2021/10/23

Székelyudvarhely polgármesteréhez.

 Gálfi Árpád, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város polgármestere aki a facebookon kérdezte meg a város lakóit, fogadja e Márki-Zay Pétert a Magyar ellenzék miniszterelnök jelöltjét. .. Majd törölte azt a posztját és az alábbiakat írta:


"Gálfi Árpád Polgármester

Kedves székelyudvarhelyiek!
Amint egy korábbi bejegyzésemből tudhatják, Márki-Zay Péter úr, Hódmezővásárhely polgármestere és jelenleg a magyarországi ellenzék összefogásának miniszterelnök-jelöltje, egy munkatársának közvetítésével arról tájékoztatott, hogy városunkba is ellátogatna.
Én Székelyudvarhely polgármestereként szívesen látok vendégül polgármestereket az Anyaországból, vagy a világ bármelyik tájáról, de Márki-Zay Péter úr polgármesterként eddig egyszer sem jelezte látogatási szándékát Székelyföldre. Ezért gondoltam úgy, hogy mostani látogatását az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjeként tenné, annál is inkább, mert erre utalást tettek a bejelentkező levélben is.
Én személy szerint semmilyen formában nem szerettem volna részt venni a magyarországi ellenzék összefogásának kampányában, miközben kétség nem fér hozzá, hogy ezt a látogatást Márki-Zay úr kampánycélokra használta volna.
Azért, hogy ne döntsek önkényesen, két nappal ezelőtt, több kommunikációs csatornán -így a közösségi oldalamon is- megkérdeztem a székelyudvarhelyiek véleményét erről.
A válaszok túlnyomó többsége alapján úgy gondoljuk, hogy Székelyudvarhely nem kell részt vegyen semmilyen formában a Márki-Zay Péter úr és az anyaországi ellenzék kampányában.
Egyes – ezzel kapcsolatosan megjelenő- cikkekben felmerült az a költői kérdés, hogy „ezek szerint Gálfi nem Magyarország mindenkori kormányával szeretne kapcsolatot ápolni, hanem csak a jelenlegi Fidesz-kormánnyal?” Ebben van némi szándékos csúsztatás, hiszen egy jelölt még távolról sem kormányfő. Én azt gondolom, hogy egy határon túli magyar polgármesternek jó kapcsolatot kell ápolnia a mindenkori Magyar Kormánnyal, ugyanakkor nem gondolom, hogy részt kell vennünk a jelenlegi ellenzéki jelöltek kampányában. Ne tévesszük össze a jelölteket a kormányfővel, vagy a kormány tagjaival. A kettő nem ugyanaz. Az pedig végképp elszomorító lenne, ha egy miniszterelnök Magyarországon, függetlenül attól, hogy melyik oldalt képviseli, attól tenné függővé a határon túli magyarokkal való kapcsolatának minőségét, hogy részt vettünk-e, vagy nem a korábbi kampányában.
Köszönöm mindazoknak, akik a feltett kérdésemre válaszoltak.
Sajnálattal vettem tudomásul, hogy egy idő után magyarországi „ellenzékiek” százainak mocskolódó felületévé vált a bejegyzésem alatti hozzászólási felület és mivel már nem a feltett kérdésről szóltak a hozzászólások, valamint már többségében nem a székelyudvarhelyiek nyilvánítottak véleményt (pedig ezennel kizárólag őket kérdeztem), töröltem az akkori bejegyzést.
Tisztelettel szeretném tájékoztatni Székelyudvarhely lakóit, hogy tegnap válaszlevélben tájékoztattam Márki-Zay Péter urat (illetve azt a munkatársát, akinek közvetítésével üzent nekem), hogy nem szeretnénk részt venni az anyaországi ellenzék kampányában semmilyen módon.
Frissítés: Egyetlen szóval se mondtam, hogy Márki-Zay Péter ne jöjjön Erdélybe, vagy Székelyföldre. Azt mondtam, hogy nem szeretnék részt venni a kampányukban. Ez óriási különbség!
Valóban igaz, hogy a magyarországi városokban is kampányolhat bárki. Hát itt is kampányolhat. De a magyarországi városokban sem láttam egyetlen ellenzéki kampányt sem, ahol a jelenlegi kormánypárt bármelyik tagja kampányolt volna velük. Minden városvezető eldöntheti, hogy kinek a kampányában vesz részt, ha egyáltalán részt akar venni. Így én is eldönthetem.
Köszönöm a megértést!"

...nos ennél a posztjánál már letiltotta a hozzászólás lehetőségét, így egy másiknál írtam neki ezt...-

Polgármester úr! Mivel ahol aktuális lenne, azt egyiket törölte a másiknál nem engedélyezte a hozzászólást. Nos... Ugye a Magyar ellenzék miniszterelnök jelöltjét önök nem látják szívesen. Ön ahhoz gyáva volt, hogy ezt a látogatást fölvállalja polgármesterként, így a választóira hárította a felelősséget. Gondolom, tán attól félt, hogy orbán viktor nem venné jónéven ha ön fogadná Márki-Zay Pétert és elapadna a pénz amit orbánék nagyvonalúan talicskáznak ki tőlünk önökhöz Romániába . Tudja!... az a sok milliárd a MI pénzünk! ... a miénk magyar embereké, orbán ELLENZÉKÉ IS! Mi magyar emberek dolgoztunk érte keményen. Arra a pénzre itt nálunk is igen nagy szükség lenne. MI nélkülözzük meg a mi gyerekeink oktatásán az egészségügyön az útjaink állapotán a magyar béreken a magyar nyugdíjasok... Tehát MI ELLENZÉKIEK IS!... akiknek mostantól Márki-Zay Péter a miniszterelnök jelöltje. De megnélkülözik orbán viktor hívei is. Önök odakintről a nagy magyar valóságról semmit nem tudva támogatnak egy hazug álszent tolvaj diktátort és elfogadják tőle a MI pénzünket... Önök beleavatkoznak a MI életünkbe a MI sorsunkba és a gyerekeink jövőjébe azzal, hogy ide szavazgatnak orbánra meg a bandájára Európa legkorruptabb bandájára...úgy, hogy nem viselik a döntéseik minden következményét, CSAK a hasznot belőle a MI pénzünket a magyar egészségügyi ellátást. Önök háborognak, hogy egyre nagyobb a gyűlölet önök iránt itthon.. Ne csodálkozzanak!... Tudta? .. azt a gyűlöletet épp az szította és szítja akit önök támogatnak és tolja önökhöz a MI pénzünket. Ne higgyék, hogy orbán és hűbéresei az önök iránt érzett naaagy szeretet és tisztelet okán önti oda a MI pénzünket... Ne higgyék!.. Pusztán a mocskos hatalma fenntartásához eszközök önök és semmi más. Én az ön és az összes romániai magyar politikus helyében keményen meggondolnám kit és miért támogatnak. Azt is meggondolnám, talán mégis csak fogadniuk kellene a magyar ellenzék miniszterelnök jelöltjét. Nem hinném, hogy önöknek és a választóiknak mindegy lenne mi lesz az után ha orbán és bandája bukik. Nem hinném, hogy önöknek mindegy, hogy a gyűlölködés odáig fajul, hogy önök nem igazán szívesen látott vendégek lesznek itt Magyarhonban.

Tényleg... mit szólnának önök ahhoz ha mi is átjárnánk oda szavazni és beleavatkoznánk az önök sorsába azon a jogon, merthogy valaha magyarok voltak? .. Mit szóltak volna önök ha mi anno a csauseszku mellé állunk?...és nem önök mellé? ...Tudják önök? .. akkor a TELJES Magyar nép egységesen állt önök mellé és segítettünk amiben tudtunk.. MI IS ÁM!... akik most orbán ellenzéki felét képviseljük akik ELLEN önök Európa legkorruptabb, leghazugabb bandáját támogatják.

Ön ugye nem szeretne részt venni a magyar kampányban... Ugye ezt úgy érti, hogy orbánéban sem? .. vagy csak a Márki-Zay az ellenzékében nem? .. Csak azért kérdezem, mert sok romániai magyar politikus társa IS, meg papok IS erősen kampányolnak orbán mellett és biztatják a romániai magyarokat arra, hogy szavazzanak orbánékra..

Szóval... gondolkodjanak el ezeken és hogy mi is a valódi érdekük. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!