2017/09/11

Mi szolidarítunk...másokkal, de sosem itt önmagunkkal egymással.

Azt írják... "Szolidaritási demonstráció a kárpátaljai oktatásért a Közös Ország Mozgalom agórájában. Csatlakozott szinte minden ellenzéki párt...állítólag. A szolidaritási eksön apropója, hogy az Ukrán parlament elfogadta az új oktatási törvényt, mely szerint nem lesz nemzetiségi nyelvű oktatás Ukrajnában. Azaz...az ott élő Magyar kisebbség sem tanulhat a saját nyelvén.
A mieink meg itt szolidaritanak velük. Szolidaritsanak csak.
Én pedig?....
Bár az elvvel egyetértek és nagyon nem tetszik ez az ukrajnai kisebbségi jogfosztás, de amíg itthon a saját jogainkért nem állunk ki, nincs szolidaritás egyik a másik jogsértett csoport mellett, addig kifelé nem szolidaritok. Majd ha itthon látom a szolidaritást, talán akkor szolidaritok kifelé is. Az meg má csak hab a tortán... 7 év alatt nem igen láttam a "t" politikai "elitet" szolidaritani velünk jogfosztottakkal, megalázottakkal, nem igen láttam ilyen szolidaritási eksönöket tőlük. Pedig ugyi sok sok alkalom lett volna rá. A parlamenti nehány kis semmit érő cirkuszolgatásban hangzatos nyilatkozgatásokban ki is merült az a naaagy szolidaritás. Na de ez a nép is megérdemli ám a sorsát, mert mi egymással nem szolidaritunk, mi nem állunk ki egymásért egymás mellett, de még a saját vezetőink mellett sem ám. Itt egyesek a lelküket kitehetik másokért, kockáztatnak sok mindent, családjukat egzisztenciájukat, nyugalmukat, saját pénzüket családjuk rovására, de mikor mellettük ki kellene állni?..mikor szólnak hogy gyertek tenni kéne...csak a naaagy hallgatás kussolás a "nem érek rá...túl messze van...hétvégén van...hétköznap van...minek úgysem érünk el semmit...lélekben veletek...." és hasonló gyáva gerinctelen kifogások. Bezzeg ha pöri osztogatós buli van?... sokszoros a túljelentkezés...
Ezért a népért tenni, kockáztatni bármit?...Ugyan! Sok év, de főleg az utóbbi 7 év szomorú keserű tapasztalata... és mennyi minden még....

Valaki erre ezt írta,- "
Habár önellentmondás van, amit írsz, mert ezzel a kijelentéseddel " úgysem érünk el semmit " te is beálltál azok sorába, akiket éppen megvetsz. Mégis lájkoltalak mert belátom; nem lehet állandóan nagy lángon égni, néha pislákolni is kell. 
DE azért tudod? A népet okolni felesleges, a nép olyan amilyen, lehet mi csináltunk valamit rosszul és túl nagy és erős az ellenerő..."

Azt nem én mondtam hogy "úgysem érünk el semmit". Mint látod idézőjelben van, azaz a kifogások közt. Az istenadta nép egy részének kifogásaként említettem. 
Nem állítom, mi jól csináltuk és nem hibázhattunk, na de ennyien ennyiszer ennyi éven át folyamatosan talán mégsem. Attól tartok kitehettük volna a szívünket ott a Kossuth téren vagy bárhol az ország bármelyik településének főterén, ez a nép akkor is találna kifogást a miért nemre. Kifogásként említették.. "Hiszen mindig haza küldtek minket..." Na igen. ..és? ...azt végre is köllött hajtani? ...kényszer volt az a felszólítás a hazamenésre? ...és amikor nem küldtük, sőt hívtuk hogy maradjanak?...pl. operaháznál?... Akkor a " buszok indulnak, menni köll..." volt a kifogás. Azok a buszok amiket ők rendeltek fizettek és akkor indul mikor ők akarják? De volt rá példa a Kossuth téren is. De csak említsek "szelidebbet" Hányszor hívtam a kaposvári 53 fős szolidaritás tagságot hogy csináljunk valamit.., Jöttek 8-10-en és mire csinálni is kellett volna, maradtunk 2-en 3-an. Bezzeg mikor pörkölt főzős bulit rendeztek?...na oda túljelentkezés volt. De említhetnék más példákat is. Akár itt a facebookon szervezett csoportokat is... Nyomtááák az igét ...itt!...mikor hívtuk hogy gyertek velünk Pestre?...na akkor jöttek a "túl messze, hétvége...hétközben...nincs mivel...nem érek rá...lélekben veletek...." és hasonlók. Aztán már minden fontosabb lett nekik mint az eredeti cél. A saját vezetőjük mellett sem állnak ki.
Mondták sokszor..."de hát nincs vezető..." ...és amikor lett volna?..amikor volt?... Így bárki vezetőnek?..Ha hívod?...menne?.. Attul tartok az a vezető egyedül maradna ott a téren. 

Itt ebben az elcseszett országban az a szokás... Megválasztják a vezetőket, aztán körbe vigyorogják páran egy ideig, ...mert ugye vezetőket körbe vigyorgók mindig akadnak...aztán ahogy megválasztották úgy magára is hagyják.. Nesze marha!...csináld egyedül.... 

Na persze akad pár "érdekes vezető is" aki jóóól vezeti...meg... csóró vezetetteket. 

Na meg...írogathatsz te itt akármit akármennyit akármiszépet jót. Olvassák tán a 200 ismerősödből 20-an, tán érti is vagy fele, hozzászólnak 3-an 4-en. És?...eljut ahová kéne? Nem.
Na látod...Ezekért...is...adtam én föl.

 Tudod... Írogatunk mi itt hol irodalmi stílusban, hol kőkeményen nyersen. Aztán? Magunknak? Minek? Legfeljebb nehányan hozzászólnak, egyetértenek, aztán annyiban is marad. Sokszor sok helyen ( politikusok facebook oldalán, hol online sajtóknál ) hozzászóltam, leírtam a véleményemet, meg is osztottam itt a facebookon. Vártam a reakciókat.. Talán egy hozzá szólás egyetértés megerősítés.. Volt valaha is? ...néha néha egy egy... Akkor?..minek? Önmagamnak?...Annak az egy két embernek? Vitázzak idióta agymosottakkal? Érveljek pártok fanatikus rajongóinak? ..mert itt azok vannak ám..fanatikus rajongók és nem sok év tapasztalata látottak tapasztaltak, józan átgondolt megrágott gondolatok alapján önállóan gondolkodók. Az egyik fanatikusan rajong az mszp-ért a másik a dk-ért a harmadik a xy-ért...és ugyanolyan hévvel ócsárolja a másikat. Egyik fanatikus ócsárolja a másikat, egyik fanatikus fanatikusozza a másikat. De hogy végig gondolná a sok évet a tetteket a szavakat a következményeit?...aaazt minek? 

Kik álltak ki itt legalább önmagukért? MI!...fegyveresek. De!...csak kb tizede a valóságosan érintetteknek. A többiek???.... Rokkantak. De!...kb. tizede az érintetteknek. A többi?.... A trafikosok?..Smmi sehol. Gazdák akiknek elvették a bérelt legelőjét és odaadták haveroknak műkörmösnek?...Sehoooool!... Magán nyugdíjpénztári tagok kiknek elvették a 3000 milliárdját?.... Sehooool! Pedagógusok szülők?...volt egy Pukli....és?...hol van az már?... Sehooool! Egészségügyisek?... Volt egy "fekete ruhás nővér"...párakkal. ...és a többi?...sehoooool! 

Mi elmentünk nyökögve felolvasott dadogós hangzatos beszédeket hallgatni... Tüntetés?...ezek? ... és büszkék voltunk magunkra piszkosul, mert mi legalább ott voltunk...pár ezren a sok százezer dünnyögőből. 

Akadt itt egyetlen igazi VEZETŐ is?...Soha!...legfeljebb ideig óráig cirkuszolgatós magát vezetőnek mondó...pillanatnyi "népszerűségért" és úgy hogy ne má más is odaférjen.... 

Én sem voltam, nem is lennék!... Nem vállalnám! Miért nem?..hát ilyenek miatt. Hogy aztán egyedül maradjak a téren legfeljebb párad magammal és önjelölt hőzöngőktől távolról mocskolva kifogásolva kritizálva?

Egyszer pár éve feltettem egy kérdést..."Ha azt mondanám, élre állok, megmondom mit hogyan és azt is megmondom mi legyen utána...jöttök velem?...mellém álltok?" Szerinted?.......

Most már azt mondom...megérdemeljük a sorsunkat. kivárni bár elkeseredetten fájó szívvel, de kivárni. Finomkodva széplelküsködve irodalmi stílusban ezt a maffiát elzavarni? Majd a végre felébred ez a nép, de az majd csak akkor lesz amikor a torkán elhúzták a kést és ömleni látja a saját vérét, amikor totál csődbe jutunk. Addig mi csak dünnyögünk rajongunk és útálunk....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!