Egyébként kell és lehet tanítani már a családban is, épp úgy a demokráciát a toleranciát az emberséget a tisztességet a tudatosságot is. Tudom jól... A saját fiaim és a hivatásom a példám rá. 

Erről is írtam már párszor. Fura szerzet a Magyar. Nem érti az Istenért sem, a politikus NEM sztár, nem Isten, nem megváltó és főleg nem imádni isteníteni való tévedhetetlen bálvány. A politikus is Ember...ha az és semmi más. A politikus a NÉP kegyeiért küzd a Nép alkalmazottja ha a nép úgy dönt, ő a politikus van a Népért és nem fordítva. A politikus egy Ember aki pályázott a NÉP által meghirdetett vezetői állásra. Ha alkalmasnak ítéltetett a MI alkalmazottunk lesz. Ha alkalmatlan, akkor felmondunk neki. A közhivatal és közhivatalnok a köz alkalmazott is a NÉP alkalmazottja és Ő van értünk a KÖZ hivatallal intézménnyel együtt! Soha nem értettem miért rangot címet cafrangot imádnak tisztelnek az emberek. Úgy gondolom NEM a címet rangot cafrangot kell tisztelni, hanem az Embert..., haaa...az tisztelhető.

Föl nem fogom miért nem érti a nép?, - A vezetőnket MI tesszük azzá amik. Fura... Megválasztják a népek a saját vezetőiket a sok jelentkező közül, tulajdonképpen a saját alkalmazottjukat, majd miután megválasztották, elkezdik imádni hódolni neki isteníteni hajbókolni előtte. Nem fura? Hiszen MI tettük azt a vezetőt...képviselő urat, polgármester urat, miniszterelnök urat azzá ami. Akkor? A MI döntésünk kellett a mi akaratunk kellett hogy az a politikus az lehessen ami. Ő tartozik nekünk hálával és nem mi neki. Tőlünk kapott egy bizalmi jó állást.

Tudom... Én egy "fura" szerzet vagyok. Egy hierarhikus szervezet hivatásos tagja, hivatásos katona voltam. Mégis mindig azt mondtam a beosztottaimnak, -"Ne a rendfokozatomat tiszteljétek, hanem az Embert ha az tisztelhető, azt tiszteljétek hogy milyen vezetőtök vagyok." A rendfokozat a cím a rang CSAK díszlet. Én magam is a parancsnokaimban nem a rendfokozatukat a beosztásukat tiszteltem, hanem hogy milyen Ember, milyen Vezetőm.


Még valamit a Vezetőkről és a Vezetettekről. Ha a vezető egy demokratikus közösség Választott vezetője, akkor annak a közösségnek az érdekei szerint kell azt vezetnie. Úgy kell ...ene vezetnie azt a közösséget, hogy az a közösség minél több tagja számára jó legyen. Nem önkényeskedhet semmiképpen, semmilyen esetben sem. A közössége többségének érdekeit kell figyelembe vennie minden esetben és nem a közössége egyes tagjainak érdekeit. Minden Vezetőre választott vagy hierarchikus szervezetek közösségekre is áll a dolog miszerint tisztességes szabályozások mentén KELL vezetnie. Ha egy közösség vezetője önkényeskedik, nincsenek tisztességes kiszámítható egyértelmű szabályozások a közösség gépiesen fog dolgozni, működni. váratlan helyzetekben leblokkolnak mert várják a vezető döntését illetve félnek az önkényeskedő vezetőtől. A szervezet a közösség sokkal kevésbé lesz hatékony. A vezető távollétében a közösség nagy valószínűséggel széjjel esik, lebénul, így a vezetőnek mindig jelen kell lennie. Roppant fárasztó és kevésbé hatékony. Ahol kiszámítható egyértelmű szabályozások vannak, ott a vezető és vezetettek is tudnak mihez igazodni. Főleg ha ez a szabályozás tisztességes önállóságot biztosít a vezető és a vezetettek számára is. A Jó Vezető az, aki tisztességes keretek, egyértelmű szabályok és határok közt hagyja önállóan gondolkodni, dolgozni dönteni a vezetetteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!