2015/03/28

"Ki a hibás?" ....mindenki csak épp mi nem?

Előbb olvastam egy mondatot valakitől és gyorsan végig gondoltam. Íme a mondat: "Itt mindenki a politikusokat hibáztatja! Na és az emberek mindent megtettek-e kérdem én! Sajnos NEM!" ...és tényleg.
Régebben már írtam erről... Kezdjük a rendszerváltással. Elgondolkodtatok már azon, valójában hányan akarták ezt a rendszerváltást? ...Nos?... Ugye nem? Nos akkor mondom. A Magyar nagykorú lakosság talán ha egy huszada akarta. Ez úgy kb. ..és sokat mondtam...350 ezer ember. Kb egy tizede tudta is miről van szó valójában és a többi... A többiek a nagy többség csak csendes szemlélődő volt. Csak úgy kullogtak az eseményekkel, de inkább az események után, foggalmuk nem volt, mi is történik. Kb. töredéke viszont nagyon nem akarta. Ennek a töredéknek egy része tudta hogy miért nem akarja, tudta hogy mindaz a rendszer váltás mit fog jelenteni valójában. Töredéke pedig érdekből nem akarta, merthogy elveszítette az addigi "kényelmes" pozícióját.
Aztán megtörtént az a rendszer váltás. Az emberek nagy része elhitte a szép meséket a demokráciáról a kolbászból font kapitalista kerítésekről a szabadságról. DE!....eszébe nem jutott senkinek, vagy legalábbis csak keveseknek hogy átgondolják mit jelent mindez, mivel jár a naaagy demokrácia a naaagy szabadság, mi is az valójában. Az akkori rendszerváltó...politikusoknak?..., pedig eszébe nem volt mindezt érthetően elmagyarázni.
Bele estünk a rendszerváltásba úgy, hogy gőzünk nem volt mibe megyünk, mi az, eszik vagy isszák a demokráciát a naaagy nyugati szabad világot. Senki nem akadt aki elmondta volna. Ha netán néhol mégis akadt volna ilyen ember, azt elnyomták gyorsan, lehurrogták a naaagy eufóriába. Hiszen...hirtelen lehetett menni nyugatra, lehetett nyugati autót hifit hűtőt mosógépet bármit mi szem szájnak ingere behozni venni. Jött a naaagy szabaccság. ...
Aztán... jött a döbbenet is... Elvesztek a munkahelyek, jött a munkanélküliség is. Eltűntek vállalatok egyik napról a másikra. Eltűntek a TSZ-ek az állami gazdaságok. Jöttek az ügyeskedők és fillérekért felvásárolt kárpótlási jegyekkel mindent széjjel hordtak. Mire észbe kapott a Magyar, már ügyeskedők által lerabolt, széjjelhordott ország volt körülötte. Neeem külföldi ügyeskedők rabolták ám széjjel. El ne higgyétek a szarabbik jobbik náci meséjét! Hiszen Ti is láttátok, mind láttuk kik rabolták széjjel. Ügyeskedő Magyar hontársaink, volt igazgató főmérnök jogász elnök elvtársak, ügyeskedő simlis tolvajok hordták széjjel. Állami támogatással, sosem visszafizetendő állami "hitelekből" meggazdagodott új gazdagék hordták széjjel. Aztán amit széjjel loptak csaltak fillérekért, állami támogatásokkal, azt eladogatták jópénzen. Persze hogy jöttek a nyugati cégek is ..a sokat szidott multik is. Jajj de büszkék is voltunk akkor... mert hozzánk jött a naaagy multi. Munkát adott a megszűnt Magyar cégek helyett. Technológiát, fejlesztést hozott. Beléptünk a fejlett nyugati világba. Büszkék voltunk magunkra... Mi megcsináltuk. Meg ám. Mi békésen szépen. A minta ország lettünk. A rózsaszín álmok hazája a szép mesék hazája.
A politikusok a társadalom...magát elitnek nevező... értelmisége pedig valahogy még mindig elfelejtette felvilágosítani a népet a naaagy szabaccság a demokrácia valódi mibenlétéről.
Mi a nép pedig csakis a szép mesékbe a színes álmokba éltünk, abban akartunk hinni.
Azt hittük a demokrácia csak úgy működik magától. Azt hittük elhittük, minden kóbászból lesz hamarost csak hinnünk kell benne, de tenni nem kell semmit.
Jóóó Magyar szokás szerint ócsón adták a gerincet sokan. Mi a politikusainkból is sztárt csináltunk. Rajongtunk a politikusainkért, együtt fotózkodtunk a naaagy emberrel ha leereszkedett közénk. Mi a naaagy emberben nem a politikust az értünk dolgozó a mi szolgálatunkban álló embert láttuk, hanem az imádni való vagy épp gyűlölni való "sztárt". Mi nem vettük tudomásul hogy a Politikus NEM sztár, hanem a mi kegyeinkért küzdő a mi szolgálatunkban álló Alkalmazottunk. Ő van értünk és nem mi érte. A közhivatalokat a közintézményeket a közhivatalnokot a közalkalmazottat mi valamiféle úri intézményként kezeltük. Pedig szintén Ők vannak értünk és nem fordítva. Emberek ők is de a mi alkalmazottaink, értünk vannak.
A politikusaink zöme pedig ezt az össznépi igényt elégítette ki. Sztárként kezdtek el viselkedni, urainkként és nem a szolgálóinkként a KÖZ szolgálóiként. Ígértek fűt fát szép meséket mert erre volt igény, erre volt vevő a Magyar. A realitás a valóság nem kellett. A mese a rózsaszín a narancs színű köd kellett.
Ha valaki a szemünkbe mondta a valóságot, azt hazugnak kiáltottuk ki..., meeert..., ezt tukmálta belénk a másik a valódi hazug. A gerinc az elvek a tisztesség pedig igen ócsó lett. Eladta gerincét politikus, értelmiség. Behódolt benyalt lehasalt megadta magát eladta magát mindenki bárki bárkinek akitől valamit remélt félt ..... Itt ellenségek lettek és nem ellenfelek. Itt érdekek személyes haveri családi érdekek vezettek vezetnek mindent és mindenkit, nem pedig a tisztesség a gerincesség a sziklaszilárd elvek a nép a Haza érdeke a közösség érdeke.
A politikus már nem politikus, hanem talpnyaló hűbéres hazug elvtelen érdek ember...ember???... A Nép?... megalkuvó beletörődő gyáva közömbös hazugságoknak bedőlő politikust sztároló istenítő a saját valódi érdekét nem látó nem gondolkodó a sztároltnak istenítettnek bármit feltétel és gondolkodás nélkül elhívő massza lett. A nép egymásnak feszül egymásnak ugrik egymásnak ellenség egymást ölő önmagát is megosztó összefogni képtelen végletekig megosztott gyurma massza lett. A politikusokat szidjuk okoljuk... Pedig... Mi is milyen nagyon hibásak vagyunk ám. A politikusok...jobb hijján nevezzük őket annak..., csak a tömeg igényét elégítették ki. Erre volt igényünk. ...és most a Nép az istenadta okol mindenkit csak saját magát nem. Egyik ezt a másik fele amazt okolja a másikat isteníti. Legrosszabb esetbe a a biztos pusztulást hozó szélsőségekbe kapaszkodik. Mert ugye...mindenki hibás csak épp mi nem...Pedig.... jobb ha tőlem tudjátok Ti Nép!-Mi Ti így együtt vagyunk a hibásak. Mi így együtt MIND hibásak vagyunk. Nem a cigány nem a zsidó nem a multi...nem a politikus az egyik vagy másik oldal..Nem ááám! Mi így együtt, mind a közömbös a gyáva a gerincét tisztességét eladó mind.
Az unokáink majd úgy fognak emlékezni ránk mint Bűnös nemzedékre akik eladtuk szép mesékért rózsaszínű narancsszínű álmokért érdemtelen hamis sztárokért istenített szar alakokért az Ő jövőjüket.
Én nem akarok a Bűnös nemzedékhez tartozni.......
Ui.
Itt nem a tehetség a tisztesség számít. Nálunk a nyomulás a hosszú nyelv a megalkuvás számít. A valódi tehetségesek a tisztességesek a gerincüket el nem adók az elvekkel élők és azok mellett kitartók itt semmire nem jutnak. Itt a tehetségtelen pofátlanul nyomuló senkik érvényesülnek., azok akik tudnak gerinctelenül pofátlanok nyomulósak lenni, akik tudnak vigyorogni bárkire bármikor ha érdekük úgy kívánja. A gerinctelen tehetségtelen nyomulósok árasztottak mindent el és a tisztességesek a tehetségesek hozzá sem jutnak semmihez. Pofátlannak, gerinctelennek, talpnyalónak vigyorgónak kell lenned ha jutni akarsz valamire. Ez egy ilyen ország. ...és még ne lennénk hibásak? ...hát dehogynem! Hagytuk és még mindig hagyjuk hogy így legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!