2017/09/11

Nincs diplomája?..és?..ez a legnagyobb baj vele?

Olvasom.. "Diploma nélkül lesz miniszter Kósa"
Nincs diplomája?..és?..ez a legnagyobb baj vele? A diplomától gerince tisztessége becsülete is lenne? Akkor nem lenne tróger szarházi? Amelyiknek van? A diploma nem ad tisztességet gerincet becsületet alkalmasságot emberséget, az csak egy papír arról hogy elvégzett egy oskolát.

Írta válaszként valaki, -"
 Diplomával tudást lehet szerezni. A tudás pedig gondolkodásra készteti (vagy legalábbis ez a célja a megszerzésének) az embereket. Úgy gondolom, nekünk(pontosabban az akkori szavazóknak) az erre képteleneket sikerült hatalomhoz juttatni. A kivételek erősítik a szabályt...de ilyen sokan? ..és ennyire erősítik? Némelyik tapétázhatna is az okleveleivel, az sem sem segítene rajta."

Mondom én... Tudást tanulással, érdeklődéssel, tapasztalatokkal lehet szerezni. A tudás gondolkodásra késztet? Akkor itt sok diplomás diplomájának kétséges az eredete. Aztán az a diploma... Lehet tán jó szakember esetleg, nem vonom kétségbe, de hogy túl sok diplomás emberileg tisztességileg alkalmatlan arra amire elvileg a diplomája szól, aaaz hétszentség. Mert mint írtam volt... A diploma csak egy papír arról hogy elvégezte az oskolát, de attól még lehet büdös bunkó tolvaj szarházi emberileg nulla. Mint ahogy látszik is ezen az országon...27 éve diplomások vezetik...hová is? 

És most bár megint úgy tűnik, lehet vádolni értelmiség ellenességgel, diplomások ellenességgel, de nem a diplomások és nem az értelmiség ellen szóltam. Csak arra szeretném már régóta felhívni a figyelmet... Tróger gazemberen tolvaj gerinctelenen ne a diplomáját kérjék számon, mert attól ha lenne is, még nem lesz tisztességes alkalmas becsületes. A diploma és semmilyen oskola nem ad gerincet tisztességet becsületet emberi alkalmasságot. ...sok esetben még tudást sem... .

Annyit törtem már ezen is magamat... 27 éve ott ülnek sok diplomások és vezetik ezt a népet...eredménye sajnos látható... Nem tudom okát. Írtam már róla, a magyar értelmiség történelmi bűnéről. Egyrészük ide, másrészük oda nyalt be de tövig. Egy részük csak elvan valahol, túl él, ellavírozgat. Értelmiségiek, diplomások vezetnek és értelmiségi diplomásoknak kellene hogy elmondják, szóljanak, ordítsanak ha hibát látnak. Teszik? ...túl kevesen, azoknak nagyrésze is hiteltelenül mert benyalt ide vagy oda. Akkor mi rossebet várhatunk a tanulatlan nem értelmiségi "egyszerű" néptől? 

Nem értem... Ennyit ér a diploma? Ennyit ér a magyar értelmiség? Mi veszett el 27 év alatt? ...a gerincet a becsületet törte derékba ez a mocskos vadkapitalista érdek világ? Vagy mi történt? Mondja má meg valaki ha tudja.

 ...és akkor a másikról már beszélni is félek... Volt valaha olyan hogy "munkás öntudat"..."Proletár öntudat"...mondták rég a Kádár rendszerben. Hol van az már?......

 Na meg a "józan falusi paraszti ész"?.....

Megint válaszként "valaki", -" Talán a kilátástalanság. Az, hogy az emberek nem látnak maguk előtt lehetőséget, csak azt, hogy az boldogul, akinek sok pénze van, aki jobban "alkalmazkodik". Gondolj bele, felnőtt egy új generáció, mivé válnak, ha ez, ha ilyen a példa? Mert az embert a tettei határozzák meg, nem amit mond. "

 Kérdem én...Csak hát ehhez a fajta "alkalmazkodáshoz" is el kellett hogy vesszen valami. Mert ha az a valami meglenne?...engedné hogy ilyen "alkalmazkodási" kényszer helyzetet teremtsenek egyesek?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!