2017/09/24

Barics Éva "Majd holnap."

Éva Barics Így lett Magyarország az Ígéret földje.
Mi, a legvidámabb barakk polgárai évente jártunk "Olaszba", "Németbe", ott volt ám az élet!...jött a rendszerváltás és vártuk, hogy nálunk is kolbászból lesz a kerítés, mint ott. Nem lett. ...Sebaj! majd holnap l
esz...csak azt nem mondta senki, hogy tenni is kéne érte valamit.
..és jött a privatizáció, a szerencsések és ügyeskedők kaptak, vagy bagóért vásároltak kárpótlási jegyeket és vettek rajta mindent, ami mozdítható volt. Vártunk. ....majd holnap, holnap majd mi is jobban élünk.
...és az új gazdák? Rég nem tudtak már gazdálkodni..de sebaj! majd megtanulják újból, majd holnap. De holnap azt mondták, nekik bizony ne mutassa meg senki, hiszen könnyen magyaráznak onnan kintről, kapják az EU támogatást...már kapjuk mi is, és hol a "majd holnap"?
..és a privatizált gyárak sorra bezártak, mert nem volt szakértelem, mert meg kellett szüntetni a konkurenciát, mert csak az eszközök kellettek...de sebaj! majd holnap.... jönnek új befektetők, csak azt nem mondta senki, hogy ebbe a gazdasági környezetbe épeszű tőkés a lábát be nem teszi be...
..és a politikusaink? A szemünk előtt lopták szét és el az országot..de sebaj! biztos jó így, mert ezt ők tudják hogyan kell(?). Mégsem?...hát majd akkor szólunk..majd holnap..
....és majd holnap lesz nyugdíjad.. majd holnap hazajön a gyereked "Olaszból", vagy "Németből"...majd holnap..
1990. januárja óta hány dologra vártunk?...és hány lett "majd holnap"? Hány politikuson kértük számon az ígérteit tényleges tetteihez képest? Majd holnap? 
Majd holnap lesz újra oktatás, egészségügy, szólásszabadság, emberi jogok? Majd holnap? ..és ki fog minket a számonkérésre megtanítani? Ki tanít majd meg harcolni a jogainkért? Akarjuk?...vagy majd holnap?
Széthordták az országot a szemünk láttára, nem szóltunk ...mert majd a másik...mert nem rám tartozik...mert majd holnap...
..és ki tanítja meg, hogy a vezetőink vannak értünk, s nem mi őértük?...hogy nem hajbókolni kell, hanem számonkérni? Majd a holnap tanárok, holnap?

Szóval ez itten már a Kánaán. 
Láthatod tv-ben, óriási plakátokon, hallhatod a rádióban, a miniszterelnök maga hív telefonon és kapsz levelet is, hisz fontos vagy.
Különben is : ne szólj szám, nem fáj fejem. Igaz?
Tenni magunkért, másokért, az országért...MAJD HOLNAP.
"Majd holnap" ország büszke "majd holnap" állampolgára lettél.

Persze a "dilisek" most sem tudják befogni a lepénylesőjüket. De te majd meghallod őket ugye ? ..majd holnap. Majd gondolkodsz...majd teszel... majd holnap... és ha majd...szóval: ...majd holnap. 
Mert mennyivel egyszerűbb nem észrevenni mások fájdalmát. Mert mennyivel egyszerűbb nem tenni semmit a másikért. Mert mennyivel egyszerűbb hallgatni. Hisz az sokkal kényelmesebb, abból baj nem lehet.

Hát tudd: te vagy magad vagy a "majd holnap".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!