2018/03/22

a teljes politikai "elit" elmehet....

Szomorú is és dühítő is. Sajnos igaza van. Ez az egész magát ellenzéknek meg demokratának mondó fűt fát ígérgető szájtépő cukiskodó hangzatosakat nyilatkozgató parlamentben cirkuszolgató 4 évente hűdefontosvagykedvesválasztópolgár bájosanvigyorgó bagázs elmehet a bánatos büdös picsába! Agybeteg hatalom mániás orbán és a tolvaj hűbéres talpnyaló bandája pedig szintén elmehet, csak máshová. Úgy cakli pakli a teljes politikai "elit" elmehet....mert oda valók. Na az értelmiségi "elitünk" sem sokkal különb. ....és akkor mit várunk a csóró "eccerű" polgártól? 

Az alábbi írást Oroszi Babett az Átlátszó . hu újságírója írta a Facebook-on. 

Babett Oroszi

Hétvégén párom szüleihez mentünk vidékre, autóval. A kocsit tavaly vettük használtan, nagyon szép, de hát hogyismondjam, egy kicsit problémás. Azon a napon például a rádiója halt be.
Hosszú volt az út, és ha a rádió ment volna, akkor valószínűleg nem agyalok 2,5 órán át azokon a plakátokon, amik szembejöttek.
Szavazz az MSZP-re! Szavazz a DK-ra! Szavazz a Jobbikra! Szavazz az LMP-re!
Miközben hosszú-hosszú kilométereken át néztem Karácsony Gergely, Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc és a többi ellenzéki vezető fejét, egyetlen gondolat ismétlődött a fejemben.
Mi, kérem szépen, át vagyunk verve.
Mindenki arról papol ugyanis, hogy szeretné leváltani a Fideszt, hogy ez a fő cél. Ez ordít minden plakátról. Más-más szöveggel, de ez az üzenetek lényege.
És hogy miért vagyunk ezzel átverve?
Miután leértünk párom szüleihez, anyukája első kérdése az volt, hogy kire szavazzon.
Én pedig nem tudtam neki mit mondani. Azon a településen is indul az összes ellenzéki jelölt, van belőlük vagy négy.
Leendő apósom törte meg a csendet, aki elkezdett számolgatni, hogy vajon ki lesz a Fidesz elleni legerősebb jelölt.
- Van erről valami felmérés itt? - kérdezte tőlem, amire én csak annyit válaszoltam, akkor már elég dühösen, hogy ez az egész egyszerűen nevetséges.
Mert az. Nevetséges, hogy idős, aktív emberek, akik élni akarnak a szavazati jogukkal, akik valóban változást akarnak, kénytelenek a konyhában ülve hasraütésszerűen számolgatni meg tippelgetni, hogy kire szavazzanak ahhoz, hogy ne a Fidesz jelöltje nyerjen.
Ők többet tesznek ezért, mint a teljes ellenzék - ami még mindig ott tart, hogy tárgyalgat, üldögél, dumikázik arról, hogy hát össze kéne fogni. És nem haladnak semerre.
Emiatt pedig az összes, valóban változást akaró választópolgárt nagyon nehéz helyzetbe hozzák.
Őszintén megmondom, egy kicsit megijesztett Orbán Viktor beszéde, aki a szólásszabadság ünnepén megtorlással fenyegetett meg mindenkit, aki ellene mert szólni. Utána többen felhívtak, hogy mi lesz itt, én meg azt mondtam, hogy nagyjából arra számítok, mint ami Törökországban van. Egyszer csak jön majd értem a fekete autó.
Annyi nyugalmam van, hogy a párom és anyukám is nagyon finom bablevest tud csinálni, úgyhogy legalább éhen nem halok majd a börtönben.
A bableves-evés közben viszont gyakran eszembe jut majd, hogy ők változást ígértek, és közben semmit sem tettek meg ezért. És ez nektek is jusson majd eszetekbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!