2020/08/24

Vallási vagy Polgári?

Egy társadalmat, államot fellehet építeni több féle képpen. Ezek egyike a legrégebbi a -"Vallási" alapú felépítés a másik a fiatalabb a "politikai ideológiai" alapú és a harmadik a "polgári" alapú. Miben különböznek?
-
A Vallási alapú...

Valamilyen vallás alapvető "törvényei" hite alapján építik fel és minden törvényt ennek a vallási ideológiának rendelnek alá, ez alapján készítik el. Az állam berendezkedése a közhivatalok is a vallási ideológia alapján működnek. Lásd... Muzulmán államok, Keresztény államok, Hindu államok... Ezekben e vallások képezik a hatalom gerincét és minden ennek a vallásnak van alárendelve a törvényeik is. Egy adott a társadalom többsége által gyakorolt vallást kiáltanak ki vezetőnek, kizárólagosnak és államszervezési alapnak. Vallási diktatúra!

-"A politikai ideológiai" felépítés, állam szervezés.

Ezek egyike a "szocialista" vagy "kommunista" állam berendezkedés, állam szervezés, a másik a "nacionalista" azaz nemzeti alapú. A "szocialista" és a "kommunista" politikai ideológiai alapú állam szervezés lényege a "Társadalmi tulajdon" túlnyomó szerepe és az "egyenlősdi", azaz minden ember egyenlő minden téren. Minden esetben kikiáltanak egy társadalmi réteget...osztályt...uralkodóvá illetve a társadalom vezető erejévé, ez a réteg pedig a "munkás osztály"...proletáriátus. Azaz a munkásosztályra hivatkozva azt a társadalom vezető erejévé kikiáltva szervezik meg a társadalmat. Szinte minden "közösségi" azaz "társadalmi" tulajdonban van. Csak és kizárólag a társadalom vetzető erejének kikiáltott osztály "pártja", ( illetve annak képviselői ) lehet vezető szerepben. Politikai ideológiai diktatúra!

A másik ilyen politikai ideológiai berendezkedés a "nacionalista" berendezkedés. Ez esetben beszélünk kizárólagosan "Nemzet államról", azaz egy adott ország többségi nemzetét kiáltja ki egyedül "államalapító" jogúnak és így uralkodónak a társadalomban. Minden más a területén élő kisebbségi nemzet CSAK alárendelt másodrendű polgár lehet. ... a hitleri Németország a Musszolíni féle Olaszország és sajnos hazánk is volt ilyen... legerősebben és kimondottan a Horthy féle Magyarország, de jelen volt e "nemzetállami" uralkodás a Horthy világ előtt a királyaink idején is... A többségében nemzetiségek... ( Román, Szerb, Horvát, Szlovák... ) településeken is Magyar közigazgatás volt és CSAK Magyarok tölthettek be hivatali vezető pozíciókat. A józanabb gondolkodásúk tudhatják hová vezetett ez....1848 sikertelensége egyik oka is és végül "Trianon" a II. világháború is. Napjainkban is voltak, vannak ilyen a nacionalizmusból fakadó háborúk, népírtások. Nacionalista diktatúra!

. A "polgári" alapú állam, társadalom szervezés,.

A "polgári" azaz "civil" társadalom ( állam ) szervezés lényege, nincs sem vallási, sem politikai ideológiai, sem nacionalista ideológiai alapja, illetve vezető ereje. Egyszerűen egy el és befogadó társadalom szervezés ahol szabad a vallás a politikai hovatartozás és jog gyakorlás, szabad és egyenjogú minden polgára vallási, politikai, etnikai, nemzetiségi hovatartozástól függetlenül. Ezen polgári egyenjogúsági és egyen kötelességi alapon alkotják a törvényeket és a közigazgatást is. Természetesen itt a magán tulajdonhoz való jog is keményen fennáll. Az állam a közigazgatás van a polgáraiért.

....és akkor miért is ez a "politikai fogalom magyarázat?...

Nos... ugye orbántól és mostanság naaagyon keresztény meg hű de nemzethy bandájától igen sűrűn halljuk az "1000 éves keresztény kultúránkra" való hivatkozást, meg a "keresztény európa" megmentőjének a "kereszténység" hűde védelmezőjének szerepének ócska pojáca hangoztatását. Ugye orbántól valaha a kezdetekkor hallottuk a naaagy liberális maszlagot is a vallások az egyházak elutasítását is... ( emlékszünk ugye?... "csuhások térdre imához"... ), aztán volt "népi" polgári... (  nevükben a fidesz-mpp... magyar POLGÁRI párt ugye ), aztán lett "illiberális"... na erről gőzük nem volt mit is jelent, aztán lettek pár éve hűde "keresztény népnemzethy".... Erőst hajaz a horthysta nacionalista naaagy keresztény uram bátyám hűbéres világra. ...és még véletlenül sem a "kommunizmusra", főleg nem a Kádári szocializmusra!...még ha sokaknak nem tetszik és túl sokak leginkább a "kommunista" világhoz hasonlítgatják is őket.

Én pedig amondó valék... Semmiféle vallási még keresztény államot SEM akarok! Nem akarok egy hazug vallási alapon szervezett hazát sem magamnak, sem a gyerekeimnek! Nem akarok papok álszent hazug hatalmát! Nem akarok vallási egyházi... csuhások diktatúráját! Nem akarok nacionalista "nemzethy" diktatúrát sem!.. sőt!... politikai ideológiai diktatúrát SEM akarok! Akarok viszont békességet, egyenjogúságot MINDEN TÉREN!... mindenki számára aki e hazában él! Megjegyzem... azt is akarom ám, hogy aki idejön és itt akar élni, letelepedni, FOGADJA el ezt, alkalmazkodjon ehhez, fogadja el azt, hogy ez itt Európa, Magyarország, európai Magyar kultúra!...és ő se akarja ránk erőltetni a magával hozottat! ...ahogy mi is elfogadjuk az övét és alkalmazkodunk ha az ő hazájába megyünk...
A vallásokkal és a politikai ideológiákkal kapcsolatosan egyetlen vezérlő elv lehet!...mégpedig, hogy MINDENKI szabadon gyakorolhassa és választhassa meg azt mindaddig, amíg azt nem akarja egyeduralkodóvá tenni, nem akarja másokra erőltetni, nem mások kárára, mások rovására teszi! Ahogy a párt ideológiák, úgy a vallási ( egyházi ) ideológiák és azok képviselői is takarodjanak ki a közhivatalokból, közintézményekből, oktatásból, törvényalkotásból!
Akarom hogy az állam a törvények a közigazgatás a közhivatalok a közintézmények és azok alkalmazottai legyenek ÉRTÜNK az állam POLGÁRAIÉRT...és még véletlenül sem fordítva! Akarom hogy a "politikus" legyen értünk és NEM mi érte! Akarom hogy a választott vezetőink VEZETŐK! legyenek és ők legyenek értünk!...és neeeem uraink... NEM főnökeink! ... nem gazdáink.... Nem akarok cseléd világot és nem akarok kivételezett egyesek hatalmát meg újgazdag suttyók meg csajszikák nyomulását! Nem akarok suttyó taknyos talpnyalók, hűbéresek világát! Nem akarok cifra gúnyák, cifra papírok, címek, rangok hatalmát! A tehetség az emberi alkalmasság uralmát akarom!

Jelen írásomban NE keresse senki a "tudományosságot", mert nem a "tudományosság" a tudományos megfogalmazás volt a célom, hanem az, hogy mindenki  számára érthető legyen. Nem tudományos dolgozat!...hanem közérthető írás.  

1 megjegyzés:

  1. Tökéletesen megfogalmazott írás, maximálisan egyetértek! Én is ezt szeretbém!

    VálaszTörlés

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!