2020/08/05

"Avagy vakvágányon járok, bolondokat írok?"

 Egy írást hoztam a Facebook-ról, Dr. Lengyel Róbert Siófok Polgármestere írta. Lentebb válaszoltam is neki. 

Csak ülök és agyalok…

Sokat, talán túl sokat is agyalok pl. a pecabotok mellett ücsörögve mostanság arról, hogy merre is tart Magyarország. Az az ország, amelyért volt egyenruhásként nem egyszer az életemet tettem kockára és most civilként is, ha a szükség úgy hozná, odaadnám érte. Mert EZ A HAZÁM, nem is kell ezt külön ragozni. De!

Vajon jól van-e az, hogy abban az országban, amelyet szinte gye
rekkorom óta tisztességgel szolgálok, hitvány alakok lehazaárulózhatnak? Vajon jól van-e az, hogy a Trianonban megnyirbált, immár aprócska hazánk népe annyira megosztott, mint amennyire most az? Jól van-e, hogy az elszakított országrészeken „rekedt” honfitársaink kiszolgáltatott helyzetét így, vagy úgy, de mindig megpróbálják a honi politikusok a maguk javára fordítani? Az egyik ellenük uszít, a másik meg igyekszik megvenni őket. Jól van-e az, hogy 2020-ban, itt Európa közepén egy békétlenségi gócpont, egy Európa-ellenes fészek épül, amelyhez az oroszok, a kínaiak, meg az ördög tudja, kik szállítják még a gallyakat? Jól van-e az, hogy egyes emberek a szemünk láttára tollasodhatnak a „közösből” míg tömegek meg a napi betevőjük miatt aggódnak?

Meg aztán jól van-e az, hogy az emberek egy jelentős része politikailag inaktív, beletörődő, és amikor véleményt kéne nyilvánítania, nem megy el szavazni, mondván, hogy „azokra nem, ezekre meg végképp nem”? Mások meg azt mondják, ezekre nem akarok, más meg nincs. Vagy csak jobb híján szavazok ezekre...

És tudják, tudjátok mire jutottam? Hogy nem véletlenül tartunk itt. A „nagypolitika” szereplőinek egy jelentős része szóra sem érdemes megélhetési politikus. Egyiknek iskolája nincs, a másik kiesett az iskolapadból, politikusnak állt és ennyit tud felmutatni a múltjából. A harmadik ugyan eszes, de tolvaj, a negyedik esztelen és tolvaj, aztán van, amelyik csak kiváló „bólogató Jancsi” és gombot nyomogatni végül is megfelel, de folytathatnám. Ismerek eleget közülük, van némi alapom értékítéletet mondani, persze nevek nélkül. Aztán meg vannak azok, akik egyébként odavalóak, van iskolájuk, van szakmai múltjuk, van tisztességük, de csak vergődnek abban a közegben, mert korpa között vannak és zabálják őket a disznók. Ilyen bagázstól mit is várhatnánk mi egyszerű földi halandók?

De tényleg, mi magyarok nem érdemelnénk már végre legalább többségükben a tisztségükre a szakmai kvalitásaik, a végzettségeik, az élettapasztalataik alapján egyaránt odavaló politikusokat? Olyanokat, akik mind megízlelték a való életet, a munkát, akik megfelelő előélet, a ranglétrák végigjárása után, nem pedig negyvenes nyelvcsapások árán ücsörögnek kényelmes kis székekben és nyomogatnak parancsszóra gombokat milliókért?

Vagy tényleg igaz a mondás, hogy minden ország olyan politikusokat kap, amilyeneket érdemel? És akkor ezek szerint mi csak ilyenek érdemlünk? Mert ha igen, akkor dolgozzuk közösen azon, hogy jobbakat érdemeljünk és kapjunk is… Vagy nyugodjunk bele abba, ami van és hagyjunk egy pusztulatot a gyerekeinkre…


Avagy vakvágányon járok, bolondokat írok? 
Dr Lengyel Róbert  Siófok Polgármestere.



Dehogy ír bolondokat Lengyel úr! ejj de sok éve mondogatunk, agyalgatunk mi is páran ilyeneken...   Sajnos így igaz... "Minden nép olyan politikusokat kap amilyeneket érdemel." Ez a nép ilyeneket. Miért is? ...mert szolgalelkű, mert urak meg cifra mente meg cifra rang kell neki és nem VEZETŐK. Mert szereti...izzé... erre alkalmas csak, megmondják neki mikor miről mit gondoljon, mi legyen a véleménye. Mert Ellenség kell neki akit gyűlölhet, akire ráfoghatja saját balfaszságát. Mert hiszi... neki Atilla meg Árpád óta minden jár mert ő Hun meg Magyar meg István óta még keresztény is.... Ez van sajnos... és ezt használja ki a "politikus" gárda sok sok éve. Neeeem a Kádár rendszer nevelte ezt bele ebbe a népbe. Benne van ez már sok sok évszázada. Emlékszik? .. A rendszerváltáskor mi volt? ...Talán ha 100 000 akarta, másik pár száz ezer várta a többi milliók csendben magukban figyeltek. Széjjel lopták csalták hazudták az ország vagyonát ügyeskedők... Történt valami? ...voltak az "olaj ügyek"...( 80 évre titkosítva ) történt valami?... Taknyosok iskolapadból, meg köpönyegforgató MSZMP tagok, meg III/III-asok ( miért is zártak még mindig azok az akták?) ültek be funkciókba.... Ezektől vártunk mi jót? .. Ugyan! A népet "elfeledték" megtanítani a demokráciára. Hűbéresekkel, talpnyalókkal vették körbe magukat... évtizedek óta ott ül? ... Kihalásos meg haveri alapon megy a dolog? ... és ehhez sajnos az értelmiségi elit is csatlakozott, egyrészük ide, másrészük oda nyalt és nyal.... A nép a balga?.. néz ki a fejéből bőszen, vagy bambán... és imádják a saját "istenüket a politikusból csinált "sztárjaikat". Eeez van Lengyel úr.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!